Ahoj těhulky, dnes 29+0tt, a poslední 3 dny mám dost velké bolesti v křížich, nemůžu už skoro ani chodit. Bolesti mám od začátku těhotenství ale teď poslední dny se to dost zhoršilo beru 2x denně magnézium a 1tabletku osteogenonu. Ale to prd pomáhá. Ke svému jdu až příští týden. A málej mi taky dává dost zabrat, pohyby jsou stále silnější a nepříjemné. Máte někdo nějakou radu jak od bolesti alespoň trochu ulevit ?
Mam stejny problem a shanim fyzio ale v Praze 😬 Trpim tim uz dele a jine reseni podle me neni
@malinkaelinka jsem z Krnova, už hledám na netu, protože se to už nedá vydržet..🤔 chjooo
@malinkaelinka mohla bych te poprosit? Sice už to mám za pár, jsem 36 tt, ale je to síla. Třetí těhotenství a v tomhle ohledu nejhorší - bolesti prakticky od začátku, a nejsilnější. A jak si se dvěma rarachama přes den moc nesednu, tak to stojí za to 🙈
@sanyy22 Nejlepe jak uz tu padlo samozrejme fyzio ktery ti poradi prislusne cviky vhodne pro tehotne, ale kdyz me to chytlo a kvuli covidu vse zavrene tak jsem hledala cviky na YouTube - takove kde v prvni rade jsem musela videt ze ta zenska je tehotna a nejlepe se predstavi jako fyzioterapeutka, coz muzes verit nebo ne bohuzel, v kombinaci s mym selskym rozumem. V anglictine je toho vic (hledej "SI joint pain pregnancy"), vicemene mne nejlepe zabira kroutit se na gymnastickem mici (dopredu, dozadu, do stran, dokola atd.) a pak v kleku na vsech ctyrech kroutit pomalu zadkem jako kdybys vrtela ocasem 😀 tech cviku je vic, fakt jsem vyhledavala takovy ktery vypadaji "neskodne", cvicila jsem kazdy den a uz treti den obrovske zlepseni, i kdyz treba prvni den mas pocit ze ti to velkou ulevu neprineslo.
@vikinkav Muzu doporucit KP clinic a Honzu Krigla, je skvelej, prestoze je mladej tak dobre vi co dela a mam s nim vyborne zkusenosti z predchoziho tehotenstvi. Jsou v Malesicich, jen nevim jestli uz normalne funguji.
https://www.kpclinic.cz/
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Hledej fyzio, co pracuje s tehotnymi. Pokud bys byla z Vysočiny, můžu dát kontakt na skvělou. Není důvod trpet.