Ahoj za celé těhotenství jsem cítila jen kopance ale tvrdnutí nebo posly ani jednou Jsem už vlastně na konci těhu a při poslední kontrole 17.2. mi při 1cm otevření dělali Hamiltona ale nic se nestalo Mám ještě naději že se něco rozjede nebo už jen odpočítávat den vyvolání ? Díky za vaše zkušenosti
Anonym z důvodu příbuzných na platformě
Já měla poslíčky cca od 7 měsíce. A stejně mě začali vyvolávat 40+5 a porodila jsem 41+0...
No já poslicky neměla, ani tvrdnuti, bumbac, odtekla plodovka, ale nakonec stejně museli vyvolalat. Ale bylo to úplně v pohodě ❤️ a i rychle, není se čeho bát
Ted mi vyvolavali ve 41+1 tt predtim zadne naznaky porodu. Bylo to hodne rychle, ale nebala bych se toho
Neměla jsem žádné poslíčky, ani tvrdnutí břicha. Na prst jsem byla otevřena už od 38tt a Hamiltona mi dělali celkem 2x a nic. Ve 40+6tt jsem měla jít na kontrolu a dohodnout se, co bude dál. Nakonec mi noc před tím odtekla plodová voda a mladej byl za 8 hodin na světě.
To ti nikdo neřekne, mně u obou břicho tvrdlo už od 24 tt, ke konci poslíčky, dole vše nachystané a stejně vždy vyvolávání (porody pak rychlé, nekomplikované). U jiných holek nic a porody se rozběhly sami. Držím palce😉.
U prvního jsem to měla přesně stejně, žádné tvrdnutí, žádní poslíčci, malý se narodil 9 dní po termínu, 5 hodin před nástupem na vyvolání 😁 Super na popostrčení je kořeněný nápoj (skořice, hřebíček, zázvor) a skočná hudba.
To fakt nikdo neví. Já taky nic, Hamilton nic,zkoušela jsem všechny babský rady na vyvolání s nic, a vyvolat se muselo na začátku 42tt. A někdo jinej taky nic a najednou praskne voda a jede to. 🙂
Mě zabral až druhý Hamilton první mi byl udělá jak tobě 40+2 druhý 40+6 dopoledne a večer jsem jela rodit. Tak zkus ještě poprosit o dalšího pokud je možnost. Nicméně já mivala aspon poslední týden ty nepravidelné poslíčky a tvrdnutí břicha taky.
U prvniho tehotentsvi jsem nemela jedineho poslucka, bricho mi netvrdlo, 40+0 v jednu ranu praskla voda, za hodinu zacaly kontrakce a za necely tri hodinky malej venku.
Rodila jsem obe deti 41+2, v obou pripadech se rozjel porod sam den pred nastupem na vyvolani, u prvniho syna jsem nemela za cele tehotenstvi krome par tvrdnuti bricha spis zpocatku (nervy) zadny poslicky, proste az prvni kontrakci, u druhyho jsem mela posledni tydny takovy jemny tvrdnuti a az kdyz mi k tomu trosku prdla voda, pochopila jsem, ze to uz poslicci nejsou 😁 hamiltona a podobne mi nikdo nedelal, posledni tydny uz me nevysetrovali.
Takze porodit sama rozhodne muzes, doporucuju uvolnit se, presvedcit sebe i prcka, ze je vsechno nachystany a ze muzete, uzit si posledni dny bez miminka a tesit se na dny s miminkem 😉
U mě 40+2 nic (hamilton proběhl také) a 40+4 praskla voda. Nicméně i tak se muselo přistoupit k vyvolávání :(.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
U mě se začalo něco dít až týden po termínu, porodila jsem bez vyvolání o tři dny později. Předtím ani poslíček, a obecně byl ten konec těhotenství pohodový. Ještě to nevzdávej.