Doktor řekl, že placenta je už dosti zralá, mám se bát?

lucinkaxxx
5. zář 2014

Ahoj holky, chtěla bych poprosit o radu, už cca před 3 týdny mi na KO doktor řekl, že placenta předčasně stárne. O týden později, že se nezhoršila, potom za týden taky nic a ted naposledy řekl: Ta placenta už je tedy dosti zralá....ale nic víc, nikam mě neposlal. Termín mám 17.9., ozvy byly v pořádku, váhový odhad 3300g. Z té placenty mám ale špatný pocit, už jsem tady přečetla celou diskuzi o ricináku a přemýšlím, že bych po příští kontrole ve středu do něj šla. Jste tady některá, která by jste měla také dost zralou placentu, popřípadě jaký byl postup doktorů? Děkuji 🙂

kaculinek1
5. zář 2014

já měla zralou placentu a cca za týden jsem šla na vyvolávaný porod, ale já měla 6 dní po termínu, když mi ho vyvolávali...Také otázka je, co vlastně znamená zralá...Může to být různé pro každého doktora a hlavně v různých týdnech těhotenství. Pokud máš obavy, není jiné rady, než klidně hned zítra zavolat doktorovi, že z toho máš obavy, aby ti vysvětlil o co opravdu jde, a jaké máš možnosti, a zda by to mohl zkontrolovat dřív. Tady na fóru nic nevyřešíš...

lucinkaxxx
autor
6. zář 2014

No já jsem se ho ptala samozřejmě hned poprvé, jestli to malého nějak ohrožuje, atd. Ale tvrdil, že ne, tak předpokládám, že je to lékař a ví, co se ještě dá a co už je moc. Ale i tak ve mě hlodá pochybnost, kolikrát člověk vidí, co všechno zanedbají... ☹ Netvrdila jsem, že to tu chci vyřešit, spíš mě zajímalo, kdo to měl, co ho čekalo, jestli hrozí vyvolání atd...uvidím holt, co ve středu na KO...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru