Zdravím,prosím vás, když do porodnice musim mít vyplněny list se jmény pro holčičku nebo chlapečka,tak ten list mi dá moje gyndařka?nebo kde ho seženu?dekuji za každou radu či info
@eliesch1 V porodnici. Je nejlepší (pokud to jde) tam tohle i ostatní lejstra dodat předem (nebo je aspoň mít předem vyplněná a přivézt s sebou), aby ses tou byrokracií nemusela zatěžovat při příjmu. (Jsou tam i nějaké rodinné anamnézy atd. a to se člověku při kontrakcích moc nechce všechno sepisovat 🙂 )
Vzorovych formularu jakehokoliv druhu je plny internet 👍. Co se tyce jmen, tak ten jsem nasla ke stahnuti na webu porodnice.
@girl.misel Na matrice se resi primarne urceni otcovstvi (tzn. prijmeni ditete) 😉.
@girl.misel Proto jsem napsala PRIMARNE 😂👍.
@girl.misel to neni pravda, papir z matriky potrebuji pouze nesezdani a to pouze na urceni otce a prijmeni. A kdyz na to prijde, tak nemusi, kdyz neni, vyridi se zapis otce po porodu...
@niki1107 My jsme na matrice uváděli pouze příjmení.Krestni jména po nás nechtěli,protože si to prý hodně rodičů do porodu rozmysli a pak je to složitější měnit.Ale sama matrikarka uznala,že každá matrika si to dělá jinak 😏Papír ohledně křestních jmen jsem dostala na první kontrole v porodnici a mám ho odevzdat před porodem.
@girl.misel papír z matriky řeší jen nesezdaní. Ti, co jsou svoji, případně neřeší přiznání otcovství, na matriku vůbec nemusí.
@eliesch1 já jela do porodnice vždy jen rodit, ale papír jsem měla, asi mi ho dal gyndr. Ale i když ho člověk nemá, nic se nestane, jméno může člověk určit i po porodu.
dávají až v porodnici na vyplnění jména atd 🙂 mě ho dali 5 hodin před plánovaným císařským řezem ....
@girl.misel a to jste vzala kde? :-O to slyším poprvé že si musí člověk sám zajít na matriku a zařídit si jméno pro dítě ... to snad ne ... to zařizuje porodnice pokud vím ...
Ja si ho vytiskla na netu (ale dali mi to i na gynde)
Holky, my kdyz byli řešit matriku (protože nejsme svoji) ten formular na jmena jsem si sama vytiskla a uz ho nesla tam, myslela jsem si, ze to budou taky chtit a vůbec ne. Že to si mame nechat az do porodnice. Resilo se opravdu jen otcovství a prijimeni našeho ditete po narození. Vzdyt to jmenoje muzete jeste 10x změnit, nekdo si to rozmysli jeste po porodu a jmeno změní..nevidim logicky duvod, proč by to meli chtit na matrice takhle dopředu.
Řešit jmeno na matriku musite v pripade, ze chcete nejake netradiční a zda vám ho schváli.
Tak se tu nehadejte 😂
@martaskaaa ale kazda matrika to ma jinak .... My kdyz jsme tam sli tak u nas maji svuj formular jiny si donest nemuzete a vyplnuje ho matrikarka .... A ....vyplnuje se rovnou i jmeno ... Jak pro kluka tak pro holku ....jako nevim pripada mi docela kravsky tam prijit a na otazku jmen tam zacit rvat a kdakat ze na to nema pravo a ze si pujdu stezovat ... Proste u nas se to takhle dela ....
@j.a.n.i jasan ve finale jde o hovno ale nekdo se potrebuje pohadat chovat se jako ........ Cokoliv 😂😂 ...a vis co.... jo kdyby mi to vadilo ze mam rict jmena tak se otocim odejdu a na tu matriku zajdu az se maly narodi .... Jsou lidi co se tak nudi ze vyhledavaji konflikty a lidi co maji i bez toho dost pestry zivot 😘
@kepu Promiň, ale vyžadovat to, aby se úředník, kterého potažmo platím ze svých daní, řídil zákonem, mi fakt nepřijde jako vyhledávání konfliktů, ale naprosto normální jednání. A právě protože se nenudím, tak nevidím důvod, proč bych měla někam chodit 2x jen kvůli někoho výmyslům.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@eliesch1 papiry ti daji v porodnici jak k nim zacnes chodit na kontroly