Čípek ve 37. tt. Co to znamená?

2. srp 2022

Čípek 2-3cm ve 36+4. Co to znamená,doktor říkal ze se to na nic nechystá. Ale mě takovy cipek přijde kratší už.

anickaaa28
2. srp 2022

Ja dnes 36+4tt jako ty a cipek 1,5 cm a jsem otevrena na jeden prst,maly hlavičkou naleha na vchod.Tak když rikal ze se na nic nechysta tak asi ano.Verila bych doktorovi.....Bud rada,ještě ma miminko cas a ja si taky říkám ze ma maly ještě čas 😁

zuzita15
2. srp 2022

To je dlouhej cipek, hlavne delka cipku nic neznamena, muzes rodit dnes nebo taky za mesic stejne jako s cipkem 1 cm

elesse
2. srp 2022

Neznamena to nic, klidne se to muze zitra rozhet porod nebo muzes jit na vyvolani po terminu. V tuto chvili se nic nechysta, sle ja takovy cipek nemela ani v 25tt a na porod to tak nevypada🙂

ondul
2. srp 2022

Jsem taky 37+1, minuly tyden na kontrole 36+1 mi doktorka rikala, ze uz jsem dost otevrena a napsala mi cervix score 4.

autor
2. srp 2022

Takže se to vlastně může otočit z nuly na sto během jednoho dne?

neria55
2. srp 2022

Taky mi říkal 36+5 že se nic nechystá, uzavřeno, čípek 3cm a s úsměvem, uvidíme se za týden.
37+3 mi praskla voda ráno, a při příjezdu na 3cm otevřená.
Opravdu nikdo neví kdy to bude 🙂

fouskovi
2. srp 2022

Klidně může u staršího v pátek nic se neděje vše v pohodě a v sobotu se narodil teď už to záleží na miminku v bříšku pro či se rozhodne je možné že to nakonec budou muset vyvolat to opravdu nikdo netuší

zuzita15
2. srp 2022

Klidne behem pul dne, v jinych zemich se pry ani cipek nekontroluje, protoze o nicem nevypovida. Ja mela u obou deti cipek zkraceny cca od 33tt a prvni sla 34+0 a druha 38+5

fazolkazuzka
2. srp 2022

V 30 tt jsem byla na kontrole. Najednou skraceny čípek na 2.5 cm. Dr mi okamžitě dal 2 injekce kortikoidy na dozrani plic miminka a doporučil žádný stres a práce. Je pravda že mě hodně tlačil spodek. Chystal se na mě hemeroid a bolelo mě brocho.mam doma 2 letou slečnu co sem hodně zvedala a lítala kolem zahrady a domku.od tě doby odpočívám. Manžel se stara o práce doma a malou už nezvedam a všechno se vrátilo do normálu. Takže to přikládám tomu že jsem se ne chovala ke svému tělu jako v jiném stavu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru