Bolest při chůzi ve 32.tt. Čím to může být? Máte zkušenost?

libi01
29. lis 2020

Ahoj maminky,
Minulý týden jsem se vzbudila asi 2x s tlakem na děloze jak kdyby se mi chtělo jakoby tlačit, ale nevěnovala jsem tomu pozornost řikala jsem si že to jsou jen poslíčci, přece každé přichází jinak. Měla jsem celý ten týden řídkou stolici chodila jsem tak max. 5x na WC, dnes už je v pohodě. Od pátku mám šílené bolesti v podbřišku, ale většinou se to objeví při chůzi, když se pro něco ohnu nebo mám problém třeba vystoupit z auta, zvednout se a tak. Když si večer lehnu, tak je to už celkem v pohodě. V nemocnici jsem byla v sobotu a tam mi řekli že je vše ok, ale já si tím moc nejsem jistá a manžel taky ne. Jen mi navýšili magnesium, které by se mělo brát jen 1 denně, což beru. Už jsem z toho všeho vážně nesvá. Nevíte co by to mohlo být nebo jestli jste se s tím některá nesetkala? Jen dodám že jsem otěhotněla velmi brzy po prvním porodu který byl letos v únoru u malého bylo celé těhotenství téměř bezproblémové a tohle jsem u něj neměla. Budu ráda za každou pomoc a radu.

hanyzka11
30. lis 2020

Ahoj, nevím jaká ta tvoje bolest do podbřišku je. Mně vždycky při chůzi začalo píchat v podbřišku. Jako když běžíš, ale mnohem níž, fakt pod břichem. Taková bodavá bolest. Zklidnilo se to většinou, až jsem si sedla a odpočívala. Pak když jsem se třeba zvedla ze sedu nebo v noci chtěla jít na záchod, tak mě vyloženě bodlo v podbřišku. Jakože au a musela jsem počkat a chvilku rozdýchat. Jak skříplý nerv (nevím čemu to víc přiblížit). Já už jsem toto píchání řešila s doktorem po 20. týdnu, ale řekl mi, že prostě roste děloha a hotovo. Po tom 30. týdnu to bylo častější. Ale beru to, že to asi k těhotenství patří. Mimino mi tam dost cestuje, tak asi záleželo i na tom, kde bylo zrovna vražený.
Teď ke konci (39tt) už to není tak časté, ale třeba 3x za týden se mi to ještě stane.
Je potřeba se víc šetřit i když s malým prckem je to těžký. Ale pokud ti doktor řekl, že je vše v pořádku, tak se neboj 🙂
A pokud jde o řídkou stolici.....no třeba toto já taky neřeším, protože moje tělo si v tomto ohledu dělá co chce. Někdy nejdu třeba 3 dny a jindy 4x za den. Přisuzuju to hormonům.
Ale samozřejmě rozumím tomu, že každá změna je divná. Drž se a odpočívej 🙂 Bude to ok 😉

kmarie81
30. lis 2020

ta řídká stolice může být tím magneziem aspon já to tak mám, jinak bolest a tvrdnutí břicha mám taky, jsem 29 tt

libi01
autor
30. lis 2020

@kmarie81 ono to není jen tak nějaká bolest jseu to spíš křeče. A řídká stolice to vím že je v těhotenství, mám už jedno za sebou, ale takhle jsem na WC chodila u malého tak 1-2 tt před porodem.

libi01
autor
30. lis 2020

@hanyzka11 jsou to spíš křeče u nás je nemocnice celkově na dvě věci. Na začátku těhotenství jsem volala na tzv. tvarohový výtok. Jelikož jsem si u malého prošla 3x zánětem porodních cest tak jsem poznala že je to zánět. No volala jsem tady k nám do nemocnice a odpověď: No to musíte si zajít ke svojí Dr. a tak, která tam je jen úterý a středu a byl myslím čtvrtek když jsem na to přišla. Pak jsem si teda zavolala do FNO a hned jiný přístup: Ano je to zánět kupte si tyto léky... je to i mastička i zaváděcí tablety. Takže takový rozdíl jednání. No a u malého odpočinek nepřichází v úvahu. Jsem celý den na nohách. Můj den: Vstanu, jduu udělat snídani i sobě první ho nakrmím, pak si hrajeme, jedeme třeba do obchodu tak než ho obleču (je to vzteklina malá tak pořád kope hlavně mě do břicha) takže už jen to je na mě moc, pak ze schodů, do schodů, do auta, z auta, dát kočár do auta. A pak znovu u obchodů... Než uvařím pak oběd tak má svačinku, pak jde spát tak mam hodinku na spočinutí, ale to musím většinou poklidit. No a tak to jde dál do večera a každý den to samé teda kromě víkendu kdy je manžel většinou doma. Takže odpočinek celkově 0

libi01
autor
30. lis 2020

@hanyzka11 No a mamka se obává že by mohla do 2-3 týdnů porodit

mona91
30. lis 2020

@libi01 a kdy jdi byla u svého doktora? Vyšetřování te vaginální zda se neotviras nebo nezkracuje čípek? Jako píchání břicha i občasná krec bych řekla ze k tehu patří kor kdyz ta děloha není tak zregenerovana po prvním. Ja mam za sebou první sekci ted jsem ve 29tt bricho me bolí táhne picha od začátku to proste k tomu patro, tlak na rodidla mam uz cca tři tydny mezitím proběhla kontrola kde teda mi rekl ze mam zkrácený a prosakly čípek- magnezko mam 2-2-2 a do toho utrogestan a je to asi 5 dni co mi začaly poslicci, které teda kdyz porovnám s prvním tehu jsou trochu jiné chvilku mi trvalo to rozpoznat. Kazde těhotenství je jiné. Pokud se ti něco nezdá tak zajdi za svým lékařem nebo teda do FNO kdyz tam byl přístup lepší.

zmrz_lina
30. lis 2020

Já doporučuju objednat se ke kvalitní fyzioterapeutce, která pracuje s ženami před a po porodu a v průběhu těhotenství. Gynekolog na všechno mávne rukou a la "jste těhotná, co byste nechtěla", ale trpět bolestmi v těhotenství normální není a fyzio je schopna pomoci. Škoda, že jsem na to sama přišla až ve třetím těhotenství. 😉

hanyzka11
30. lis 2020

@libi01 To je taky blbej přístup s tou nemocnicí. Tak pokud by tě ve FN prohlídli,tak si tam pro klid zajdi, nebo u svýho doktora se objednej na kontrolu dřív. Víc ti asi neporadíme. Jak jsem psala,je mu jasný, že s prckem odpočívat nejde. A mamka by třeba nehlídala? Po práci na 2 hodinky?

libi01
autor
30. lis 2020

@hanyzka11 No mamka kdyby mohla tak pohlídá, ale to bohužel s jejími zdravotními a celkovými problémy bohužel nejde.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru