Krásný den ženy,
je tu někdo, komu se přetočilo miminko hlavou dolu až po 35. týdnu těhotenství a nebo někdo, kdo má mrňouse ve 35tt stále ještě KP? Jsem ve 35tt a malý je koncem pánevním, přestože byl ve 31tt hlavou dolu. Dcera byla hlavou dolu od 29tt a už tak zůstala, takže se obávám, že se malý už neotočí.
Dnes jsem byla na kontrole v porodnici, kde nebyl pro polohu KP zjištěný žádný důvod (děloha, placenta, krátký nebo omotaný pupečník, málo plodovky) a byl mi po 36tt nabídnut obrat zevními hmaty, zažila jste některá a byl u vás úspěšný?
Děkuji za odpovědi.
@sabinkanix nám se dcera přetočila právě až ve 36 tt, kdy jsem se už chtěla pomalu domlouvat na otočení v porodnici. Třeba tě malý překvapí 😉
@verka86 děkuji za odpověď a to přetočení jsi zaznamenala nebo to bylo při kontrole překvapení?
@sabinkanix právě že to bylo překvapení, nic jsem necítila. Navíc některé porodnice jdou i do porodu KP, tak bych asi ještě počkala 🍀
@sabinkanix Syn byl do zhruba 32tt hlavičkou dolů. Potom se otočil a byl tak do zhruba 36/37tt. Týden před plánovaným SC se otočil. I kdyby to bylo jinak, tak by byl císař. Takže ano, může se mimčo otočit.
Mala se mi přetočila z KP několik dnů před porodem. Bylo to velké překvapení,protože nevím kdy se jí to povedlo😄. Jinak jsem žádné násilné přetečení nechtěla, měla jsem dohodnutý porod KP v porodnici
Syn byl také hlavou nahoru a nepřetočil se. Neřeš to. Ona ta miminka moc dobře vědí, jak si mají lehnout 🙂 Já jsem se s tím také smířila a nakonec byl porod úplně v pohodě 🙂
Babičce se strejda otočil na porodním sále za rozběhnutého porodu. Vše je možné!
@sabinkanix Mne delali obrat v 36+5, dite uz by se pravdepodobne neotocilo. Nejprve se mi do toho prilis nechtelo, rikala jsem si, ze musi diteti neco branit, jinak by se preci otocilo samo. Ale nakonec jsem po nekolika konzultacich s ruznymi lekari svolila, ze to zkusime. Obrat probehl uspesne, samotny zakrok probihal pod neustalou ultrazvukovou kontrolou, po celou dobu byl pripraven sal, kdyby se neco pokazilo, nicmene takove riziko je dle lekaru zhruba 1 %. Trvalo to zhruba 3 minuty, trochu neprijemne, ale nic strasneho, na silu nikdo nic nerval, kdyby to neslo, nechali by toho. Nasledne jsem byla do druheho dne hospitalizovana na pozorovani, pravidelne mi chodili natacet monitor, nekolikrat probehla ultrazvukova kontrola. Vsechna vysetreni dipadla na jednicku, druhy den me pustili. Za me tedy veskrze ppzitivni zkusenost, sla bych do toho znovu.
@sabinkanix druhý syn byl hlavou dolů a 14 dní před termínem porodu se mi nečekaně otočil zpátky hlavou nahoru. Doktor byl taky překvapený, že se to v tak pozdním termínu nestává... Byla jsem z toho nešťastná, protože jsem KP rodit nechtěla, ale do císaře se mi taky nechtělo... O týden později už byl zase hlavou správně a vydržel tak až do porodu. Otočil se mi nejspíše v ten den, večer u televize, kdy jsem byla na kontrole, kde mi zjistili, že je hlavou nahoru, protože jsem cítila takové brutální pohyby, břicho se mi koulelo ze strany na stranu dost šíleně, tak si myslím že to bylo otáčení ... Každopádně času máš ještě dost, tak hlavně klid a přeju ať se otočí jak má 🙂
@sabinkanix mě se taky otočila malá až na poslední chvíli, já sice rodila 40-6 , takže měla času víc, nicméně otočila se a šlo to cítit neboť byla pěknej cvalik (3740g), takže jsem cítila, jak se kroutí 😁
@sabinkanix byla jsem na obratu v ukončeném 37 týdnu. Obrat byl úspěšný a miminko se narodilo přirozenou cestou 😊. Kdybys chtěla víc informací, klidně napiš 🙂.
@bumblebumble děkuji moc za odpověď 🙏😊
@beruska1889 moc děkuji ☺️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sabinkanix Mě ho chtěli taky dělat, ač nevím proč,neboť v tomto týdnu je ještě spousta času na otočení, měla jsem polohu příčnou a ještě cosi k tomu říkali, tak chtěli zkusit buď hlavou dolů, nebo aspoň KP....
Malá se mi otočila sama....
Dle mě je ještě brzy a může se vše změnit že dne na den.....