Jsem v 36.tt a už tak od 34.tt jsem extrémně vyčerpaná. Všechno mě strašně unaví. Bojím se, že nebudu mít sílu ani na porod. Poradíte co s tím?
To je zcela normální. Ono se tělo v den porodu řádně připraví, to se není třeba bát. Příroda to za těch tisíc let už má vymakané. 😉
Odpočívej... Bydlíme ve druhém patře a ten poslední měsíc jsem se bála bez doprovodu vyjít z domu, protože jsme si nebyla jistá, jestli se zvládnu po těch schodech vrátit...
A neboj, porod zvládneš - opravdu tě ten hormonální kotejl nakopne (já byla naspeedovaná ještě dva dny po tom). A kdybys to opravdu nakonec nezvládla, tak holt půjde císařem. Svět se nezboří. Od toho se rodí v porodnici pod lékařským dohledem, ne? 😉
Ono to hodně pramení z toho, že člověk může celý den jen odpočívat a stejně si vůbec neodpočine. Je pak fakt permanentně vyřízený. Ale porod se tím nijak nekomplikuje, na ten je tělo slušně vyburcované. A i na to, co je po něm, člověk nějakou dobu funguje jako naspeedovany.
@optimistic neboj, myslím že je to normální. Já jsem byla s první dcerou také těhotná přes léto(narodil se na začátku září). Otékaly mi hodně nohy,byla jsem unavená. Hodně jsem spala, odpočívala. Až přijde porod,tak energii budeš mít. Držím palce,a přeji hodně štěstí 🎀
@biciklissie to je přesný
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jestli dobře vidím, bude to tvoje první dítě. Takže odpočívej, však nic dělat nemusíš. Je vedro, to unavuje. A neboj, porod zvládneš, ono to nevypadá, ale tělo při porodu vyplavuje tolik hormonů, je to jako boj o život. Nabírej síly, jez co ti chutná a buď v klidu. Věř sobě a svému dítěti, zvládnete to spolu.