Brnění prstů na ruce v 38. tt, máte zkušenost?

svatkafojta
2. črc 2015

Ahoj holky, jdu si pro radu. Na kontrolu jdu zítra, tak vše řeknu svému doktorovi ale ptám se i Vás.
Je to už asi týden, co mě vždy když se vzbudím brní prsty, mám je dost napuchlé a dělá mi problém po ránu udržet hrnek s čajem nebo ohnout prsty tak, abych držela zubní kartáček - prostě mě to bolí a jde to až do zápěstí. Přes den se to o hodně zlepší ale prsty neodpuchnou.
Vše mám dle dr v pořádku, jen mi min. týden našli v moči trochu cukru ale opravdu jen náznak, tak proto se to nijak neřešilo navíc teď ke konci je to už asi jedno, nevím.
Mám opuchle i nohy ale to už mám déle, zadržuji dost vody v tělo. Nabrala jsem bez jakéhokoliv přejídání něco přes 20 kg což je velký podíl zadržené vody.

Nemá některá z vás zkušenosti co se týká těch prstů na ruce? Je to z toho zavodnění? Co myslíte?Děkuji za rady 🙂

lucinka58
2. črc 2015

@svatkafojta Hele, je to naprosto normální stav. Mě mrtví a natíkají ruce prakticky od 25 tt a doktorka mi říkala, že jedinou radou a pomocí je porod 🙂 Bohužel se to s postupem těhotenství postupně zhoršovalo, takže teď už jsem na tom tak, že na pravé ruce prakticky skoro necítím prsty až k druhým kloubům. Jinak pokud Ti to dělá jen po noci, tak to je super. Zkus si ji hodně protřepávat a procvičovat ať se Ti do prstů dostane dostatek krve 🙂 Jinak přeju pohodový zbytek těhotenství a ať je to brzo za tebou 🙂

svatkafojta
autor
2. črc 2015

To sem ráda, že to je jen z těhu a né nějaký jiný problém...snad to bude už brzy zamnou. Rodila bych klidně dnes kdyby bylo na mně 🙂) Díky za info 🙂 hned sem klidnější.

adji
2. črc 2015

Když jsem byla těhu, tak mě taky brněly prsty. Prý to bylo z vysokého tlaku. Ten je ale po porodu už OK a problém žádný 🙂

hanih
2. črc 2015

@svatkafojta Myslím, že by to mohl být syndrom karpálního tunelu - znamená to, že jsou utiskované šlachy a nervy v ruce. Normálně to potkává lidi, kteří hodně pracují rukama, ale v těhotenství to je prý způsobené zadržováním vody v těle a po porodu to obvykle mizí.

melodygirl
2. črc 2015

@svatkafojta ahoj já to měla také, ale pokud máš tlak v pořádku, bude to zřejmě od krční páteř, nebo sy karpálniho tunelu. mám Problémy s páteří celý život a po ránu otekani rukou i brnění prstů, či nepohnuti ruky mám dost časté i když nejsem těhotná, ale v těhotenství to byl masakr. A to jsem měla i při něm tlak 90/60, neb

ludul
2. črc 2015

jsem v 37 tt a mám to taky a mám vyšší tlak - prej je to z něho, ale hlídat a říct mudr, pokud jsi mu to neřekla - mě brní mírně a většinou jen po ránu - to mám tlak nejvyšší...

svatkafojta
autor
2. črc 2015

Já mám tlak úplně v pohodě, jasně zítra to řeknu Dr. ale myslím si, že teď na konci s tím nic už neudělají, zítra začínám 39 týden, max že by mi vyvolali porod, což bych brala protože v tomto počasí nosit tu váhu plus ty oteklé nohy / ruce je děs ale zas si říkám, že prcek ví kdy má vykouknout na svět...Ale děkuji za rady 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru