ahojky 🙂 jsem 37tt a mam balonek aniball, ale tyden jsem se pres 20cm nedostala :D mel to nekdo podobne?
Nemá se cvičit od 39tt?
Vytrvej, netlac na pilu, ono to půjde.
Čím blíže k porodu, tím víc se o to postarají hormony, že to půjde lépe...
Za mě to stojí za to - obě děti velké, bez nástřihu, bez poranění (poprve jen mini zraneni kvuli ruce u hlavy), porody rychlé, bez následků 🙂
@ivis_b to může a nemusí být Aniballem. Nevíš, jak bys dopadla bez něj.
Spousta zen trpí po porodu inkontinenci, i když necvicily.
Ja s tim teda problem nemela, ale jednak jsem ho pouzivala az pred druhym porodem a navic jsem kombinobala s masazi hraze. Ale hlavne. Ono se tvrdi, ze hlavni prinos je v tom, ze te to nauci, jak se pri kontrakcich uvolnit. Me i druhy porod trval strasne dlouho, takrka jsem se neotvirala. Pak mi dula pripomnela, ze se mam uvolnovat podobnym zpusobem (dobre, to slo tezko, mam asi trochu blokle kycle a ono se cokoli dela blbe, kdyz mas.pocit, ze ti je nekdo reze pilkou na zelezo) a svete div se, pak jsem se otevirala uz docela dobre. Az jsem si nadavala, zr me to nenapadlo driv.
Bez nastrihu byl jen takovy bonus.
@patypresdevaty ano, ale mam za sebou dlouhou a narocnou rehabilitaci u profika a tam mi bylo receno, ze aniball a podobne balonky panevnimu dnu neprospivaji. A ono je to dost logicke, kdyz se nad tim clovek zamysli. Nejsem sama, kdo ma s balonkem negativni zkusenost, tak pisu jen pro info, ze to nemusi byt nutne prinos, jak se to vsude pise.
Cvičila jsem od 36.tt do zhruba 39.tt. Nacvičila jsem necelých 23 cm, víc mě tělo nepustilo. Porodila jsem až 41+1 a bez poranění 🙂. Nedělej nic na sílu a říkej si, že raději mít nacvičeno alespoň něco než nic.
Já to stihla jen 5x protože jsem musela v 38+0 na vyvolání, dala jsem tuším 25cm, porod bez zranění, problémy nemám. Ano, nevím jak bych dopadla bez něho ale věřím, že to minimálně v něčem pomohlo.
@levana33 nemůžu tvrdit že je to díky aniballu,ale u druhého mimca jsem cvičila+masáž hráze.. úplně bez poranění na druhé zatlačení venku klik 4210g a 54cm.
U první dcery která měla 3450g jsem necvičila vůbec. Byla jsem šitá vnitřní i venkovní,a tlačení mi také nešlo. Ale s doktorem co mě rodil jsme se shodly že tomu aniball vážně pomohl u druhého porodu. Sám řekl že dlouho neviděl,abych byla tam dole po takovém mimču v tak dobrém stavu
Já bych se na to vykašlala. Při porodu působí hormony, který nikdy nenacvicis. Ani s jedním dítětem jsem nic nedělala, žádná masáž, anibal a jiný blbosti, a u prvního dítěte jen 3 vnější stehy, protože šel lžíci a zvonem a u druhýho vůbec ale vůbec nic. A to měl první hlavu 36,5 a druhá 36. Jako pokud tě to baví a uklidňuje, tak si klidně "hraj", ale pokud by tě to mělo stresovat, tak se na to vyprdni.
Necvičila bych na sílu. Za sebe můžu říct, že jsem necvičila nikdy s ničím, děti měly 3500, 4150, 4300 a obvod hlavy 35, 36, 37 cm a pokaždé bez poranění.
@levana33 já ze začátku taky moc neměla, ani pak jsem nelámala rekordy, ale naučilo mě to vnímat trochu tělo a dodalo určitý klid a on tom to myslím je. Takže bych klidně cvičila, ale ne na sílu a stres.
Jinak moje gynekoložka byla zastánkyně aniballu, nijak ho nevnucovala. Řekla mi to až při kontrole v šestinedělí, že ty rozdíly vidí.
@levana33 jinak ještě musím dodat že jsem v klidu nacvičila asi 29cm. Bez nuceni,postupně. Ale fakt jsem byla klidnější když jsem věděla že jsem pro to něco "dělala"
Cvič jen pro svůj dobrý pocit, ne pro centimetry na olympiádu. Jinak já cvičila u první a nástřih byl, u druhého jsem na to pekla a nástřih nebyl. Obě děti identický těžké, dlouhé (druhé mělo o cm větší obvod hlavy)... Oboje rychle a bez problémů potom. Moje gyndarka to spis nedoporučovala, ale asi věc názoru.
@pampeliska1313 to by kupa žen ani cvičit nestihlo, včetně mě 😂
@levana33 neřeš centimetry, nestresuj se tím. Já to nikdy neměřila, jen sem zkoušela jak moje tělo funguje, různé polohy, abych aspoň tušila co by mi asi tak mohli pak být pohodlné. Stihla jsem cvičit párkrát, rodila jsem v 38tydnu. Ale bez jediného poranění, na pohodu. Hlavně vnímej svoje tělo, není blbé a miminko taky ne. 🙂
@xmisas teď jsem se koukala je opravdu od 37tt. Asi jsem se jen nedokázala dokopat a cvičila až 39.:D
Jinak zakladatelko, nestresujte se tím. Je to spíš o tom, abyste poznala v jaký poloze je nejlepší a nejprijemnejsi pro vás “tlačit”… mne se to nejlíp snaselo na kolenou a tam jsem zvládla i největší obvod. Spousta zen nedá třeba 30cm ale 25 a jsou z toho pak ve stresu, zbytečně. Aniball není záruka toho, že nebude nastrih, proto bych se na to divala tak, abyste akorát zjistila, jaká poloha je pro Vás nejvíc ok. Tělo pak stejně funguje trochu jinak a zvládnete toho víc než teď.🙂 a teda u mě konkrétně to hodně pomohlo v tom, ze i když jsem nedala požadovanej obvod, i tak to bylo hooodne podobný kontrakcím a aspoň jsem tusila jak se nastelovat.🙂
@levana33 me prijde strašně vtipný, jak ti tady někdo napíše že s blbostma necvicili a měli velký deti bez poranění 😀😀 uplne Off topic a vubec to o ničem nevypovida, možná tak k tom jak kdo má jaký tělo.
Ja cvičila u prvního a v podstatě sem nenacvicila vubec nic, vubec mi to nešlo. Kolikrat byl problém ho zavést. Pak sem se na to vyprdla. Měla sem poranění 3 stupně, spoustu stehů a sili me 2 hodiny. Doktorka mi řekla, že sem prostě dole moc úzká, bez nastrihu bych syna nikdy neporodila. Takže aniball byl předběžně "varování". Ted čekám druhy a uz cvičit ani nebudu. Nechci se stresovat, že to třeba nejde atd. Porodim tak jako tak 🙂
@fresshinka Ono to ale nemusi byt ani tak jak pises. Mne to s Aniballem na nejake velke obvody neslo, i kdyz jsem prenasela a cvicila dlouho, dostala jsem se max na nejakych 26-27cm, no ale nehrotila jsem to. Navic jsem hubena, panev uzka (kdyz me sestra u dr. merila, premerovala dvakrat, protoze ji to prislo malo 😅 ) no a nakonec u porodu hormony udelaly sve a dceru s obvodem hlavy 35,5 + rukou u hlavy jsem porodila s mini oderkou. Nebyt te ruky, asi by to bylo uplne bez poraneni.
U syna to pak bylo s cvicenim podobne a ten se svymi 4kg a hlavou 36 uplne v pohode, bez poraneni.
Takze ja bych rekla, ze ani to, jak to jde s Aniballem a jak je kdo uzky, nemusi byt stoprocentni voditko. Zalezi na spouste faktoru.
Kdybych se ridila tim, co se kde tvrdi a pise, tak s moji panvi by mel byt teoreticky problem porodit dite nad 3,5 kg. Ze pry proste neprojde. No a ono jo 🙂
@patypresdevaty to je super, ale podle me samotná pánev neurcuje velikost porodních cest celkove. Ja mam treba pánev širokou, vždy mi říkali, že se mi bude dobre rodit 😀
@fresshinka jo, tak jasný, pánev je jiná veličina než porodní cesty. Ale když mi to dítě údajně ani nemělo projít pánvi a prošlo, tak dobrý 😅
@fresshinka myslím, že většina z nás se pokusila říct (a to, co píšeš, to jen potvrzuje), se dá porodit bez poranění jen tak, a stejně tak cvičit a nepomůže to. A že nemá smysl cvičit to na sílu...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@levana33 tělo není připravené, při porodu na roztažení působí hromada hormonů, což teď jaksi nefunguje. Je to nepřirozené, doporučuju zahodit dřív, než si přivodíš poporodní inkontinenci jako já.