Ahojky holky chci se zeptat . Malý je KP . Chci se zeptat . S doktorkou v nemocnici jsme domluvené 7.3.2018 na kontrolu . Chci se zeptat to budu 35tt myslíte si že už semnou bude sepisovat a domlouvat se na termínu císaře.
Já myslím, že ještě ne, se mnou doktor domluvil termín až ve 37tt a císař byl proveden ve 39tt. Ale asi taky záleží na vytíženosti nemocnice, ve větších se možná termíny domlouvají dříve, u nás v porodnici takový frmol není🙂
@klaraslavickova na kolikátém týdnu vám byl proveden císař
A přirozeně by to nešlo? Náš malej byl taky KP a dokud se neukázalo že má málo plodové vody a nebyli schopní vyvolat mě porod nad císařem jsem ani neuvažovala. Pořád je to velká operace a to že hned nemáš miminko u sebe ale pořádně ho vidíš až po několika hodinách taky není nic moc. Pokud nemáš jiný zdravotní problémy kvůli kterým to jinak nejde zkus pouvažovat o přirozeným porodu.
@yelowangel já bych ráda. Ale malý je KP plus plodovky mám málo , anemii4 stupně . Já si to nevymyslela
@sabulina94 38+2 říkal ze to doktor bude ale už přesně nevím jak ze to bylo vím předně ze o 12dni před prvním termínem
@klaraslavickova ten mám 12.4 . Tím pádem by to vycházelo na 31.3
My termin cisare domlouvali tyden predtim 🙂
Pokud vím, tak císař se dělá většinou cca týden před termínem, pokud je vše v pořádku a na monitoru se nic neděje a miminko se nechystá...Já měla první císař dokonce jen 4 dny před termínem a druhý 7 dní před termínem.
U nás v nemocnici jsou dokonce operační dny (u plánovaných operací) pouze v pondělí a středu, takže to bylo také rozhodující, nevím jak je to v jiných větších porodnicích...🙂
@sabulina94 Ahoj, já jsem měla dostat termín až 37. takže těžko říct, do poslední chvíle se většinou čeká, zda se miminko nepřetočí.
Ne je brzo
Někdy se miminko přetočí až třeba ve 38tt nebo 39tt, třeba budeš moct ještě rodit přirozeně ❤
Mám 2 císaře. A bylo to tak, že až to na mě přijde, bude císař.. Žádné plány. Vydržet co nejdéle. Plánuje se při komplikacích a při prenášení..
Syn se mi otocil az v devatem mesici. Celou dobu byl kp. Doktor mi rikal, ze se cisar planuje vetsinou tak ten tyden, dva pred terminem v tomto pripade. Ale vsude to nemusi byt stejne
Termin jsem dostala v 35tt (podoli). Taky jsem mela malo plodovky a stejne se v 39tt par dni pred terminem operace syn dokazal otocit. 😉
"zapsana" jsem byla do knihy cisaru v 37tt, melo to byt 39+1, ale pri nastupu do porodnice, me tam nikde nemeli, takze jsem sla 39+0 o den drive, dcera celou dobu KP, snazila se par dni pred cisarem otocit a neslo ji to, citila jsem jak byla uz podelne, nastesti se tam nesekla a to jsem delala psi kusy 🙂 rodit KP jsem nechtela, bala jsem se, lekarka v porodnici me premlouvala, uvazovala, ale strach byl vetsi
V den termínu jsem byla v poradně a malá byla krásně hlavičkou, to bylo v pondělí. Ve středu přišly porodní bolesti a v porodnici se ukázalo, že je KP. Navíc byla Velká a jednu nohu mela před sebou a druhou za sebou, takže akutní císař. Nevěšte hlavu, otočit se může opravdu kdykoli, a ani to nemusíte postřehnout 😉
@sabulina94 Záleží na konkrétní porodnici. Máš jisté, že půjdeš na sekci? Někde totiž ani KP není překážkou a nedělají automaticky sekci. Nicméně termín se volí nejčastěji 5-10 dní před TP, jak-kde. Myslím, že pokud nemají extrémně vytížený operační sál, určí ti termín operace až na některé další poradně. Osobně si myslím, že rodit půjdeš až v dubnu, tak od 5.4. dál.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano já tou dobou dostala termín sekce