Ahoj maminky. Jsem ve 32 TT těhotenství a před 3 dny jsem byla u svého gynekologa na 3 screeningu a paní doktorka, říkala že je menší než by měla být váhový odhad 1475g. Jsem teď hospitalizována v nemocnici ještě kvůli vysokému tlaku. A v nemocnici se potvrdilo, že malá je skutečně o 3 týdny menší. Máte někdo zkušenost? Moc děkuji za případné rady či názory
Me se to nezda tak malo - mas idealne 8t do porodu,kdyz se prumerne pribyva kolem 200gr tydne,tak vychazi trikilove miminko....ale jak pise vyse, zohlednit i ostatni aspekty. Navic,ty odhady jsou takove vselijake....me vzdy hadali az tesne pred pohmatem pres bricho.
Moje mela 31+1 taky mensi odhad, ale nereknu kolik, do prukazky mi totiz doktorka napsala 1750, ale na papiru od ni, co vytiskla s udaji z pocitace je 1500. :/ pristi tyden jdu znovu, tak jsem zvedava na novy odhad a pripadne upresneni proc mam dve rozdilne hodnoty a ktera teda platila. kazdopadne se snazim si s tim nelamat hlavu, jsou to jen odhady, ono hodne zalezi jak to tam naklikaji.
Dcera je narozena 38+4 a mela 2680 g. Byla naprosto v poradku, fyziologicky novorozenec. Bud klidna, nekdo ma mala a nekdo velka miminka. Jen si nech tu pruchody pupecnikem casteji kontrolovat.
Syn mel na poslednim velkem utz stejnou hmotnost, jako jeho segra v tu samou dobu a je narozeny 40+4 s hmotnosti 3440 g. Je to jen odhad 🙂
@sudylichozrout děkuji to jsi mě uklidila. Včera jsem byla na ultrazvuku kde kontrolovali průtok a vše vyšlo v pořádku 🙂 ale je to moje první těhotenství taky jsem drobná tak člověk neví.
32+1 jsem měla 1600 a dle doktora v pohodě.Kazdy nejsme stejný, tak nemůže být ani dítě každé stejné.
U prvniho jsem mela odhad ve 32+3tt 1670g a bylo to v poradku. Ted u druheho ve 31+1tz odhad 1743g a odpovida. Taky mi to u Tebe neprijde tak moc malo. Kazdopadne prvni syn se narodil ve 39+0tt s vahou 3260g 😉
Mne to pride v poriadku, ja som rodila v 37+5 a syn mal 2.6 kila - bolo mi povedane, ze maly clovek asi tazko bue mat 4kg dieta. Maly je syn doteraz, v roku mal 7kg, ale je zdravy jak repa. Ja som bola kvoli nizkej vahe mimina aj sledovala od cca toho 31tt a tvrdili mi, ze syn nebude mat viac jak 2.3kg den pred porodom a narodil sa s 2.6.. ta vaha je tiez len orientacna
Mě v 35tt tvrdil doktor, že bude akorát. Celou dobu krásně v bříšku rostl, vypadalo to, že bude po mě, skoro 4kg buclik. Rodila jsem 38+6 a malý měl 2,66kg a 46cm 😣
Dcerka byla taky "menší" miminko, doktor mě hnal v posledním trimestru i na podrobnější utz a seznámení se do porodnice, když se mu dle měření zdálo, že během dvou kontrol nevyrostla. Nakonec nebyl žádný problém, jen malá byla a je tak trochu tintítko, i když to začíná konečně dohánět 😀 narodila 40+2tt s 50cm a 2,68kg
Ja jsem male miminko nemela, ale k tem odhadum. Podle doktoru mel mit syn 4kg. Rodila jsem o tyden driv a syn mel 4700g. Ja ani manzel nejsme vysoci ani tlusti.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@majla63. Ahoj, mam zkusenost, rozdil odhadu a prumeru (idealu) pred porodem byl 5 tydnu, mala se narodila 40+5, 46 cm a 2,5 kg. Byla pak vic sledovana, respektive nas protahli lekari uplne celou nemocnici, ale dospelo se k zaveru, ze je to genetika, ze je drobna po mne a me mamince. Pokud je jinak vse ok (prutoky pipecnikem, funkce placenty...), tak nic neres. Ja byla vyjukana prvorodicka a nechala jsem se sebou vorat az zbytecne.