Doklady do porodnice - co všechno potřebuji?

eliesch1
6. zář 2018

Zdravím,prosím vás, když do porodnice musim mít vyplněny list se jmény pro holčičku nebo chlapečka,tak ten list mi dá moje gyndařka?nebo kde ho seženu?dekuji za každou radu či info

svatuse
6. zář 2018

@eliesch1 papiry ti daji v porodnici jak k nim zacnes chodit na kontroly

leitlova
6. zář 2018

@eliesch1 Mě ho dala dneska moje obvodní gyndařka s papírama na PPM.

jenny91
6. zář 2018

@eliesch1 V porodnici. Je nejlepší (pokud to jde) tam tohle i ostatní lejstra dodat předem (nebo je aspoň mít předem vyplněná a přivézt s sebou), aby ses tou byrokracií nemusela zatěžovat při příjmu. (Jsou tam i nějaké rodinné anamnézy atd. a to se člověku při kontrakcích moc nechce všechno sepisovat 🙂 )

girl.misel
Autor odpověď smazal
Zobraz
niki1107
6. zář 2018

Vzorovych formularu jakehokoliv druhu je plny internet 👍. Co se tyce jmen, tak ten jsem nasla ke stahnuti na webu porodnice.

niki1107
6. zář 2018

@girl.misel Na matrice se resi primarne urceni otcovstvi (tzn. prijmeni ditete) 😉.

kladpol
6. zář 2018

@eliesch1 myslím že se to dává u lékaře a nebo kamarádka je dostala v nemocnici, jak tam byla na prohlídce 🙂

girl.misel
Autor odpověď smazal
Zobraz
niki1107
6. zář 2018

@girl.misel Proto jsem napsala PRIMARNE 😂👍.

j.a.n.i
6. zář 2018

@girl.misel to neni pravda, papir z matriky potrebuji pouze nesezdani a to pouze na urceni otce a prijmeni. A kdyz na to prijde, tak nemusi, kdyz neni, vyridi se zapis otce po porodu...

niki1107
6. zář 2018

@j.a.n.i Uz jsem nechtela plytvat energii, ale dekuji 😀☺. Ono i ve formuláři ohledne urceni otcovství se uvadi krestni jmena, ale dle slov pani z matriky je to jen proto, ze "to po nich chteji" a clovek si nasledne pak stejne vyplni formular z porodnice tykajici se pouze jmen ☺.

milusina
6. zář 2018

@niki1107 My jsme na matrice uváděli pouze příjmení.Krestni jména po nás nechtěli,protože si to prý hodně rodičů do porodu rozmysli a pak je to složitější měnit.Ale sama matrikarka uznala,že každá matrika si to dělá jinak 😏Papír ohledně křestních jmen jsem dostala na první kontrole v porodnici a mám ho odevzdat před porodem.

betelgeuzz
6. zář 2018

@girl.misel papír z matriky řeší jen nesezdaní. Ti, co jsou svoji, případně neřeší přiznání otcovství, na matriku vůbec nemusí.

@eliesch1 já jela do porodnice vždy jen rodit, ale papír jsem měla, asi mi ho dal gyndr. Ale i když ho člověk nemá, nic se nestane, jméno může člověk určit i po porodu.

j.a.n.i
6. zář 2018

@niki1107 me ale nezajima co si vymysli dana pani matrikářka, pri urceni otcovstvi se musi urcit otec a prijmeni, nic vic.

niki1107
6. zář 2018

@j.a.n.i Tak pardon, madam 😀😀😀. Celou dobu to tu pisu, ale v klidu 😂.

kepu
6. zář 2018

@j.a.n.i a bez jmena by nam ten papir nedala .!!! Proto jsme na rychlo vymysleli jmeno pro holcicku

bartakova_veronika
6. zář 2018

dávají až v porodnici na vyplnění jména atd 🙂 mě ho dali 5 hodin před plánovaným císařským řezem ....

bartakova_veronika
6. zář 2018

@girl.misel a to jste vzala kde? :-O to slyším poprvé že si musí člověk sám zajít na matriku a zařídit si jméno pro dítě ... to snad ne ... to zařizuje porodnice pokud vím ...

martaskaaa
6. zář 2018

Ja si ho vytiskla na netu (ale dali mi to i na gynde)

j.a.n.i
7. zář 2018

@kepu Na to ale nema narok, ja bych si na mi klidne stezovala, nemuze di vymyslet povinnosti nad ramec zakona... Ona by ryxhle otocila.

kepu
7. zář 2018

@j.a.n.i proboha ma tam nejaky formular co vyplnuje tak co bych si pomohla nejakym stezovanim .... Holt kazdej nema potrebu se jen dohadovat ....

martaskaaa
7. zář 2018

Holky, my kdyz byli řešit matriku (protože nejsme svoji) ten formular na jmena jsem si sama vytiskla a uz ho nesla tam, myslela jsem si, ze to budou taky chtit a vůbec ne. Že to si mame nechat az do porodnice. Resilo se opravdu jen otcovství a prijimeni našeho ditete po narození. Vzdyt to jmenoje muzete jeste 10x změnit, nekdo si to rozmysli jeste po porodu a jmeno změní..nevidim logicky duvod, proč by to meli chtit na matrice takhle dopředu.
Řešit jmeno na matriku musite v pripade, ze chcete nejake netradiční a zda vám ho schváli.
Tak se tu nehadejte 😂

niki1107
Autor odpověď smazal
Zobraz
kepu
7. zář 2018

@martaskaaa ale kazda matrika to ma jinak .... My kdyz jsme tam sli tak u nas maji svuj formular jiny si donest nemuzete a vyplnuje ho matrikarka .... A ....vyplnuje se rovnou i jmeno ... Jak pro kluka tak pro holku ....jako nevim pripada mi docela kravsky tam prijit a na otazku jmen tam zacit rvat a kdakat ze na to nema pravo a ze si pujdu stezovat ... Proste u nas se to takhle dela ....

j.a.n.i
7. zář 2018

@kepu Jo, ze ty se přizpůsobíš kdejake blbine, kterou si nekdo vymysli, to je tvoje vec. Ja ocekavam, ze se urednik bude ridit zakonem a pokud ne, tak to proste budu vyzadovat a ne ze se budu podrizovat jejich vymyslum.

kepu
7. zář 2018

@j.a.n.i jasan ve finale jde o hovno ale nekdo se potrebuje pohadat chovat se jako ........ Cokoliv 😂😂 ...a vis co.... jo kdyby mi to vadilo ze mam rict jmena tak se otocim odejdu a na tu matriku zajdu az se maly narodi .... Jsou lidi co se tak nudi ze vyhledavaji konflikty a lidi co maji i bez toho dost pestry zivot 😘

j.a.n.i
7. zář 2018

@kepu Promiň, ale vyžadovat to, aby se úředník, kterého potažmo platím ze svých daní, řídil zákonem, mi fakt nepřijde jako vyhledávání konfliktů, ale naprosto normální jednání. A právě protože se nenudím, tak nevidím důvod, proč bych měla někam chodit 2x jen kvůli někoho výmyslům.

kepu
7. zář 2018

@j.a.n.i 🤗

zanette82
18. zář 2018

@j.a.n.i mas pravdu

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru