Ahoj, prosím o vaše zkušenosti s následujícím problémem:
Jsem 33TT. Už asi měsíc mě pobolívá na pravé straně podbřišku- většinou jen, když mě do toho místa malé kopne, posledních pár dní to cítím častěji a ta bolest chvíli zůstane. Je to taková pichlavá bolest jako při ovulaci, mezi pupíkem a bokem, spíše vepředu, než vzadu.
Trochu se bojím abych neměla podrážděný slepák, ale říkám si že by to bolelo víc a víc nebo bych měla jiné příznaky, což nemám.
Na poslední KO mě Dr uchlácholila stylem "to asi budou vazy", ale to to ještě nebylo tak časté. Na další kontrolu jdu příští týden.
Neměla jste to některá? Co jiného kromě slepáku by to mohlo být? Možná srůsty po operacích? Jsem z toho nervní🙄 první jsem rodila o měsíc dřív a tohle chci donosit.
Mě boli obcas na právem boku když na něm dlouho lezim ,je to hodně neprijemne ale už jsem zvykla 😀a podbrisek mě taky obcas boli na to mi doktor řekl ,ze to k tomu patří
Píšeš, že to bolí hlavně ve chvíli, kdy tam malé kopne. V téhle době bývá dítě v dost stabilní poloze, zároveň už dost silné a často prostě kope do stejného místa, kde prostě reálně udělá "modřinu". Defakto "proleženina" z toho, jak je na nějaké místo permenentní tlak. (Když jsem tohle řešila se svou gynekoložkou, poslal je mě pro jistotu na jaterní testy, ale jinak konstatovala - a ukázala ne ultrazvuku - že tam malý má prostě koleno a že se nedá dělat nic jiného, než čekat, až miminko klesne trochu níž a změní polohu.)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@veru1820 Mě občas píchlo jakoby vpravo od pupku dolů, cítila jsem to až u čípku. Ze začátku sem tam, později byla ta bolest intenzivnější a častější (třeba 2x denně). Přirovnala bych to asi jako by mě tam někdo bodl pletací jehlicí. 🤦♀️ Ale ke konci těhotenství to úplně vymizelo, skoro bych řekla, že ze dne na den.
Doktorka říkala, že vazy, jak se děloha zvětšuje a že je možné, že mi malý třeba kopne do nějakého nervu. 🤷♀️