Ahoj holky, vy co mate termin v pristich dnech jake mate pocity??? Mate obavu ze svatku stravenych v porodnici??🙂 a uz pozorujete nejake ,,priznaky,, jako ze se neco chysta?🙂 Ja mam termin 29.12. 2016 a na porod uz se moc tesim ale zaroven mam taky trosku obavy protoze jako prvorodicka nevim do ceho jdu🙂 taky me trosku trapi to ze je mozne ze na svatky budeme v porodnici nejak si to nedovedu tedka predstavit ikdyz vim, ze si odtud odvezu ten nejhezci darecek🙂)
jestli mi to vyjde být v porodce na štědrý den, budu tam konečně koukat na pohádky, to se mi zatím nevydařilo žádný rok 😀 se starší budeme vánoce slavit až se s mladší vrátíme z porodnice, ta z toho ještě nemá rozum. Jen nechci rodit přímo na štědrý den, to bych měla dceru u tchýně a tam by svátky slavila, což by mi bylo líto že s ní nemůžu být... 😔 Nicméně, taky je možné, že ten štědrý den strávím s bubnem ještě doma 😀 a jak se ynám, s prvnorozenou jsem taky přenášela, porodím mezi svátky...
Dcera se narodila 27.12. ráno...a byly to nejkrásnější Vánoce. V porodnici byl klid, pohoda a kouzlo Vánoc ještě umocnil příchod dcery. Pouštěli nás domů na Silvestra a oslavy jsme s manželem strávili tak, že jsme obřadně koukali na dceru v postýlce 🙂
Delala jsem chvili na porodnici a slouzila jsem na Štědrý den a cekala jsem,ze to bude maminkam lito, že nebudou moct byt doma....ale kazda tak zamilovane koukala do postýlky,ze im to bylo asi jedno.Porod a první dni jdou fakt silny zazitek.Ale věřím,ze maminkam co maji starsi deti to musi byt lito....
Mam termin 30.12.a prcek hrozne cele dny i obcas trochu v noci kope. Citim i maly tlak "dole" a nemuzu se poradne zasmat- s tim brichem to nejak nejde😆😆😆. Jinak zadne dalsi priznaky zatim nejsou. Je mi jedno, kdy se nam miminko ukaze i kdyby to melo byt o svatcich nebo na silvestra nebo az pristi rok. Treba to bude 3.1. jak se mi zdalo😀. Hlavne se presvedcuji nebat se....
Já mám termín 27.12 😀 tak uvidíme kdy se mu bude chtít. A vanoce nějak neřeším když budu v nemocnici tak holt budu stejně tam pořád někdo bude. Kromě občasnych píchnutí v podbříšku a tupé bolesti v zadech nic 🙂 pohoda
Ségra porodila 20.12 a 23.12. dopoledne ji pouštěli domů 🙂
Já mám termín 2.ledna. Kontrakce zatím tak 4x za den, jinak mi tvrdne břicho v noci, a malý je dost dole, špatně se mi chodí, takže doufám, že vydržíme do Vánoc a po Vánocích klidně ať malý přijde na svět 🙂
Holky termín není směrodatný. U starsi dcery jsem měla termín 22.12. A voda mi praskla 9.12. A tu mladší jsem dle termínu mela rodit letos přesně 24.12. No a 5.12. Mi začala odtékat voda a na Mikuláše se mala narodila 🙂
Ahoj holky, ráda se k Vám přidám, my máme termín 1.1.2017 ale zatím nic nenasvědčuje tomu, že bychom se blížili termínu až na váhový odhad naší berušky v bříšku cca 3,5 kg a k tomu jak je akční v bříšku. Jinak čekáme naše první miminko tak i kdyby to přišlo na Vánoce tak nám to vůbec vadit nebude naopak je to náš nejkrásnější vánoční dáreček nebo bude.
U nas taky prave zatim nic nenasvedcuje porodu az na tlak na spodek vzdycky kdyz dyl sedim nebo lezim tak mi chvilku trva nez to rozchodim🙂 Taky mame odhad 3,500 a taky je v brisku mala velice akcni🙂 tak uvidime kdy to prijde🙂
Svagrova rodila presne pred rokem 🙂 bracha travil Vanoce s nama, v porodnici byl klasicky jen na navsteve. Preju Vam vsem hodne stesti!
ja byla v nemocnici, v porodnici na vanoce neplnovane před 2 roky. syn se narodil o 9 tydnu dřív...sice nas to mrzelo, ale měli jsme jiné starosti. stedry den jsme udelali pak o 2 mesice později, uz všichni doma.
Ahoj holky tak co která byla na svátky v porodnici. Já termín dnes a zítra a tomu flegmoušovi se. nechce 😀 vidim to na leden
Ja vloni rodila 25.12. a teda bylo mi jedno jestli jsou nebo nejsou Vanoce 🙂
ahojky holky, tak já se vrátila v pondělí z porodnice s tím nejkrásnějším dárečkem, dcerou Klárkou, narodila se 23.12. v 7:25 ráno, takže jsem měla ježíška o den dříve a štědrou večeři s dalšími dárečky až dnes🙂 24. jsem byla v porodce 🙂 Zítra dodám i fotečku malé ať se s ní pochlubím😀
@veri0007 Gratulace ke krásnému dárečku 🙂 My 23. slavili narozeniny mé mladší ségry, která se den před Vánoci narodila před 25 lety 😉 Prohlásila, že by zakázala souložit v březnu, protože nic nestíhá 😀 Tak snad vám dcera také jednou poděkuje 😅
@svetlus_pepca já taky věřím, že se nám poděkuje 😀
holky, jak se slaví narozeniny v tak ,,blbý,, den?? 😀 neumím si nějak představit péct cukroví a k tomu dělat oslavu s dortem 🙂 jinask foto malé:
@veri0007 Krásná! 🙂
A jde to, neboj 😉 Naši si prostě 23. vždy vymezili jen na ty narozeniny. Maximálně se udělal salát a upekla vánočka, ale jinak se ten den Vánoce vyřadily. Cukroví už máš určitě 23. napečené. A co jsi zvyklá ten den dodělávat, posuneš o den dřív. A stromeček pak zdobili naši 23. večer, když už jsme se ségrou spaly. Takže ráno už to doma mělo tu pravou vánoční atmosféru! Neboj, nechá se to 🙂
@jaancaas 40. týden?? To bude brzy 😉 Třeba budeš v televizi jako první novoroční mamina😀
@svetlus_pepca no to jsem zvědavá... Rozhodně nechci malou ochudit o narozeniny a její oslavu. Doufám, že i rodina se tomu přizpůsobí.
Jinak, už si přestávám myslet, že rozdíl dvou let mezi dětmi je dobrý nápad... Asi padnu😀 Už ať jsou další vánoce 😀 je to nějaké moc náročné...
@veri0007 Určitě jo, zvyknou si 😄 A ten věkový rozdíl ti nezávidím! Mám doma syna 2,5 roku a mimčo si do toho teda představit neumím 😄 Ale znám plno maminek, co mají děti takhle málo od sebe a zvládly to 🙂 ...a říkaly, že už by do toho nešly 😂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ono to vyplyne přirozeně samo.....bych to neřešila....on porod je tak silný zážitek, že je asi jedno jestli rodíš na Vánoce nebo jindy.