37+3tt - váha plodu jen 2600 g. Dožene to?

15. říj 2020

Na dnešní kontrole v porodnici mě dnes maličko vyděsili. Malá uvnitř je opravdu malá a má 2630g. Tuto váhu mi nezávisle změřili 3 doktoři na třech ultrazvucích. A o dva týdny menší břicho oproti hlavě. Nemám se prý nijak stresovat, ale poslala mě za dveře a asi 15 minut to konzultovala s kolegy a s primářem. Pak si mě zavolala zpět, že to necháme tak.
A já se ptám... Prosím pěkně o vaše zkušenosti. Měla jste to některá taky tak? Dorostlo do porodu? Ten bude 39+0 císařem, takže moc času už nemá.
Předem děkuji.

blka
15. říj 2020

Pokud fungují prutoky placentou, tak je to v pohodě. Ne všechny děti můžou být velke😉. Já prosím malé děti. Největší byl prostřední syn s porodni váhou 2730g. Naopak všichni 3 byli po porodu "dravi", takže zhubl cca 100g a ne půl kila jako ostatní.

amazonkajanik
15. říj 2020

Mě se syn narodil 38+6 s vahou 2,66kg a to mi doktoři říkali,že je akorát,takže já doma oblečení 56,atd 😟. Žádné zdravotní potíže neměl a dohnal to tak,že v 8měsících nám doktor nakazal dietku,že je lehce obézní 😂 Teď je mu 16měsíců a je velký jak někteří dvouletaci,takže buď v klidu😉

tynka9
15. říj 2020

Brala bych v úvahu ještě chybovost tohoto měření v konci těhotenství. Tři dny před porodem jsem měla u prvního syna odhad váhy pod 3 kg a narodil se přes 3,5 kg... u tebe bych teda váhala, když to potvrdili 3 lékaři, ale stejně ta měření na konci prostě přesná málokdy jsou

mzacikova
15. říj 2020

Já byla poslední měsíc hnaná na rizikovku, že je malý moc malý. Odhad 2,8kg a narodil se na termín a 2,7kg. Úplně ideální. Pokud jsou v pořádku průtoky a přibývá aspoň trošku, neřešila bych.

kachna001
15. říj 2020

Cooo? Dcera se narodila 2650g v 39tt a nikdo neříkal, že by byla nějak extrémně malá 😁 jo, byla, ale nikdo nic nenamítal

blka
15. říj 2020

@kachna001 přesně. U mě řešili akorát prvního syna, který měl odhad 2100g. Pak teda zjistili, že placenta už moc nefunguje a za 2 dny od odhadu se narodil s 2200g.

blka
15. říj 2020

@tynka9 já bych řekla, že u toho měření je důležitá sikovnost doktora. Mně odhadli všechny syny hezky. Až toho posledního doktor měřil asi hodinu před porodem a to se netrefil. Od svého doktora jsem měla přesnější odhad. Ale když jsem viděla, jak stačí kousíček posunout myši a ta váha tam litala od 2 do skoro 4kg, tak to asi není úplně jednoduché ten odhad udělat pořádně.

tynka9
15. říj 2020

@blka dcerku mi těsně před porodem odhadli taky snad s odchylkou 100g. Ale vím to od kamarádka gynekolozky... stačí změřit o fous jinak a čísla lítají, jak píšeš. Do toho jak už je miminko velké, tak se jim úplně dobre také nezobrazuje. Proste je to jen odhad. V téhle fázi tehotenstvi jsou podstatné hlavně průtoky a fungování placenty

corry21
15. říj 2020

Mám to úplně úplně stejně. 37+1 a odhad 2600. Celkově tak o tyden, bříško ještě o trochu menší. Průtoky v pořádku, voda taky, prostě každé dítě není velké. Navíc máš ještě dva týdny do sekce takže něco ještě nabere. Buď v klidu, však fyziologická váha donosence se bere 2500-4000 g... Nejsme všichni stejní 🙂

autor
15. říj 2020

Dekuji všem za uklidnění. O průtocích a fungování placenty nic neříkala. To by na ultrazvuku poznala kdyby s tím bylo něco v nepořádku, ne? Spíš mě děsí, že má o dva týdny menší břicho než hlavu. Na 1. screeningu mi řekli vysoké riziko preeklamsie a růstové retardace.

corry21
15. říj 2020

A když dělali ultrazvuk tak měřili křivky? Bříško bývá často menší no, ale jestli ti udělali průtoky a ktg (z toho taky dost poznají jestli se mimcu daří) tak se neboj. Však to není žádná kritická podvaha

nazka
15. říj 2020

Ony ty odhady jsou plus mínus až půl kila. Tak bych to úplně neřešila. Dcera 1 se narodila 37+0 a měla 2900g a druhá 38+3 a měla 2850g a obě v pohodě..

hipposkin
15. říj 2020

Neresila bych to, nejstarsi dcera se narodila presne ve 37+3 s vahou 2570g a byla normalne v poradku, brala se jako donosena, nepotrebovala inkubator, nic, byla rovnou u mě.
Dnes mam termin porodu a vcerejsi odhad hmotnosti ve 39+6 byl 2800g a nikdo nic neresil.

blka
15. říj 2020

Fakt bych to neřešil, když je jinak vše OK. První syn 37+5 2200g, druhý 38+5 2730g a třetí 38+4 2390g. Akorát jak tu psala nějaka maminka, jsou to takoví pomackani kralicci. A kluci museli být hodně zabalení, aby neztráceli teplo. Jen ten prostřední ne, narodil se, když byly 40 stupnova vedra. Aspoň si užiješ to pidi obleceni😍

autor
15. říj 2020

@blka to já právě nemám 😀😀😀😀 řídila jsem se chytrýma článkama, kde ženské psaly, že vel. 50 je zbytečná 😀😀😀 no, mám na to týden, musím jít zas nakupovat 😀😀😀 děkuji za uklidnění všem. Bude to dobrý 👍🌹

gruyerre
15. říj 2020

Vůbec se nestresuj, rodí se zdravá donošená miminka, která mají váhu i kolem 2 kg. Důležité je, jestli jsou v pořádku průtoky, což jistě zkontrolovali. Odhad 2600g ve 38. týdnu mně přijde úplně v pohodě.

hipposkin
15. říj 2020

Hele zase ber v potaz, ze velikosti jsou podle delky a ne vahy 😁 nam jak se narodila mala 2570g, byla uplne malinka a hubenoucka, ale delku jsme nevedeli, protoze byla KP a merili ji az pri odchodu z nemocnice. Takze manzel koupil v tescu nejmenší overalek (44) a prinesl to na xestu z porodnice (jen to, nic jineho 🙈😂) a zamozrejme ji to bylo male, protoze merila 49 cm 😂 takze jsme ji museli udelat do tapek diru nůžkami, abychom si ji mohli odnest.. Nastesti bylsrpen a horko.. Ale tu 50 jsme prvni mesic fakt vyuzili, v 56 hrozne plavala..

penny87
15. říj 2020

Uz si presne nepamatuji, ale pri poslednich utz mi take rikali, ze hlava je vetsi nez brisko (nevim o kolik). I jsem jednou plakala, ze bude osklivej s malym telem a velkou hlavou 😁 ty hormony.. a u nas opacne, pred porodem furt merili ze vic jak 3,5kg a narodil se krasny soumerny kluk v 37+2 s vahou 3,16kg. Takze hlavne klid, jestli prospiva , tak vaha a soumernost jsou odhady. PS: me mama prenasela a mela jsem 2,8kg. Rodila pres 20h a prvni slova porodnika: Takova malinka a my se s ni sereme tak dlouho! 😅

blka
15. říj 2020

Já jsem u prvního taky neměla 😀

majkll
15. říj 2020

Dcera se narodila 40+4 a mela 2,84 kg. Obleceni 50 jsme vyuzily hodne, body z Lindexu nosime jeste ted...za tyden ma 3 mesice🙂

katule1990
15. říj 2020

Náš mrňous měl včera v 34+3tt jen 1990 g, doktor mě taky strašil nějakou růstovou retardací a tak. Prý jsem v 6. percentilu z 10 a že když je to 0-3, tak bych musela na císaře dřív (38+). Jinak bych šla 39+, malý je totiž KP. Podle ultrazvuku to vychází, že je menší cca o 2 týdny, přičemž jsem zahlédla, že bříško asi i o 3 týdny a hlavička jen o týden. Asi z toho pak dělal nějaký průměr. Prý mě budou víc sledovat. Co jsem koukala do průkazky, tak byl cca o týden menší už na 2. screeningu. Průtoky měl včera v pořádku, tak věřím, že to bude ok a prostě to bude jen menší miminko. Někdy to tak prostě je a nic to neznamená. Jen mě to překvapuje s ohledem na to, že mám skoro 1,8 m a manžel skoro 2 m, tak jsem myslela, že budeme mít obříka 😅. Aspoň využijeme i ty malé velikosti, které jsem v rámci nakupovací mánie taky zkoupila 🙊.

ivis_b
15. říj 2020

Mám čerstvou zkušenost. Na 36+1tt mi moje mudr. i doktoři v nemocnici změřili malou tak, že odhad váhy 2500g, hlavička odpovídala stáří miminka, noha delší o dva týdny, ale bříško menší o 3 a půl týdne. 37+3tt mi praskla voda a při příjmu mi v porodnici říkali odhad váhy 2700g. Malá se narodila druhý den, tj. 37+4tt a měla 3005g, takže úplně normální váha. A to mi ji měřili fakt pečlivě, protože tam byl problém s tím disproporčním bříškem. Tudíž buď v klidu, jednak to jsou jen odhady a jednak ta odhadnutá váha není zas tak malá. Mám v okolí spoustu miminek, co se narodila v termínu nebo i po termínu a neměla zdaleka ani ta tři kila a jsou úplně v pohodě.

lolam10
15. říj 2020

Syn narozen 41+1tt mel jen 2820g.necekane.a vse dohnal.jen byl linejsi ale je otazka zda to bylo vahou nebo povahou

katkatomaskova
15. říj 2020

Malá rozená 38+3, měla 2.720g a 47cm, ještě že tak, mám malou a úzkou pánev, 155cm výšky a i tak jsem dostala hoooně zabrat, i když byla drobínek 🙂 Na poslední kontrole, která byla 4 dny před porodem, měla odhad 2500g. A teď je z ní dvou a čtvrtletá ďáblice satanice 😂

cinam
15. říj 2020

Syn měl ve 37tt odhad 2500 g, bříško zaostávalo o tři týdny. Doktorka v porodnici na to řekla, že to je v normě, hlavně že průtoky byly v pořádku. Prostě ne všechny děti se rodí velké. Narodil se v termínu a měl 2850 g. Rychle vše dohnal. Velikost 50 ale opravdu doporučuji dokoupit 😁

nikola_kopecka
15. říj 2020

Váhový odhad je opravdu orientační a často se mýlí i o více než 500g. I pokud by se miminko narodilo s váhou 2,6kg není to nic neobvyklého. 🙂
Více informací i těhotenství, porodu a mateřství najdte tady : https://online.pidilidikurzy.cz/produkt/balicek...

kristousenecek
15. říj 2020

Ahoj ,buď v pohodě já rodila nazacatku 37tt ,a malá měla odhad v tom 36tt 2200g a my pořád malé odhady narodila se 2,5kg a 44cm ,byla dost drobná a malá ,a to mě strašili jak tebe !,jak se tu píše dokud je pohodě prukoky ,a voda taky je to pohodě ;)*,! hodně štěstí ;),

ma33
16. říj 2020

Mě se dcera narodila v 38. týdnu plánovaným císařským řezem. Odhad byl, že už má přes 3 kila, ale nakonec měla 2,7 kg a 46 cm. Byla malička, ale nikdo to neřešil. Je sice trosku menší i teď ve třech letech, ale porodní váhou to asi nebude.

autor
16. říj 2020

Moc vám holky děkuju. Už jsem klidná. Věřím, že jsou průtoky ok, že by to dr na ultrazvuku viděla kdyby bylo něco v nepořádku. Ale zajímavé. Chlapa mám dvoumetrového, já vážím přes metrák a čekáme takového drobka 😀😀😀

ma33
16. říj 2020

Manžela mám sice menšího, oba máme tak 1,72. Ale oba jsme víc při těle a taky máme doma malou vyzablinu. S tou výškou to miminko po tatínkovi určitě dožene v pubertě, ale váhou může být po prarodičich. Já bych si to u nas hrozně přála, aby to tak bylo. Babičky máme obě štíhlé a naší sourozenci jsou taky "vyschlí". Měla by to v životě lehčí😄😄😄.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru