Ahoj holky,
Strasne me uz tyden boli stydka kost nebo svaly kolem ni :(
Mate s tim nejaka zkusenost? Mam i zakalenou moc !
Bojim se aby bylo vse ok ...
Jelikoz je mala pry hypotrofni ve ctvrtek musim do nemocnice :(
Vite co s tim ja pribrala uz 20kg tak proc je mala hubena?
Velký podíl plodové vody, to je co za hloupost.. Plodové vody je teď okolo 30 týdne cca 0.8 litru a klesá ke konci na cca 0,5 litru.. Takže plodovou vodou to určitě není
stydká kost bolí, jak se rozvolňuje, lehce rozestupuje, to je běžné.
Podle me nemuze byt bezne aby tehule Pri chuzi skoro brecela bolesti ! ☹
@korinka8 no to asi určitě ne.. Mě třeba bolí na dotek, ale ne při chůzi.. Při chůzi spíš cítím šílený tlak, ale ne bolest
Když jsem si na bolest v téhle oblasti stěžovala své gynekoložce, říkala, že je to Bohužel normální. Že mnoho ženských v době, kdy začne stydká spona povolovat, vpodstě přestane moct chodit, nebo chodí pozadu (prý to bolí míň... nevím, nezkoušela jsem, ale mírný záklon v chůzi u mě fungoval dobře). U mě byla krizovka konec sedmého měsíce, pak se to trochu uklidnilo, teď se to vrací o dost výrazněji (38 tt).
Moč jsme u toho tak řešily, ale všechno bylo v pořádku.
Myslím, že bych se neděsila ani častějšího chození na velkou... sice se tvrdí, že zvýšená peristaltika může podráždit dělohu, ale u mě se rozhodně nekonalo...
@korinka8 Ahoj, me od 30tt uplne silene bolela stydka kost.. hlavne po delsim sezeni nebo po delsi jizde autem... kolikrat jsem bolesti taky skoro az brecela... pomohlo mi pak kdyz uz jsem byla na matersky a mohla sedet na gymnastickym mici doma, nebo na pohodlnym podlozenym kresle.. a s tou chuzi, ja se vzdycky musim ''rozchodit''... prvnich treba 100metru mam pocit ze nedojdu vubec nikam, a pak uz je to dobry... kycle me taky silene boli, fakt hodne... je to bohuzel proste tim ''roztahovanim'' a pripravou tela na porod...
Zkus do sebe dostat co nejvic vapniku.. ja pila hodne mlika, jedla jogurty.. a jinak na ulevu je dobry treba chodit do bazenu, jestli te to bavi a netrpis na infekce..
A moc mam zakalenou cely tehotenstvi a pry v moci nemam nic, takze to taky prikladam hormonum...
Taky mě bolí stydká kost, chvíli mi trvá, než to rozchodím. Večer mám pocit, že mě mezi nohy zkopalo fotbalové mužstvo. Je to normální, k těhotenství to bohužel patří.
@korinka8 Já teď začínám 33 tt a stydká kost mě bolí asi dva týdny. Někdy je to fakt šílené, až bych bolestí brečela. Nejhorší je, když se ze sedu nebo z lehu postavím, tak prvních pár kroků. Těhotenské cvičení mně osobně pomáhá, aspoň to uleví bolestem v bederní páteři a bolest stydké kosti mi to nehorší. O té stydké kosti jsem mluvila i s doktorkou, prý je to normální a jediná rada byla - víc se šetřit. Moje mamka to prý taky měla, když byla těhotná, a doktor jí tehdy radil jíst hodně tvarohu. Asi jde právě o ten vápník, jak píše @karlajasmine, ale teď ty dva týdny opravdu piju mlíko ve velkém, jím hodně tvarohu, mám na to vyloženě chuť. Tělo asi ví, co potřebuje. No a jinak asi prostě vydržet, no...
@desencanto K té plodovce - pokud by měla poruchu a tvořilo by se jí nadměrné množství, tak může mít klidně i 5 litrů.... Jedna věc jsou průměrné hodnoty a tabulky, ale to neznamená, že nemůže mít odchylku. Každopádně to by ale měli na utz při kontrole poznat a ohlídat to.
Holky, tak jsem byla v rizikove poradne
A dozvedela jsem se ze mam tedy vice plodovky a ze mam vrozenou vadu ... Septum delohy ...
Coz pry znamena ze mam nitrodelozni prepazku ktera tam za normalnicho okolnosti byt nema ...
Takze proto je pry mala ... :(
@mayyas no tak to potom jo, jasně že se člověk nemůže řídit tabulkou, právě proto jsem psala cca, ale nikdy jsem neslyšela, že by mohlo docházet až k takovým markantum..
V tom případě jsem zase poucena a vím něco nového 🙂
@desencanto Známá to právě chudák měla, jinak bych to sama neznala 🙂
@korinka8 Taky mě od nějakého 30tt bolí pánev a táhne podbřišek (teď jsem 36tt). Je to tím, jak se rozvolňuje pánev a natahují vazy kvůli blížícímu se porodu. Někdy je to lepší, jindy je to hodně nepříjemné. Pomáhá mí měnit polohy - stát, sedět, polehávat nebo si sednout a dát si nohy nahoru.
Z prvního těhotenství takový stav vůbec neznám. Teď při druhém těhotenství (jak už nemůžu tak často odpočívat jako napoprvé) je to horší. Kolikrát se odpoledne už nemůžu dočkat, až večer přijde manžel z práce a převezme si syna a já si lehnu na gauč 🙂
Zakalená moč - řekněte to doktorovi nebo v porodnici, pokud již docházíte do porodnice na kontroly.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj,
20kg muzes pribrat diky velkemu podilu plodove vody a nebo i otokum a dite pri tom muze byt male. Urcite vse dobre dopadne! K te stydke kosti, diky vaze a hormonum ke konci tehotenstvi se uvolnuji vazy vsude v tele. Je to tak zarizene, aby panev pri porodu byla pruznejsi a poddala se pruchodu miminka. Bohuzel tohle napinani byva bolestive. A svaly kolem panve se snazi to zpevnit, ale je to na ne moc. Pomaha na to casto si lehat a ulevit stydke kosti od zatizeni. Nebo zkus slozit prosteradlo do sirokeho pruhu (ale tuhe, ne pruzne) omotat pod briskem a zavazat si ho kolem pasu, tak, aby se bricho podeprelo a nadlehcilo. Takovy provizorni bederni pas. A nos to doma, pokud to bude ulevovat. Zkalenou moc urcite vysetri v nemocnici a poradi co s tim. ALe myslim, ze kdyby te rezalo pri curani, zavolala bych gynekolozce, nebo do porodnice, pokud uz jsi v peci tam. Bolest by mohla mozna byt i od zanetu mocaku, ale spis to bude s tou vahou. Pokud mas moznost, odpocivej!!! Podkladej si kolena vleze na zadech, na boku si dej mezi kolena velky polstar a udelej si pohodli, jak jen to jde. Drzim palce!!!