36. tt - nepravidelné ozvy srdce miminka

krupinka13
2. bře 2015

Dnes jsem šla na první monitoring ozev ♡miminka. Má hodně nepravidelný, maxirychlý tep, nepřetržitě..okamžitě mě převezli sanitkou do Fakultní nemocnice v Ostravě. Zítra velký UTZ a infuze na uklidnění tepové frekvence, pokud nebude zlepšení, pak císařem dříve (indikace neurologem).. Máte prosím některá zkušenost? Jak na tom bylo mimi, co můžu vážně reálně čekat u miminka za obtíže? Bude v pořádku?

consti
2. bře 2015

Ahoj, asi to není přímo k tématu, ale já šla se špiněním do nemocnice, byla jsem 35+4. Taky mi vyšel blbě monitor, ale malému se spíš ozvy snižovaly, pak ultrazvuk, tam to taky nebylo moc ok, znovu monitor a během pár minut jsem byla na sále a malý se narodil akutním císařem. Apgar měl 10-10-10 a vše v pořádku. Je dobře, že váš hlídají, 36. týden už je miminko i dost velké, věřím, že to bude v pořádku! 😉

krupinka13
autor
3. bře 2015

@consti Moc děkuji, včera mě dost vyděsili ☹

belleelle
3. bře 2015

@krupinka13 já měla v tomto týdnu u miminka arytmie, prostě jakoby ťukalo nepravidelně. Nechali si mě v porodce, druhý den jsem šla na kardiologii, tam dr., že je to ok, že jsou to extrasystoly a mimi se připravuje na porod, že to po něm zmizí. a doporučil fyziologický porod.
jenže stejně se to porodníkům nezdálo, tak si mě nechali v porodce, že začneme vyvolávat 37+6 no a 38+1 se malá narodila. po porodu byla půl dne na ekg na zvýšené péči a vše v pohodě, poté jsme měli i kontrolu na kardiologii a 24 hod monitorování ekg a vše v pořádku, už žádné kontroly.

krupinka13
autor
3. bře 2015

@belleelle Díky moc za odpověď, dnes primář děts.kardiologie rozhodl, že pokud má tep stále pravidelně 130 5 min, 220 5 min pořád střídavě dokola (neslábne ani není nonstop na nejvyšším bodu), nebude mne i mimi zatěžovat zatím Digoxinem (žílou), prý je to moc silné a maminky hodně zvracejí...a budou mne tu do konce týdne co 2 h hlídat.., pak propuštění a budu ještě týden denně dojíždět na kontrolní kardio tak, aby mělo mimi čas dozrát do 38.tt a pak císař. Pak po narození prý dokážou po přímém a přesnějším kardiu srdíčka indikovat mimču individ. a účinnější, přímou léčbu...

carrie_b
3. bře 2015

Mela jsem stejny problem, po prvnich ozvech jsem skoncila na porodnim sale, porod nastesti nevyvolavali, zustala jsem na rizik. odd. Jakmile se zrychlil tep mne, mela dcera nalez tachykardie. Narizen klid, dcera se narodila ve 39.tt spontanne. Po porodu ji meli na pozorovani, nic nezjisteno, kontroly na kardiu ok, takze znovu mame prijit za 2 roky.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru