Ahojky. Prosím potřebuji radu od někoho zkušenějšího. Dneska jsem 29tt a od včera malej leží jen dole a dovádí tak na močáku.. Jenže ve čtvrtek jsem byla na kontrole a bylo mě řečeno, že mám břicho moc nizko, že předčasný porod může bejt.. . Přitom o čípku se ani nezmínil takže asi v pořádku.. Přikládám i foto břicha. Prosím mamky opravdu mám břicho nízko? 29tt je na porod fakt brzy 🙏🙏
Upřímně já to nedokážu poznat, jestli je břicho nízko nebo ne...přijde mi, že to je jen tvar. Já sama mám 14 dní do termínu a někdo už mi říká, že mi břicho kleslo, ale mě to ani nepřijde.
Tohle mi moc nízko nepřijde
@andrejicek24 mám pupík řekla bych podobně od 28tt, ptala jsem se na to v poradně a mudra na mě koukala, jako, že se moc pozoruju a že úplně v pohodě :D Hodím sem fotku z mobilu na porovnání 🙂 Každopádně, bráško mi klesne víc, když je malý dole a když se zrovna zase nějak vyštrachá víš, je dole míň. Asi prostě gravitace. :D Řekla bych, že se spíš směrodatné, jak moc hlavička naléhá na spodek a jak dobře drží čípek. Já mám čípek kratší už od začátku (zítra začínám 32tt), mám ho zkrácený konizací a vypadá to, že by mohl i tak vydržet cca do 36tt tak jako s první dcerkou.
@andrejicek24 Ahojky, já měla malou zaraženou úplně dole od nějakýho 20 tt a nakonec jsem rodila dva dny po termínu takže v klidu 😉
Ahojky, ja ho mela dole po cele tehotenstvi..ale ze se mala posunula niz sem poznala tak ze se mi najednou lepe dychalo, tlak na hrudnik byl mnohem mensi.. 🙂
Mám 2 dny do termínu a bříško pluje dolů nahoru jak jsem i utahaná. Na čípku ji mám prilepenou už od nějakého 28 tt. A podle doktorky hned tak rodit nebudu. Male se nechce a ani se me neposouvá nález na čípku. Stagnujeme na cs3 už 4 týdny. Mám pít malinik a milovat se a třeba se uračí. Doktorka ji dává šanci do čtvrtka kdy mě pošle na kontrolu do nemocnice a případně vyvolání. I když bych si přála už aby byla venku.
Brisko dole vypada fakt jinak, to poznas 😊 zkusim nahrat fotku par dni do terminu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já dnes začínám 30tt a malé mám pořád jen na močáku..mám teda pupek tak poloviční, ale tím, že je miminko dole, tak ho mám taky níž. Nestresujte se.