Ahoj, mám velkou prosbu, nemáte někdo zkušenost s touto bakterií v těhotenství? Jsem ve 26tt a dnes jsem se ze stěrů dozvěděla, že mám tuhle bakterii. Mám delší dobu výtok, sem tam nepříjemné svědění, ale nic strašného. Radši jsem se na to ale zeptala v poradně a dnes mě dr docela slušně vyděsil, když mi říkal, že normálně je tato bakterie docela neškodná, ale v těhotenství nebezpečná, protože může způsobit předčasný porod 😕 dostala jsem vaginální tablety Clotrimazol, protože k těmto bakteriím se ukázaly ještě kvasinky a na tuto bakterii jsem dostala Entizol v tabletách a bylo mi doporučeno si koupit laktobacily Vagilact k doplnění th.
Myslíte, že je tady riziko předčasného porodu, když byla nasazena léčba a přišlo se na tuto bakterii snad včas ze stěrů?
Díky za odpověď 🙂
díky, uklidnilo mě to 😉 včera jsem o tom dost četla i na netu a i tam se píše, že snad až 30% těhotných má tuto bakterii a z toho je 6% předčasných porodů. Na jedné diskusi i jeden porodník psal, že aby se spustil předčasný porod, že k těm bakteriím vždy ještě něco musí být, že samotná bakterie nestačí k tomu, aby to skončilo porodem, tak nevím. Si říkám, že pro to snad dělám maximum, zjistilo se to včas, léčí se to, tak snad to bude dobrý ...
@kukucg ahoj, blahopřeji, že jste už v 29tt, jsem na tom jako Ty před měsícem 😉 v 24tt a gardenella. dostala jsem tablety na zavádění (Entizol), nic víc. jak jste bojovali vy? jsi ok?
Ahoj.Prosím máte někdo zkušenosti s bakterií gardenela?Brala jsem oranžové globule a dostavilo se to znova a ted beru dalacin krém do pochvy.Mělo by to prý už zabrat.Jinak mě celou dobu u toho bolel podbříšek a musela nosit vložky.Nevím jen co mám dělat aby se mi to nevracelo a chtěla bych vědět nějaké vaše zkušenosti..Moc děkuji
@monisek ahoj a ako to dopadlo
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojiky
tuhle bakterii jsem měla na konci těhu. Porodník mi řekl, že ho to " nezajímá" že když to neni streptokok tak to nevadí. Tak nevim. 😕