41TT a na porod to nevypadá - stalo se to někomu? Za jak dlouho jste pak porodily?

eliesch1
2. lis 2018

Zdravím ženy, tak jdu tady s otázkou, jsem 41tt a po dnešní kontrole se nic nechystá k porodu čípek mám měkký ale je prý pořad hodně vysoko..jsem strašne zoufala už..měla nebo mate to nějak taky tak? Jaká je šance ze bych už porodila? Další kontrola je v úterý ale to čekání už je bezmocné..

efijil
2. lis 2018

Syna jsem porodila 9 dní po termínu. Neměla jsem žádné příznaky blížícího se porodu - žádné poslíčky, čípek taky nereagoval, ani Hamilton nepomohl a různé činnosti doma. Byla jsem na vyvolání a teprve indukcí se malý dostal ven ;) Hodně štěstí...

horseska19
2. lis 2018

Já rodila 11 dní po termínu a taky vyvoláváním. Malýmu se ven vůbec nechtělo. Držím palce ať jde vše hladce a nejlépe samo 🙂

katkaloch626
2. lis 2018

Prvního syna jsem rodila 4 dny po termínu a nyní budu začínat 41tt a asi taky se nic neblíží (vnitřně vyšetřovat se nenechávám) , takže se připravuji na to, že budu zase přenášet, ale i tak budu zkoušet úklid, delší proházky se synem (ikdyž teda už moc nemůžu 😀), teplou vanu a třeba si dopřeji i svařák, pokud k němu budu mít příležitost 🙂 ale pokud se dcerce ven nebude chtít, nic nezmůžu...

hanih
2. lis 2018

@eliesch1 První dceru jsem rodila 11 dní po termínu a porod mi museli vyvolat. Ale mě naopak už víc než měsíc před porodem všechny doktorky tvrdily, že mám vše připravené a porodím co nevidět 😀 Nevím, jaká je kde praxe, ale v tomhle stupni těhotenství jsem chodila na kontroly denně. Je fakt, že to bylo přes týden, vyvolávali mi nakonec v sobotu, ale těch pět dní předtím (tj od 40 + 6) jsem tam byla fakt denně, dokonce mi i říkali, ať vždycky jedu rovnou s taškou, takže jsem celý týden tahala tašku tam a zpátky 😀

lida9
2. lis 2018

ja bych lekarum v tomhle moc neverila, rano jsem byla na kontrole: ,,uzavrena nic se nedeje, na porod to urcite nevypada,, ... o 8h pozdeji uz jsme frceli zpatky s prasknutou vodou... ne u kazdeho musi byt nejake predem typicke projevy🙂

orobs
2. lis 2018

@eliesch1 Za celé těhotenství jsem měla jedno jediné vnitřní vyšetření, a to když jsem měla termín porodu, a doktor mi řekl, že na porod to zatím nevypadá, čípek 3cm,... Pak už mi zase nikdo vnitřní vyšetření neudělal, takže jsem vůbec netušila, jak to vypadá. Nakonec jsem byla objednána na 13. den po termínu na vyvolání a 3 hodiny před nástupem do porodnice se mi porod sám rozjel. Malá byla na světě do 6,5 hodin od první kontrakce (do porodnice jsem dorazila otevřená na prst 3 hodiny od začátku kontrakcí). Neměla jsem žádné poslíčky, prostě vůbec nic, co by nasvědčovalo tomu, že bych mohla sama porodit. A to jsem asi týden před termínem začala s "vyháněním" malé ven - delší procházky, chůze do kopce, teplá vana, pravidelný sex, nakonec i sem tam červené víno a nic :D Až pak najednou zázrak 🙂 Dělám si z toho srandu, že je malá po mně, že jí musí hořet za zadkem koudel, aby se konečně dokopala k akci :D

alikoaliko
2. lis 2018

Ja jsem byla 41+2 tak uzavrena, ze mi ani nemohli udelat Hamilton. A 41+5 jsem porodila... takze nic neni nemozne.

biedronka10
2. lis 2018

Rodila jsem v 41+4 vyvolavane. Byla jsem zcela uzavrena, pislicky zadne, porodni cesty vubec nepripravene. Hamilton u me nefungoval, porod celkove 13 hodin

eviicka
2. lis 2018

@eliesch1 jojo to čekání je otrava, jakoby se zastavil čas, člověku se nic nechce a neví co bude za pár hodin (a za těch pár hodin - dní není nakonec vůbec nic...).

Každopádně jestli a kdy to přijde ti stejně nikdo neřekne, můžeš být být dole připravená (jako já od 38 tt) a stejně nic (rodila jsem 42 tt vyvolávaně), nebo taky úplně zavřená a za hodinu porodit.

Přeji pevné nervy, ať tak nebo tak, už brzy se dočkáš 😉.

martaskaaa
2. lis 2018

Mela jsem to jako ty a šla na vyvolani. Asi se mu ode mne nechtělo 😂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru