Blíží se to nebo zbytečně plaším?

anet_98
5. říj 2020

Asi to zná více z vás, ale já jsem opravdu plašan a nejraději mám vše naplánované přesně a striktně. Proto je pro mě těžké čekat, až se malej rozmyslí přijít na svět 🙈
Jsem 36+3 a včera po obědě mi začalo dost tvrdnout břicho i lehce začali poslíčci. Celou dobu jsem byla nafouklá začalo, se mi chtít nehorázně na velkou, ale vždy když jsem sedla na WC tak nic. Spustila se i bolest zad a občas takové pichnutí do konečníku nebo nohou. Až večer jsem šla 2x na velkou.
Tento stav mě držel až do 23:00 a nešlo ani usnout kvůli tomu, že jsem se hrozně zadýchávala. Celou noc jsem pak lítala na malou víc jak obvykle.
Dneska ráno jsem se probudila s tím, že mi bylo lépe, ale chvíli po probuzení zase začali poslíčci a zase mě to ráno vyhnalo na velkou.
Od poslední kontroly uběhlo 5 dní a to mi dr řekl, že mi sestoupilo břicho a malej se začal tlačit hodně dolů.
Myslíte, že už se to blíží nebo je to úplně běžný stav ve 3. trimestru? Jsem prvorodička, tak jsem ze všeho hrozně nervózní 🙈

codal
5. říj 2020

@anet_98 já myslím, že to ti asi nikdo neřekne.Muze to něco znamenat a nemusí.Kdyz mimčo začne naléhat dolů, je to hodně nepříjemný, ale klidně s tím můžeš i přenášet. Poslíčci někdy dokáží být pěkně intenzivní a některý holky to poslední měsíc měly klidně denně. Vždycky si zkus dát horkou sprchu, ta hodně napoví. Hodně odpočívej, pokud to jde a uvidíš. Ještě je brzo, bylo by lepší, kdyby tam prcek nějaký ten pátek ještě vydržel, tak se zkus úplně nepřepínat. A když si nebudeš jistá, tak prostě raději zajeď k doktorovi.

agneska7
5. říj 2020

Tak může to být začátek porodu a taky nemusí já takový ,,stavy,, měla od 35tt porod 40+3

barborasamuel
5. říj 2020

já to měla stejný- do týdne jsem porodila ☺️😶

jjasmina
5. říj 2020

Já měla taky drsný poslíčky a stejně jsem porodila až ve 40tt. Pamatuju na den kontroly, ste otevření na půl prstu, ale stejně se nic nechystá a další den jsem jela do porodnice skrze prasklou vodu, která dost odtékala

anet_98
autor
5. říj 2020

@barborasamuel a rodila jsi v jakém týdnu?

anet_98
autor
5. říj 2020

@jjasmina a od kdy ti poslíčci začali?

jjasmina
5. říj 2020

@anet_98 Kolem 35tt asi

barborasamuel
5. říj 2020

@anet_98 u 1. dítěte 40.tt, u 2. dítěte 42.tt. Bohužel u druhého to muselo být s pomocí Hemiltona☺️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru