34. tt - miminko tlačí nahoře. Zažil to taky někdo?

moni_12
24. bře 2021

Maminky,

casto v různých diskuzích ctu, jak se miminka tlačí dolu, nalehaji na cipek apod., a me to moje tlaci jen nahore, je porad koncem panevnim - 34tt, a hlavičku mi vybouluje pod zebry/uprostred nahoře, az to nekdy boli. Jakoby se roztahovaly svaly. Zažil to taky nekdo?

malinkaelinka
24. bře 2021

Taky jsem to tak měla, dcery hlavička se mi pořád boulila pod žebry a vedle pupiku. KP byla a zůstala, rodila jsem 36 tt, nicméně se zjistilo, ze mam prepazku v deloze, což je poměrně vzácná anomalie a dítě nemělo šanci se otočit a klesnout a byl to to důvod předčasného porodu.

katule1990
24. bře 2021

@moni_12 Taky KP a taky me tlacil pod zebry. Nejhorsi to bylo, kdyz jsem se chtela trochu ohnout/predklonit. KP zustal jako u predchoziho komentare. Nakonec porod 37+1 a otocit se taky nemohl a taky mel duvod. Nebudu vypisovat, abych zbytecne nedesila. Porad se ti muze v pohode otocit 😊.

aevintyri
25. bře 2021

34tt to ma jeste spoustu casu, to se muze jeste klidne 3x otocit =) Pokud se otoci, bude Vas zas bolet, jak Vas zase bude kopat do zeber. To si clovek nevybere, ten konec uz neni 2x prijemny, kdyz ma miminko malo mista.

karolinapraha
25. bře 2021

Muj mel taky hlavicku pod zebrem na leve strane, nakonec mi praskla voda 16 dnu pred terminem a on byl stale koncem panevnim dolu. Takze akutni cisar. Je dobre si najit polohu, ve ktere to tolik neboli.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru