Chytřejší než doktor. Vidíte taky kluka, nebo čekat překvápko?

lenapol
13. led 2021

Ahoj holky,
jsem ve 31.tt a dneska jsem zažila fakt šok. Od nějakého 18.tt žijeme s tím že naše první miminko bude moje vysnena holčička, která samozřejmě téměř hned po potvrzení doktora dostala jméno. Takže na ni celé ty dlouhé měsíce mluvím a povídám si s ní jako s holčičkou. A dnes mi doktor řekl že je to kluk, naštěstí zdravý a vše v pořádku, takže se nic neděje. Jen tu výbavu kdybych neměla komplet v ruzove😆Tak se chci zeptat jestli tam toho kluka vidíte taky, nebo mám v porodnici čekat prekvapko😆Doktora mám uzasneho ale nějak už mu v tomhle stopro neverim

jana_zofie
13. led 2021

Hele, já na těch UZ vidím vždycky jenom flek. Ale vím, že jakékoli info z UZ že to bude asi holčička není stoprocentní. Protože holčička může být poměrně často stydlivý chlapeček (já teda mám opravdu holčičku, ale nějak jsem počítala i s variantou kluk). Naopak to příliš nebývá (i když taky se výjimečně stane, ale změna kluk -> holka je opravdu málokdy, kdežto holka -> kluk je poměrně častá). Důvěru v lékaře by mi případné narození kluka teda rozhodně nezničilo.

hojda
13. led 2021

@jana_zofie Znám od kamarádek obě varianty. Kluk šel z porodnice v růžovém a naopak z hlášeného kluka dle utz byla nakonec holka.

alilali
13. led 2021

To ti, ale žádnej doktor neřekne na 100%. Jistota je prostě až porod.

2hanah
13. led 2021

No, já myslím, že tam toho kluka vidím taky😂 pardon, to je vážně situace na infarkt🤦🏼‍♀️ to si ani neumím představit, ale jak píšete, hlavní je, že je zdravý!!!! Zbytek se časem podá a až to vstřebáte a zvyknete si, budete jednou ráda, že toho krásného chlapečka máte, dokoupila bych něco na kluka a růžové schovala, třeba bude holčička někdy v budoucnu. Já taky myslela u třetího, že to bude holčička, ale hned na prvním screeningu nám řekli, že je to kluk a já byla v šoku a teď mám tak dokonalého krásného a chytrého chlapečka, že bych místo něho nechtěla žádnou holčičku na světě, strašně ho miluju, neznám hodnější dítě. A navíc chlapečci bývají po maminkách😉

e_v_k_a83
14. led 2021

@lenapol 😁 To mas dobry, ze ti to rekl aspon ted. Ten můj nam slíbil kluka (a synovi brachu, schvalne tam sel s nama na UTZ) a narodila se holcicka. Prvni 3m byla jak Smoulinka kdyz nepocitam par bodycek od pohotovych kamaradek😁

alubif
14. led 2021

Ta na obrázku je zachycena podle mě ruka ✋ 😉 Ale těžko hodnotit, když člověk nevidí další souvislosti. UZ obraz je 2D obraz v čase, takže se z jedno obrázku nedá absolutně soudit. Jinak důvěru v doktora ztrácet nemusíš. Prostě na UZ nejsou některé věci jiste. Vim to z praxe, UZ mě živí 😉

jannym
14. led 2021

Tak ja vetsinu prvni tehotenstvi mluvila na brisko ze je to Simon a ejhke je to holka, druhe tehotenstvi se syn celou dobu tak uspesne schovaval ze jsem zjistila pohlavi ve chvili kdy manzel potvrzoval operatorce z rychle ktera vedla porod narozeni kluka...

tynka9
14. led 2021

Jsem jenom laik, ale jestli má být na fotce pohlaví, tak uprostřed jde krásně vidět kávové zrnko = holka.
Mám kluka a holku, u kluka jsme měli překvapeni (a za mě je to neskutečně super), holku jsem nevydržela kvůli kecům tchýně a nechala si to říct po 30. tt a přesně toto mi dr ukazoval.
Doufám, že nebudím plané naděje, ale jestli to má být foto pohlaví, tak za mě holka.

kafr
14. led 2021

To rozchodíš, ale šok tedy pořádný, to chápu 🙈!
Takových případů tady je, ale raději bych už kupovala jen neutrální barvy 😉

badyr
14. led 2021

@lenapol na utz nic nepoznám, ale stalo se mi to samé. Do 30.týdne holka, výbava kompletně zařízená, na kontrole ve 30.týdnu ejhle kluk, doktor říkal, že je to hůře vidět, že je ještě podívá za měsíc. To jsem nechtěla čekat, tak mi kamarádka domluvila ultrazvuk ještě v nemocnici a tam pytlík přes celý monitor, už nešlo pochybovat 🙈..... Vymysleli jsme jméno, vyměnili výbavu a jako "bonus" jsem porodila 33+3 a moje první otázka byla, jestli je to vážně kluk 😃

codal
14. led 2021

Kamarádce doktor řekl třikrát kluka, narodila se holčička. Někdy se i zkušený doktor může seknout.

jade85
14. led 2021

Já jsem výbavu na první týdny/měsíce kupovala radši neutrál 😃 kočárek jsem měla šedý. Ale celou dobu říkali, že je to chlapeček a byl 🙂

jako_mala_holka
14. led 2021

Nám řekli ve 14tr, že bude holčička, stejně jsem radši nakupovala neutrální věci 😁 jen plyšáčka růžového jsem si koupila symbolicky... Ve 20tt nám holčičku potvrdil pan dr Vlašín, takže to už jsem pak nakoupila i holčičí věci 😆 ale kdyby to nepotvrdil on, asi bych zůstala snad u neutralu, utz není vždy spolehlivý a u holčičky tím tuplem

lenapol
autor
14. led 2021

@alilali Tak jasné

lenapol
autor
14. led 2021

@badyr Jo jo, postupujeme úplně stejne😄teď už mi je jedno jestli nakoupit i modrou nebo neutral, do porodnice vezu oboji😄

lenapol
autor
14. led 2021

@kafr Tak teď už je úplně jedno jestli nakoupit neutral nebo modrou, holčičku mám zajištěnou a chlapečka v růžové nenecham🙊

rebe
14. led 2021

Pardon, že neodpovídám na otázku, ale k tématu to je 😀 Bratranec se před lety na ultrazvuku celý rozzářil, že vidí kávové zrno, bude to holčička, A doktorka že proč myslí, tak na něj ukázal. A prý "To je očičko..."
Teď se mi to vybavilo 😀

ejmate
14. led 2021

@lenapol a vy jste nebyli na screeningu? Nám tam rovnou ukázal, kde má vaječníky, takže se splést nemohl. Ten utz je v tomto podle mě dost nespolehlivý.

mona91
14. led 2021

@lenapol me tonprijde jako dost nešikovně fotka na pohlaví ale vidím.spis zrno. Ale takhle ke koncin jsou ty ultrazvuku těžký jak tam ma mimco čím dál min místa. Ja mam doma syna, který se ne a ne ukázat az někdy ve 28tt najednou na nas vykoukl pinda pres celou obrazovku a to bylo z boku pak zajel mezi nožky a potvrdil to. Ted cekam holcicku ( mimochodem na kazde kontrole se ptám zda to je stále holka mam sice neutrální obleceni po synovi ale taky uz mam mraky ciste holciciho a co hlavne dětský pokoj zařízený s holcicima doplnkama 🤣) ale proste furt 100% je az porod ultrazvuk je stále. Ale teda po přečtení zkusenosti mam uplne hrůzu co ze me do toho měsíce vyleze 🤣🤣🤣🤣

slunickonanebi
14. led 2021

@rebe já si taky říkám, že se tady dá vložit klidně i fotka placenty a zeptat se, vidíte holku nebo kluka a dočkám se i odpovědí... Lidi neblázněte, pohlaví nelze určit ultrazvukem vždy na 100%, je to hodně limitováno polohou dítěte, akustickými podmínkami atd. Je třeba s tím počítat.

barulina
14. led 2021

Tvl ja jsem asi slepa, ja na tech fotkach nikdy nic nevidim 😁

lenapol
autor
14. led 2021

@slunickonanebi Myslím že tu nikdo neblazni a všechny víme že nikdy nelze říct cokoli na 100% a samozřejmě víme pokud v sobě pár měsíců nosíme mrňouse co všechno může cokoli ovlivnit, tady jde čistě jen o debatu, názory a prostě si o tom pokecat. Nejde o to někoho moralizovat prece

mishka87
14. led 2021

Kamarádce doktor třikrát potvrdil kluka a 2 týdny před porodem ji oznámil, že mu odpadl a čeká holku. Čekala jsem tehdy v čekárně s její starší a viděla jsem ten její výraz, když vylezla z ordinace 😅
Já tedy od začátku těhotenství tak nějak vnitřně cítila, že to bude kluk a na druhém screeningu mi doktor ukázal jeho chloubu. On ji na nás doslova vystrkoval 😀

elencze
14. led 2021

Nepoznám nic, ale nejčastější "chyba" prý bývá, že kluk s menším pindíkem je považovaný za holčičku, takže je častější že jdeš s modrou výbavičkou a odcházíš s holčičkou šmoulou.

codal
14. led 2021

@barulina já jsem ráda, že poznám hlavu a občas rozpoznám končetiny, ale kávové zrno nebo kuličky jsem nikdy neviděla 😂

hanicka_k
14. led 2021

Bohužel nepoznám na fotce nic, ale moje kamarádka na tom byla o trochu hůř než Vy. 😁 Jen na prvním screeningu♀️ale po zbytek těhotenství prý♂️. Tak s kloučkem počítali, i jméno měli. No a na porodním sále všichni koukali, když se narodila holčička 😂

michaela666
14. led 2021

@barulina Já si říkám celé těhotenství, že nosím nějaké zvířátko. Nikdy v tom nevidím človíčka, zato už mám fotku kde naše malá vypadá jako kuřátko, křeček a štěňátko. 😀 Nejhorší je, že to není jenom můj pocit, ale i první reakce na ultrazvuk obou babiček.

marta6793
27. únor 2021

Ahoj holky,do diskuze se přidávám poprvé,ale když vidim vaši debatu,nedá mi to,vás nepoprosit o názor😀čekáme druhé mimčo,od začátku doktor tvrdil holku,kterou potvrdili na 100% na genetice ve 21 tt a najednou ve 30 si doktor není jisgý,zda neviděl chlapečka,dostala jsem i fotku a já myslim,že to je spíš 100% chlapeček😀na pohlaví nám nezáleží,ale samozřejmě mě všichni zásobily růžovou,tak teď jsem na vážkách,zda se toho rovnou zbavit,nebo počkat,naštěstí neitrální věci máme po prvním chlapečkovi😀

ejmate
27. únor 2021

Já nechápu, jak se v dnešní době může někdo splést. Nám na screeningu ukázal i kde má mimi vaječníky 😅 Tak asi jít někam, kde nemají stoletý vybavení nebo si to prostě nechat jako překvapení 🙂

marta6793
27. únor 2021

@ejmate taky nechápu v dnešní dobe a přitom mimčo i riztahuje nožky,tak nevim kde je problén😃právě že můj doktor má dost zastaralý ultr tam ani nepoznán,kde je hoava a kde zadek😀😀ta gebetika je vyhlášená,byl to přímo ultrazvuk zaněřený na genetické vady,popsala nám dokonce,že i rty jsou bez rozštěpu,tak si říkám,tohle poznají a pohlaví,že by spletli,ale určitě bych nebyla výjimka i v dnešní době😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru