Ahoj, jdu si pro radu, zda někdo nemá zkušenosti s aniballem. Jsem 36tt a nevim jestli už není nejvyšší čas začít trénovat vytlačení hlavičky. 🙂
Stojí to vůbec za to tohle trénovat? Díky za rady a tipy 🙂
36tt za mě akorát. A za mě to trénování za to opravdu stojí. Nejde jen o prevenci prasklé hráze, nebo nástřihu, zvykla jsem si na ten tlak, takže mě pak už nepřekvapil, ale zjistila jsem díky němu v jaké poloze chci rodit a v neposlední řadě jsem šla trochu více sebevedomeji k tomu porodu.
Měla jsem u všech těhotenstvích a začínala jsem ve 36 tt, v 36+0 přesněji.
ano, i podle návodu se má začínat nejdřív v 36tt. Za mě se trénovat určitě vyplatí. Měla jsem dva porody krásné, bez poranění a PA mě vždy chválila, že tlačím krásně a správně 🥰. Začínej hlavně pomalu, nenech se odradit případným prvotním strachem nebo neúspěchem. Najdi si polohu, která ti bude nejvíce vyhovovat. Přeji hodně štěstí 🙂🍀
Za mě placebo. Hormony, které jsou u porodu, nikdy nenasimulujes. Ale pokud to někomu psychicky pomůže, není to nic proti ničemu.
Já nepoužívala a oba porody bez poraneni, bez nastrihu.
Za mě to smysl má. Cvičila jsem právě od 36tt a hlavně jsem si zkusila, jak tlačit, aby to bylo efektní. Nakonec jsem rodila v autě s manželem, dula na telefonu. Mám všechno v mlze, ale když šla ven hlavička a nemohla jsem ji vytlačit, nadechla jsem se a řekla si, že si musím vzpomenout, jak jsem tlačila Aniball a tlačit tak při další kontrakci (to jediné si pamatuju úplně ostře, takové "uvědomělé tlačení"). Pomohlo mi to moc 🙏
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím, že v 36 týdnu se už v pohodě s tímto začít může. To by sis však měla potvrdit u svého lékaře, neboť je to u každé ženy zcela individuální. Každopádně, je to dobrá věc a rozhodně to pomáhá při porodu🙂