Bolest břicha hodně nahoře ve 30. tt, něco s placentou?

ji_tuli
22. říj 2014

V neděli večer se mi to stalo poprvé, včera večer podruhé. Začlo to nepříjemným tlakem jakoby pod žebry a přešlo v křečovitou bolest, kdy se nemůžete vůbec pohnout a ulevit tomu, protože každý pohyb to zhorší. V prvním případě jsem se kroutila v posteli jak červ a když jsem zjistila, že to nepůjde, doplazila se v těch křečích na terasu a doufala, že mě manžel uvidí ze zahrady a přijde mi na pomoc. Přiběhl a zděsil se, nevěděl co se mnou a já taky ne, tak mě napadla sprcha, tam jsem se kroutila dál, až ta teplá voda po několika minutách zabrala, no a včera jsem to nenechala tak rozjet a rovnou se nechala dovíst do sprchy, ale sotva jsem vyšla ven a šla do postele, začlo to zase. Pak to odeznělo, když jsem se posadila na balón. V obou případech to provází třes jako zimnice a pocit na mdloby. Podle mě kontrakce to nejsou, je to bolest trvalejšího rázu, která nepoleví ve vlnách a je to hodně vysoko, 3-4 cm nad pupkem, napadlo mě, jestli třeba něco s placentou? Ale nevím, kde ji mám přesně uloženou, na KO jdu za týden, tam mi to má teprv říct mudr. Hořčík beru na tvrdnutí břicha už asi měsíc. Stalo se to některé?

kuckas
22. říj 2014

Ahoj, nelenila bych a k dr. bych zašla ještě dneska. Radši na kontrolu stokrát zbytečně než aby jednou bylo pozdě. Mluvím ze své zkušenosti.

jge
22. říj 2014

Utikej k dr.

ji_tuli
autor
22. říj 2014

@kuckas tak jsem tam volala a mám přijít po obědě. Doufám, že to nic nebude!

ji_tuli
autor
22. říj 2014

@jge
@kuckas
vždycky si připadám jak nějakej simulant, že mám zas něco extra, aby mi něřekl, že mám zaražený větry... 😠 achjooo

ji_tuli
autor
22. říj 2014

Gynekologicky vse v poradku, cipek se nezkracuje,placenta je nekde vzadu,ale to zmeri vsechno az za ten tyden. Pry to muze delat utlacovany zaludek. Mimi se konecne dnes zaclo hybat,fuj ja mela strach! :( 🙂

kuckas
22. říj 2014

@ji_tuli Tak je to super, že je vše v poho, takže to nakonec ty "zaražený větry" byly 😀

vendulka
22. říj 2014

já bych řekla, že je to žlučník, měla jsem to samé...křeče, nebyla jsem schopná chodit,nic...

ji_tuli
autor
22. říj 2014

@kuckas tak jsem možná za blba, ale fakt je asi lepší dvakrát zbytečně než jednou pozdě...🙂 ještě že ten pan doktor je tak hodnej a chápavej.

ji_tuli
autor
22. říj 2014

@vendulka a cos s tím dělala? Dietu? Co ti to zlepšilo?

vendulka
22. říj 2014

@ji_tuli já na to, že je to žlučník přišla až po porodu, jelikož moje geniální gyndařka (už k ní nechodím) mi tvrdila, že mě pálí žáha 😝 ...no musela jsem se vyvarovat některým jídlům a pomohlo to,ale u prvního těhu,když jsem nevěděla co to je to bylo krušný, pak už jsem věděla...

ji_tuli
autor
22. říj 2014

@vendulka no potěš...to se mám ještě asi na co těšit, že? ☹

vendulka
22. říj 2014

@ji_tuli tak nevím zda je to žlučník...mně se to celkem zklidnilo, vynechávala jsem mastná jídla, ořechy a papriky a byl klid 🙂

ji_tuli
autor
22. říj 2014

No jím mandle, že jsou v těhotenství prospěšné, ale jen pár denně, ale papriky ty mám moc ráda, ale neměla jsem ji ani jeden den, co to bolelo, tak nevím, musím to teda vychytat. Navíc to ani nebylo po jídle, spíš tak 2,3hodiny po jídle

kuckas
22. říj 2014

@ji-tuli já jsem to nemyslela špatně. Mě se tohle podobný stalo, když jsem čekala druhé mimčo a kroutila jsem se jak žížala, ani jsem se nemohla nadechnout a nakonec to "zaražený větry" byly 😀.

ji_tuli
autor
10. lis 2014

@kuckas tak se mi to pak stalo ještě jednou, ale asi fakt ten žlučník, auau! Tentokrát jsem spala s termoforem. 🙂 doufám, že teď už mám vychytaný jídla, co mi to dělají.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru