Ahoj holky, zítra mám termín porodu a odhadovaná váha je 4450g. Takže takový malý obřík. Měly jste některá taky tak velkého novorozence? Případně máte fotku z porodnice? Všichni mě straší jak miminko bude vypadat a popravdě si to sama vůbec nedovedu představit
Starší dcera měla 4000g a 51cm, mladší dcera 4530g, 54cm 🙂 Byla baculatá, hned oblékala oblečení velikosti 62, ale nevypadala "divně", prostě trochu větší miminko 😀 Obě jsem rodila vaginálně a žiju 😀
@misvas a měla by jste fotku, jak vypadala mladší dcerka po porodu? V rodině ani ve svém okolí jsme tak "velké" miminko opravdu neměli, vlastně všechny děti u nás byly do 3200g tak si to nedokážu představit.
Vypadalo uplne normalne, jako miminko🤷♀️. Nevim, co si okoli predstavuje😀
Dcera měla 4240 g...Vypadala naprosto normálně🙂
Mladsi dcerka mela 4315g a 51cm. Vypadala buclate ale nemyslim ze by vypadala az nejak neprirozene buclate. 🙂 mimochodem bez poraneni 😉
Syn měl 4.280g a vypadal normálně 😃
Jen byl delší a měl větší nožičky, tak se mu smáli, že to má jak lyžáky 🤭
Teď mám týden do porodu a taky se bojím co to zase bude za cvalika 🙏
Dcera mala 4600g a 53 cm a vypadala ako normalne miminko.. Ale viem o com pisete.. napr moj brat ked ju prvy krat videl bol prekvapeny, cakal proste nejake monstrum alebo co :D
Odhad byl taky vysoký, nakonec jen 4,2 kg. A, světě div se, malý byl hubený. 😀 Měl totiž 55 cm. Takže žádné tlusté mimco, jak mi gyndar pořád tvrdil. 🤷😉
Taky mel syn vzdy odhad 4,5kg, nastesti se narodil 2tydne pred terminem a mel jen 4,0kg a 54cm. Byl normalni miminko, jen vetsi. Ale i tak kazdy rikal, jak je malicky. Nedelej si z tohi hlavu. Ma segra mela 4, 950 kg, kdyz se mamce narodila. Vubec jim neprislo, ze je velka. Rodila vaginalne. Taky ted cekame dalsi a predpokladam min.4kg miminko zas. Ta vaha se pak ztrati.
Obe nase deti skoro 4 kg. Zadni zmuchlani kralicci co se clovek boji je pochovat 😅 Jen me tam par hodin po porodu porad posilali domu, ze uz se tam urcite par dni valim 😆 Aspon ze maji deti ty cedulky na postylkach.
Ale maji byt po kom, chlap ma 2 metry a pri porodu vazil 4,5 kg...jeho deda pres 5 😳
Taky jsem měla odhad 4450g ;) Navíc manžel je narozdíl ode mě dost velký, břicho jsem měla takové, že si všichni mysleli, že budu mít dvojčata. Takže to vypadalo, že se doktoři nemýlí, měla jsem dokonce i termín CS, pokud by se nenarodil do termínu přirozeně, nakonec šel ven pár dní před a měl jen 3950 😊 Byl krásné, nepomačkané malé miminko 😍
Jo a navíc mě nikdo po porodu neprudil s vážením, dokrmováním apod. 🙂 Zatímco u malých miminek byl i malý pokles váhy problém, tak u nás se to, že šel na 3.5 vůbec neřešilo a šli jsme domů bez přikrmu aniž by se mi rozjela laktace 🙂
Ve 40tt jsem měla taky měla odhad 4400g byla jsem dost vystrašená jako prvorodička. Maxim se narodil a měl 4kg a 55cm kvůli té jeho délce to házelo větší odhad. Byl nádherný miminko. A venku byl na dvě kontrakce 😉
Jedno ditko 4,120, druhe 4,260 obe mely mnohem mensi odhad na sonu, u obou jsme rovnou oblekaly do 62, podruhem porodu kdyz bylo vazeni tak se vzdy ozvalo kdyz polozili maleho na vahu, jezis ten je velkej potrebujem dalsi zavazi...
Syn pri narozeni 55 cm 4.120. jinak taky veeelke nozicky :D odhad byl 3.5kg, nevyslo. Na pokoji mela vedlejsi maminka 3 kg chlapecka a vedle sebe vypadali vazne vtipne.
Ctyrikilova miminka jsou normalni krásná miminka. Jen divne vypadají vedle tříkilových 😂 Měla jsem dvě 😜
Holčina u nás v obci porodila cca před 16 dny chlapečka 4,6 kg. Šla tedy na císaře, byla to prvorodička. Ale chlapeček vypadá úplně jako normální malé miminko. Nic extrémního. Krásné miminko.
Porodní váha mých dětí byla 4 390 g a 5130 g. Měli 55 cm, takže se vaha vykompenzovala délkou.
Druhý syn 4,2 kg, 54 cm. Po pravdě nevím, co chcete z fotky vidět. Pokud vedle nemáte 2 kg miminko, fakt je to úplně normální mimi. Co u nich chce hlídat, jsou kyčle (časté sklony ke špatné poloze). Nicméně co se třeba "zmuchlanosti" týče, starší měl 3,4 kg a narodil se s deformovaným kotníkem (rozcvicilo se to zhruba do doby, než začal sám chodit - dlouho stál a obchazel). Mladší 4,2 kg a žádnou deformaci neměl, jen hraniční nález u kyčlí, který ale v roce taky ok.
Ty jejich odhady.. jinak ja mela 4100g a muj syn mel sice "jen" 3900g, a uplne v pohode. Ne nadarmo se tomu rika zazrak zrozeni. Proste se otevres a je to 😉
Jedna sestra 4 kila, druha skoro 4,5kg. Deti te prvni taky kolem 4kg. Sousedka porodila 4,2kg kluka, krasny kluk, jedine co bylo vtipne, tak kdyz vedle nej polozili sice o 13 dni starsiho chlapecka, ale skoro o kilo lehciho 😄 tam ten rozdil videt je, ale jinak jsou ty deti uplne normalni 😊
Malá se narodila s 4,16kg a 52cm, nosila od porodnice velikost 56 :D Odhad byl 4kg, večer před porodem... Teta rodila 4.5kg a 5kg děti, takže jsem na tom ještě dobře :D A dcera byla v pořádku, vlastně hned po propuštění z porodnice jsme mohli ven, žádné čekání na vhodnou váhu :D Od narození je prostě taková "větší", jediné s čím mám problém je nosit ji 😅
Jak by vypadalo? Pro tebe to bude to nejkrásnější miminko na světě, ať bude mít 3,5 kg nebo 5 kg. 🙂 Mě zase prudí, že jak mě nepálí žáha, tak se mi narodí mimino bez vlasů a jaký bude chudák. Já po narození byla vlasatá s pruhem vlásků i na zádech jak ridgeback. Chodila se na mě dívat celá porodnice. 😀 Stejná blbina, jak zkouší na tebe.
Dcera měla váhový odhad 4400g a narodila se 4kg, syn měl 4140g při narození, ještě ji trumfnul, oba měli vypapkane tvářičky, jinak vypadali normálně a chvíli nosili 56, nebyli to žádní dlouhani 😉 Nebojte, ať si každý říká, co chce, pro vás bude nejkrásnější 🤗
Syn měl 4350g a vypadal překvapivě jako mimino.. teď mu je něco přes 2 roky a je hubený cahoun.
Dvě kamarádky mely takto velké novorozence. Oba vypadali normálně 😊 teda oproti našemu 2,8 kg byli trochu větší 😁 ten náš byl spíš jak stažený králík, ty jejich taková pěkná mimča 😁
Přítel měl při porodu 5 kilo a tchýně rodila bez nástřihu přirozenou cestou. Buďte v klidu ☺️ Vypadal úplně normálně
Spolubydlící na pokoji v porodníci měla holčičku něco přes 4 kg. Sice vypadala, že tomu mému prckovi rozbije kokos, jen co se na ni křivé podívá, ale jinak to bylo úplně normální roztomilé miminko 🙂 takže neboj, mimco bude krásné ❤️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Sousedce se narodil kluk přes 5 kg a vypadal jako dvouměsíční mimino 😁 Rodila normálně vaginálně a to je celkem nízká a hubenďour. Nenech se strašit. Ten odhad váhy taky nemusí sedět, ale 4,5 kg je ještě dobrý, bude trošku větší no, pravděpodobně i delší. Určitě to bude krásný mimi, jen trošku větší no 😊