Ahoj chci se zeptat, mám udělanou cerklaz od 20tt. Hrdlo drželo na 3cm, po 14 dnech ale břicho začalo dost tvrdnout a hrdlo bylo už jen 1,5cm. Nyní už vše drží jen steh. Jsem tu už 3 týdny a jsem ve 27tt. Myslela jsem že už mě tu nechají do porodu, když sem přišla vypadalo to že steh budou muset vyndat a rozjede se porod ale byla jsem teprve 24+0 tak se rozhodli ho zkusit ještě nechat. Tak nějak se to od tý doby stabilizovalo, steh drží ale břicho občas tvrdne stejně cca 10x za den určitě. Do toho ještě zjistili tehotenskou cukrovku takže mám dietu a musím si měřit cukr. Už jsem o jedno dítě přišla v 19tt zřejmé ze stejného problémů ale doktor tenkrat neměřil hrdlo, takze sem se rychle otevřela a bylo to.... Obě těhotenství jsou po IVF. Teď na mě ale doktoři naléhají jestli nechci domů, jsem celkem zoufalá, vcera nadějnou už stali tři a že musím být pozitivní atd... Už jsou občas dost arogantní. Nevím co dělat jsem dost zoufalá :( nemocnici mám asi 50km. Trvá skoro hodinu sem dojet, teď navíc je v jiném okrese s nevím jestli bych vůbec mohla v případě problémů sem na pohotovost, v okrese taky máme nemocnici ale nejsou tam vybavení na předčasné porody. Co mám dělat? Jít domů nebo snášet ty pohledy doktorů že sem hypochondr? :( Možná sem přecitlivělá ale po tom všem už jsem opravdu psychicky unavená :( :( :(
Proste rekni, ze se necitis na odchod domu, ze mas obtize, tvrdnuti, bolesti a že je prostě noc brzo.
To je zvláštní, že tě nutí jít v 27tt domu. Byla jsem na tom podobně, v 31tt mi dali vybrat, zda chci jít domů a řekla jsem, že se líp cítím v nemocnici. Tak mě propustili až v 32tt a v 33tt jsem porodila. Být tebou, tak ještě zůstanu v nemocnici.
@lucie2525 otázka je, kde se cítíš lépe, zda doma a nebo v nemocnici a co s tebou v nemocnici dělají. Za mne je lepší být doma v klidu, ale toto má každý jinak...
Dobre rano,mela jsem to take tak. Ve 23.tt jsem sla na cerklaz s 1,5 cm hrdlem, zbytek tehotenstvi uz hrdlo drzelo jenom na stehu.
Nez abych snasela hrubost doktoru,radeji bych jela domu. I to tvrdnuti muze byt z toho, ze jste nervozni.
A na ten prejezd pres hranice okresu se zeptejte v nemocnici, stejne tam budete muset jezdit na kontroly.
Preji vam at to dotahnete do konce.😊
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Intuitivně v případě problémů tě přes hranici okresu pustí, také dojíždím do práce do jiného okresu. Držím palce ať v tobě dítě ještě zůstane, nejlíp do 9 měsíce.