40 + 0. Co myslíte?

terez998
20. črc 2022

Zdravím, asi si jdu pro podporu,radu nebo netuším .. včera jsem. Byla v porodní ambulanci (40+0). Na 2x mi točili monitor ze byl furt stejný. Ale malá se přitom dost hýbe až na večer. Ve čtvrtek tam jdu opět … a když to bude stejně tak si mě tam nechají další kontrola je 26.7. A termín byl 19.7. Já mám z nemocnic hrůzu. Doma mám 3 pejsky a bohužel jsem na to sama jelikož všichni pracuji v Německu . Tak si jdu asi i trochu pro radu a zeptat se. Myslíte si ze si mě tam nechají až do úterý a pak začnou něco dělat nebo? Už bych to měla rada za sebou ale já se tam zblázním kód když budu ještě s někým na pokoji (chápu pak 3dny když bude malá)ale takhle dlouho :/

klokanka31
20. črc 2022

@terez998 A co zkusit kdyžtak nadstandart? A nebo zkus porod nějak vyvolat 😊

cilkat
20. črc 2022

A "monitor furt stejný" znamená, že je na něm něco špatně? Jestli si tě tam nechají, tak určitě nebude kontrola až 26... na ryzikáči dělají monitory minimálně dvakrát denně... Ale z toho, co píšeš, vlastně nevidím důvod a tudíž bych řekla, že s eeá hospitalizace odmítnout.
Zmiňuješ, že máš doma pejsky - a kdo se o ně bude starat, až budete ty tři dny po porodu v porodnici? Mohl by už případně během vyvolávání? Protože jestli si tě nechají v porodnici, tak to bude o vyvolávání.

guliii
20. črc 2022

Rada na monitor, můžeš si dát něco sladkého, aby se mimi hýbalo ( hroznový cukr, cola), rada na přirozené vyvolání porodu, udělat si bylinnou napářku, pít maliník, lněné semínko, sex, pohyb, rada na hospitalizaci, zeptat se co je špatně, proč vyvolávat porod, pokud k tomu není vážný důvod, vyvolávaný porod bývá bolestivější a je tam vyšší riziko následného císaře a případně hospitalizaci odmítnout.

jjasmina
20. črc 2022

@terez998 zkus nadstandart, ale zatím asi není duvod panikařit, že by si tě tam nechali, ale zase na druhou stranu vědí co dělají a má to své duvody než aby se něco stalo s miminkem. Já osobně jsem byla zase ráda pod dohledem lekářů, asi takový pocit bezpečí kdyby se cokoliv posralo

terez998
autor
21. črc 2022

@cilkat sousedce jsem dala klíče, já jen chtěla slyšet názor,radu

ilonne
21. črc 2022

@guliii Já měla dva porody vyvolávané s jeden spontánní. Ten spontánní byl daleko bolestivější a mnohem delší. Ty dva vyvolávané byly proti tomu spontánnímu jako procházka růžovou zahradou.

ilonne
21. črc 2022

@terez998 zeptej se lékaře, ten ti řekne. A můžeš zkusit nadstandard.

guliii
21. črc 2022

@ilonne tak samozřejmě je to individuální. A taky záleží jak jsou při vyvolávání připravené porodní cesty. Ale ve většině případů co jsem si potvrdila je vyvolávaný porod bolestivější a je tam vyšší riziko následného císaře. Ale každý porod je jiný.

fouskovi
21. črc 2022

@terez998 a proč vám vadí že by jste s někým byla na pokoji já v tom viděla obrovskou výhodu mohla jsem si v klidu dojít do sprchy a mimco my pohlídala druhá maminka a zase naopak když bylo smutno pokecaly jsme

jjasmina
21. črc 2022

@guliii měla jsem rovněž vyvolany a zdálo se mi to v pohodě, ale srovnání nemám 😃

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru