Ahoj holky chci se poptat jsem v 38 tr dnes od rána menší bolesti ale az do ted břicho jako beton :( sem tam bolest v podbřišku a tlak ze spoda myslíte že mám jet do nemocnice nebo to je normalni...? Musím dodat ze od včerejška mám špatný den a jsem dost v nervech může to být tím? :(
@amazonkajanik zkouším to jen moc věci na jednou :( ale děkuji
To, ze ti tvrdne bricho je super znameni, ze tvoje deloha trenuje k porodu, pripravuje se. Je to sval, takze cim intenzivnejsi trening, tim lepe bude fungovat u porodu. Bolestem se rika poslicci (Braxton-Hicksovy kontrakce), ty nemusis resit vubec. Jsem 39tt, poslicky nemam, bricho mam tvrde nonstop. Dle PA to znamena, ze se proste blizi porod (coz ve 38tt asi tusis 🙂). Take mi zacalo hodne tvrdnout bricho pred tydnem, ted uz je tvrde skoro nonstop, jsem za to vdecna, aspon vim, ze deloha pracuje jak ma. Preji pekny zbytek tehotenstvi a porod.
@krupka3 moc děkuji za radu 🙂 jen už to je fakt bolestivý tak jsem si nevěděla rady :( cs uz mam 4, otevrena taky jsem tak jsem z toho blázen...strach ode dne větší a větší ... už aby to bylo vše za námi .. :( mit to nejhezčí u sebe :(
@sannymilova Proc strach? Ted je teda uz asi pozde na to neco zpracovavat, ale pokud mas z porodu strach, mela jsi s tim neco zkusit delat driv, treba si zjistit nejake informace o prirozenem porodu a pripravit se na nej... Ja mela prvni porod hezky, a druhy planuji jeste krasnejsi, strach nemam ani trosku, jsem jen nesmirne natesena. Hod se do klidu, jinak to miminko budes v brise zbytecne blokovat. Nevim sice k cemu ti je vedet nejake skore na cipku, ale evidetne to ke tvemu klidu neprispiva, tak by ses na to mela vykaslat a proste pockat, az se miminko rozhodne, ze je pripravene se narodit.
@sannymilova Neboj, porod není tak hrozný. Teda aspoň já ho měla super a dala bych si to ještě jednou 🙂 je to krásný zážitek.
@sannymilova centimetry otevření jsou nepodstatna informace.. Moje porodní asistentka chodila na 4cm otevřená dva měsíce... Mění se to z hodiny na hodinu.. A ze ti děloha pracuje je super informace pro tebe. Tělo se připravuje na porod. Opravdu doporučuji se uklidnit.. Porod se odehrává hlavně v hlavě... Tato panika je kontraproduktivní a rodit stažena ve stresu je cesta do pekel... Nádech výdech a přeji krásný porod.. Je to krásný zážitek
Holky jdu z nemocnice udělali mi hamilnuv hmat .. už bolesti trošku zacli a uz i krvacim tak třeba do večera uz pojedu myslete na mě a vsem děkuji za rady...
@darinka84 moooooc děkuji 🙂
@klokanka31 ja uz mam dvakrát za sebou první krásný v 37 tt a druhý jsem přenášela 11 dní vyvolavacka a to bylo něco desneho uz takový porod nechci ...A teď ten třetí ... snad bude jako první 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sannymilova nervy mohou dělat své,takže se hod do pohody 😉