Ahoj holky. Obracím se na Vás s prosbou o radu, příp. zkušenosti.
Jsem prvorodička 39 + 5 tt. Můj gynekolog má dovolenou, proto jsem dostala žádanku na jinou gynekologii, abych prošla i poslední poradnou před termínem porodu.
Sestřičky mi změřily tlak, zvážily mě, klasika. Poté jsem byla poslána do ordinace k lékařce. Zde jsem byla rovnou vyzvána k položení se na "kozu". Nedostala jsem žádný dotaz na bolesti, otoky, apod. Lékařka do mě (promiňte za přímost vyjadřování) rovnou dost necitlivě vrazila prst, v prvních vteřinách mě informovala, že "to tam neni připravený" a rýpala se ve mě dál. Bolest to byla neskutečná, což jsem lékařce i sdělila a požádala ji o jemnější zacházení, případně ukončení vyšetření. Odpovědí na to mi bylo štěknutí "počkejte, až půjde hlavička, to si teprve užijete" a rýpala se dál. Po dokončení tohoto "vyšetření" mi akorát řekla, že kdybych neporodila, mám se obrátit na svého gynekologa, vrátila mi těhotenskou průkazku, otočila se ke mě zády a bylo.
Po vyšetření mám stále silnou bolest v podbřišku, tvrdne mi břicho a jsem trochu psychicky otřesena jednáním doktorky a bolestí. Nechápejte mě špatně, nejsem žádná citlivka. Prošla jsem umělým oplodněním i revizí dělohy po zamlklém těhotenství, takže už jsem si s lékaři i vyšetřeními leccos zkusila, ale tohle zatím nemělo obdoby.
Chci se tedy zeptat, zda toto mohl být Hamilton, zda máte některá zkušenost s provedením Hamiltona bez zeptání, případně s takovýmto vyšetřením a těmito bolestmi po něm.
Za odpovědi děkuji a přeji hezký den.
No, jako já bych si nejspíš stěžovala na lékařské komoře. Už jsem dost stará na to aby senou někdo takto zacházel i přes mě upozornění. Nevim, zda jde nějak zjistí při další ko že byl proveden Hamilton, ale tohle bych si zjistila. V případě, že by se to potvrdilo, trvala bych na řešení celé situace.
@dc123 zprávu ti žádnou nedala? Já před porodem už chodila na kontroly jen do porodnice a tam se mě zeptala, jestli to může trošku popohnat. Řekla jsem, že může, cítila jsem jen silný tlak. Pak jsem lehce špinila a měla silné poslíčky. Ve zprávě bylo Hamilton se souhlasem rodičky. Je hrozné co si ta doktorka k tobě dovolila...jak kdyby taky nebyla ženská a nevěděla, jak to máme těžké 😡
@barulina Děkuji za názor. Po chvíli zjišťování jsem dostala odezvu na paní doktorku, jakožto známé jméno po celém okolí. Je známa prý již mezi babičkami a je přezdívána jako "řeznice" pro svou necitlivost a surovost. Prý již sloužila ve více střediscích a odevšud byla po nějaké době vypoklonkována pro své chování, hrubé zacházeni s pacientkami a vysokou míru průšvihů, kdy způsobila pacientkám problémy. Obávám se, že pokud ve svém věku a při délce kariéry (- léčila prý již ženy v současném důchodovém věku) pořád ordinuje, že by každá stížnost na ni byla krátká a dva dny před porodem termínu by uškodila spíš mě. Pokud ovšem vyplyne, že způsobila nějakou komplikaci, zřejmě budu o stížnosti vážně uvažovat dodatečně.
Hezký den. 🙂
@dc123 je mi líto čím jste si prošla. Já mám za sebou Hamiltona, ale nic z toho co popisujete se nedělo. Dr se mě ptal snad 5x jestli souhlasím. Samotný hmat nebyl nepříjemný, cítila jsem mírný tlak, ale žádné šťourani...během chvilky bylo po všem (ale k porodu mi to stejně nepomohlo a musela jsem na indukci 😅). Pokud bolesti neustoupí, zajeďte se nechat zkontrolovat rovnou do porodky, kde jste přihlášená.
@themuffin Zprávu jsem žádnou nedostala. Vzhledem k tomu, že ve FN Plzeň, kde budu rodit, shledali nález jako fyziologický, odeslali mě zpět do péče mého gynekologa. Ten má ale dovolenou, proto mi v dobré víře napsal žádanku do nemocnice, kde dříve působil. Bohužel jsem teď zpětně zjistila, že paní doktorka je známa v širokém okolí pod přezdívkou "řeznice". :/
@radkazenklava Jako laik bohužel nevím, zda se o Hamiltona jednalo nebo ne. Mohlo jít pouze o surové zacházení paní doktorky. Zprávu jsem bohužel nedostala, takže ani v ruce nic nemám. Vzhledem k tomu, že porodní cesty nebyly dle lékařčiných slov ještě připravené, řekla bych, že ani u mne by Hamilton nepomohl a vlastně tak ani nevím, z jakého důvodu by byl tedy vlastně prováděn. Pokud bolesti a tvrdnutí břicha nepoleví, rozhodně radši do FN pojedeme. Děkuji a přeji hezký den 🙂
Můžu prosím jméno lékařky , klidně do sz, i když tedy doufám, že nebudu muset do Stodu už nikdy, narazila jsem tam na lékařku, která spíš nevěděla co se mnou, ale ve věku už tedy byla
@dc123 Pokud by to nepřešli jela bych pro jistotu na pohotovost , a vše jim tam řekla .Třeba i poznají jestli byl udělaný Hamiltnuv hmat .Nebo to bolelo kvůli tomu že nejste nachystaný .Držím palce a dejte vědět 🙂
Před prvním porodem se ve mě taky tak hrabali, dost necitlivě, bolestivě. Až po dvou letech jsem podle výpisu z pojišťovny zjistila, že si fakturovali snad 3x Hamiltona. Nikdo se na nic neptal! Teprve zpětně jsem si to dala dohromady. A to šlo prosím o vyhlášenou porodnici s podporujícím přístupem!
@ivkasolavova Možné to je, že to byla bolest z důvodu nepřipravenosti. Akorát mě na tom zaráží, že mi lékařka řekla, že “to tam neni připravený”, přitom mi do těhotenské průkazky napsala připravenost 9 z 10 a také mě na tom zarazilo to, že žádné jiné vyšetření nikdy předtím nebolelo. Jistě, bylo třeba nepříjemné, ale vyloženě nebolelo jako toto. Když to nepřejde, pojedeme. Děkuji za zprávu 🙂
@dc123 vubwc nerozumím termínu, že se ve mě někdo hrabe 😀
Jsi 39+ takže absolutne nechapu proc někdo resi čípek, když nemáš žádné potíže...
Pokud si to pamatuji dobře tak mě nikdo vnitřně ke konci tehotenstvi nevysetroval...
Nemá ani důvod pokud nejsou obtíže... a ona tam vyšetřování zrcátkem? Nebo sondou...nebo proste jen rukou ?
Vždyť to není vůbec treba! A pokud by někdo něco takového dělal a jeste by mi neřekl co vyšetřuje nebo co dělá, řekla bych že to ukončuje...
Jako ja na tvém místě už bych byla u ředitele nemocnice 😀 a dále právníka...svine jedna
Jinak co by tak asi delala krom citlivého nahrávání čípku...nic bolestiveho na vysetrenich neexistuje...
Sledovani čípku je bez jiných indicií v 39 uplbe zbytečná informace...
Ptz za hodinu se může jet rodit ikdyz ona neuciti nic...
@dc123 tak to tedy je divný že zapsala do průkazky úplně něco jiného než řekla
No já bych si stěžovala tak jako tak
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem si prošla tím samým a taky si myslím, že to bylo ono. A krvácela jsem tedy.