Ahoj maminky a těhule, prosím co mám zbalit do porodnice pro sebe a pecka, mám termín 17.10, 🙂 a jestli stačí jedna nebo 2 tazky děkuji
Zabal si hlavne to, co ma porodnice na svem seznamu, ale zcela urco kosmetiku a intimni mydlo, 2 osusky, papirove kuchynske uterky, at to neni jak na jatkach a je cista osuska, porodnicke vlozky bez lepitek (napr. Samu), sitovane jednorazove kalhotky velikost uni (napriklad chicco), koj.podprsenku, vlozky do podprsenky, hroznovy cukr, susenky, malou kolu, neperlivou mineralku, neco maleho k snedku pro partnera, gumove klapky, novorozenecke plenky (staci par ks, zbytek donaska z domu podle potreby), vlhcene ubrousky sensitive, neco ke cteni, prip.koj.nocni kosili, ale obvykle davaji erarni, jeleni luj
Já mám sbalene žabky, župan, jednorázové kalhotky, ponožky, vložky, plenky, vlhčené ubrousky, podprsenky 2 + vložky, noční košili, papírové kapesníky, Bepanthen, vodu, osobní kosmetiku, hlavně nezapomenout doklady. A věci na maleho přinese tatínek až budeme odjíždět, ale máme už dopředu sbalene košilky, tepláčky bodycko, overalek a samozřejmě zavinovacku 🙃🙃
@priefi ja bych jen doplnila o jidlo i pro sebe, protoze vetsinou se to jejich jidlo neda pozrit, nedejboze kdyz jsi treba vegetarian aj.
Dal mobil, nabijecka, fotak (i kdyz vetsiniu staci uz ten co je v mobilu🙂
Ja volim jeste notebook a sluchatka (kdyby nevysel jednoluzkovy nadstandard), obleceni na me a mimino rozhodne svoje, casto nemaji spravniu velikost a mimi z toho vypadava, a zenska asi taky nechce pobihat s holym zadkem v nemocnicnim pyzamu... kosmetiku take svoji, at si mrne zvykne na to co budes pouzivat ty.
Jo a vyl mi doporucovan i fen, pry se tak mnohem lip susi spodek, nez obyc uterkama
Vsem doporucuji hodne jidla! 😉 Porod je docela vykon, laktace taky, a to co v nemocnici dokazou predlozit rodickam, by obcas ani pes nezral...
nejlepší je se informovat přímo v porodnici ... já jsem sice měla zabalenou tašku i pro dceru ale nakonec jsem téměř nic nevyužila neboť oblečení jsme měli z porodnice - je fakt že tam jsem se to nedočetla zda musím mít svoje či nikoliv - malé by ale stejně bylo vše veliké protože se narodila jenom 42 cm a já měla převážnou část 56 a minimálně 50 :D .... hlavně jsem potřebovala pro malou pleny a kosmetiku ... jinak téměř nic a pro sebe alespoň troje noční košile - ale to proto že jsem věděla že tam budu déle a vždy manžel přemáchal a donesl navoněné 🙂 poporodní vložky, vložky do podpsrenky až když se malá narodila tak mi manžel přivezl i notebook když už jsem byla na nadstandardním pokoji, jinak do té doby jsem měla alespoň tablet, pro sebe kosmetiku a spodní prádlo ... jinak téměř nic jiného jsem asi nepotřebovala ... jídla jsem z porodnice měla až až a kupodivu vařili dobře ... je pravda že občas se stalo, že mi naservírovali to co bych neměla ale zvládli jsme to 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@katolinka koukni na to stranky porodnice, zda nemaji udelany seznam pro maminky, kazda porodnice to ma jinak, kamaradka rodila pred mesicem v Breclavi a nepotrebovala vubec nic, krom obleceni pro mrnouse na cestu zpet, ja budu rodit v Mlade Boleslavi a dle stranek porodnice mam mit s sebou uplne vsechno, od vlozek pro me, pro prcka pliny, obleceni pro prcka i zavinovacku svoji na cely pobyt...jinak se doporucuje mit aspon 2 tasky, jedna pro tebe, druha pro mimi, ja mam tedy v tasce jeste mensi tasku, kde mam veci jen na porodni sal, abych nemusela brat s sebou celou tasku se vsim, tak z ni vytahnu jen co budu potrebovat u porodu...