Byl to Hamilton?

dc123
2. črc 2024

Ahoj holky. Obracím se na Vás s prosbou o radu, příp. zkušenosti.
Jsem prvorodička 39 + 5 tt. Můj gynekolog má dovolenou, proto jsem dostala žádanku na jinou gynekologii, abych prošla i poslední poradnou před termínem porodu.

Sestřičky mi změřily tlak, zvážily mě, klasika. Poté jsem byla poslána do ordinace k lékařce. Zde jsem byla rovnou vyzvána k položení se na "kozu". Nedostala jsem žádný dotaz na bolesti, otoky, apod. Lékařka do mě (promiňte za přímost vyjadřování) rovnou dost necitlivě vrazila prst, v prvních vteřinách mě informovala, že "to tam neni připravený" a rýpala se ve mě dál. Bolest to byla neskutečná, což jsem lékařce i sdělila a požádala ji o jemnější zacházení, případně ukončení vyšetření. Odpovědí na to mi bylo štěknutí "počkejte, až půjde hlavička, to si teprve užijete" a rýpala se dál. Po dokončení tohoto "vyšetření" mi akorát řekla, že kdybych neporodila, mám se obrátit na svého gynekologa, vrátila mi těhotenskou průkazku, otočila se ke mě zády a bylo.

Po vyšetření mám stále silnou bolest v podbřišku, tvrdne mi břicho a jsem trochu psychicky otřesena jednáním doktorky a bolestí. Nechápejte mě špatně, nejsem žádná citlivka. Prošla jsem umělým oplodněním i revizí dělohy po zamlklém těhotenství, takže už jsem si s lékaři i vyšetřeními leccos zkusila, ale tohle zatím nemělo obdoby.

Chci se tedy zeptat, zda toto mohl být Hamilton, zda máte některá zkušenost s provedením Hamiltona bez zeptání, případně s takovýmto vyšetřením a těmito bolestmi po něm.

Za odpovědi děkuji a přeji hezký den.

dulmich
2. črc 2024

Já jsem si prošla tím samým a taky si myslím, že to bylo ono. A krvácela jsem tedy.

barulina
2. črc 2024

No, jako já bych si nejspíš stěžovala na lékařské komoře. Už jsem dost stará na to aby senou někdo takto zacházel i přes mě upozornění. Nevim, zda jde nějak zjistí při další ko že byl proveden Hamilton, ale tohle bych si zjistila. V případě, že by se to potvrdilo, trvala bych na řešení celé situace.

dc123
autor
2. črc 2024

@dulmich Děkuji za komentář. Já zatím nekrvácím, ale bolesti mám takové, že chodím v předklonu. Nejsou to ale bolesti povahy poslíčků, spíš jakoby uvnitř spodku. Uvidím a pokud to nepřejde, asi si pro jistotu minimálně zavolám o radu na pohotovost.

Hezký den. 🙂

dulmich
2. črc 2024

@dc123 zrovna o víkendu jsem se o tom bavila se švagrovou, ono už je to spousta let. Krvácela jsem hned poté, vrátila jsem se do ordinace a doktorka mě ujistila, že je vše v pořádku. Bylo to ve Vyškově.

themuffin
2. črc 2024

@dc123 zprávu ti žádnou nedala? Já před porodem už chodila na kontroly jen do porodnice a tam se mě zeptala, jestli to může trošku popohnat. Řekla jsem, že může, cítila jsem jen silný tlak. Pak jsem lehce špinila a měla silné poslíčky. Ve zprávě bylo Hamilton se souhlasem rodičky. Je hrozné co si ta doktorka k tobě dovolila...jak kdyby taky nebyla ženská a nevěděla, jak to máme těžké 😡

dc123
autor
2. črc 2024

@barulina Děkuji za názor. Po chvíli zjišťování jsem dostala odezvu na paní doktorku, jakožto známé jméno po celém okolí. Je známa prý již mezi babičkami a je přezdívána jako "řeznice" pro svou necitlivost a surovost. Prý již sloužila ve více střediscích a odevšud byla po nějaké době vypoklonkována pro své chování, hrubé zacházeni s pacientkami a vysokou míru průšvihů, kdy způsobila pacientkám problémy. Obávám se, že pokud ve svém věku a při délce kariéry (- léčila prý již ženy v současném důchodovém věku) pořád ordinuje, že by každá stížnost na ni byla krátká a dva dny před porodem termínu by uškodila spíš mě. Pokud ovšem vyplyne, že způsobila nějakou komplikaci, zřejmě budu o stížnosti vážně uvažovat dodatečně.

Hezký den. 🙂

dc123
autor
2. črc 2024

@dulmich Toto bylo ve Stodě. Sem už ani párem volů..

radkazenklava
2. črc 2024

@dc123 je mi líto čím jste si prošla. Já mám za sebou Hamiltona, ale nic z toho co popisujete se nedělo. Dr se mě ptal snad 5x jestli souhlasím. Samotný hmat nebyl nepříjemný, cítila jsem mírný tlak, ale žádné šťourani...během chvilky bylo po všem (ale k porodu mi to stejně nepomohlo a musela jsem na indukci 😅). Pokud bolesti neustoupí, zajeďte se nechat zkontrolovat rovnou do porodky, kde jste přihlášená.

dc123
autor
2. črc 2024

@themuffin Zprávu jsem žádnou nedostala. Vzhledem k tomu, že ve FN Plzeň, kde budu rodit, shledali nález jako fyziologický, odeslali mě zpět do péče mého gynekologa. Ten má ale dovolenou, proto mi v dobré víře napsal žádanku do nemocnice, kde dříve působil. Bohužel jsem teď zpětně zjistila, že paní doktorka je známa v širokém okolí pod přezdívkou "řeznice". :/

dc123
autor
2. črc 2024

@radkazenklava Jako laik bohužel nevím, zda se o Hamiltona jednalo nebo ne. Mohlo jít pouze o surové zacházení paní doktorky. Zprávu jsem bohužel nedostala, takže ani v ruce nic nemám. Vzhledem k tomu, že porodní cesty nebyly dle lékařčiných slov ještě připravené, řekla bych, že ani u mne by Hamilton nepomohl a vlastně tak ani nevím, z jakého důvodu by byl tedy vlastně prováděn. Pokud bolesti a tvrdnutí břicha nepoleví, rozhodně radši do FN pojedeme. Děkuji a přeji hezký den 🙂

lis6
2. črc 2024

Můžu prosím jméno lékařky , klidně do sz, i když tedy doufám, že nebudu muset do Stodu už nikdy, narazila jsem tam na lékařku, která spíš nevěděla co se mnou, ale ve věku už tedy byla

ivkasolavova
2. črc 2024

@dc123 Pokud by to nepřešli jela bych pro jistotu na pohotovost , a vše jim tam řekla .Třeba i poznají jestli byl udělaný Hamiltnuv hmat .Nebo to bolelo kvůli tomu že nejste nachystaný .Držím palce a dejte vědět 🙂

journals
2. črc 2024

Před prvním porodem se ve mě taky tak hrabali, dost necitlivě, bolestivě. Až po dvou letech jsem podle výpisu z pojišťovny zjistila, že si fakturovali snad 3x Hamiltona. Nikdo se na nic neptal! Teprve zpětně jsem si to dala dohromady. A to šlo prosím o vyhlášenou porodnici s podporujícím přístupem!

dc123
autor
2. črc 2024

@ivkasolavova Možné to je, že to byla bolest z důvodu nepřipravenosti. Akorát mě na tom zaráží, že mi lékařka řekla, že “to tam neni připravený”, přitom mi do těhotenské průkazky napsala připravenost 9 z 10 a také mě na tom zarazilo to, že žádné jiné vyšetření nikdy předtím nebolelo. Jistě, bylo třeba nepříjemné, ale vyloženě nebolelo jako toto. Když to nepřejde, pojedeme. Děkuji za zprávu 🙂

dc123
autor
2. črc 2024

@journals Mrzí mě, že spoustu žen má takovouhle zkušenost a o to víc, že takhle necitlivě jedná ženská s ženskou. Do záznamů pojišťovny jsem koukala a zatím tam není ani to, že jsem byla dnes vyšetřena. Možná se to tam propíše do pár dnů. Děkuji za odpověď 🙂

journals
2. črc 2024

@dc123 jj, ono to trvá než to tam naskočí. Ale schválně se na to pak podívej

veronicka89
2. črc 2024

@dc123 vubwc nerozumím termínu, že se ve mě někdo hrabe 😀

Jsi 39+ takže absolutne nechapu proc někdo resi čípek, když nemáš žádné potíže...

Pokud si to pamatuji dobře tak mě nikdo vnitřně ke konci tehotenstvi nevysetroval...
Nemá ani důvod pokud nejsou obtíže... a ona tam vyšetřování zrcátkem? Nebo sondou...nebo proste jen rukou ?

Vždyť to není vůbec treba! A pokud by někdo něco takového dělal a jeste by mi neřekl co vyšetřuje nebo co dělá, řekla bych že to ukončuje...

Jako ja na tvém místě už bych byla u ředitele nemocnice 😀 a dále právníka...svine jedna

veronicka89
2. črc 2024

Jinak co by tak asi delala krom citlivého nahrávání čípku...nic bolestiveho na vysetrenich neexistuje...

Sledovani čípku je bez jiných indicií v 39 uplbe zbytečná informace...
Ptz za hodinu se může jet rodit ikdyz ona neuciti nic...

ivkasolavova
3. črc 2024

@dc123 tak to tedy je divný že zapsala do průkazky úplně něco jiného než řekla

junomcgaff
3. črc 2024

No já bych si stěžovala tak jako tak

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru