Ahoj, minulý týden - přesně jsem byla 29+5 tt a malá odpovídala 30+2 tt s váhou 1500 g mi doktor řekl, že mám zkrácené děložní hrdlo na 20 mm, otevřená pro špičku prstu a musím jenom ležet, max na záchod že smím. Máte někdo zkušenosti?
Určitě za to zdravé mimčo stojí! Já mám zase po konizaci, takže čípek zkrácený tak jako tak, takže u mě je to zase v tomto směru jedno s druhým. Doma je výhoda ta, že strašně pomáhá manžel, ten mi skutečně dovolí jen ležet, na záchod, na jídlo, vaří, žehlí, pere, uklízí a maminky, protože už máme 3,5 letou holčičku. Malá byla o 3 týdny dřív, tak kdyby to bylo teď stejné, tak jsem vděčná!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mám, mě tohle potkalo už ve 26tt... Jenže já věděla, že se to stane, mám hrdlo hodně zničené, protože se mi v něm jednou usídlilo mimoděložní těhotenství, tak u mě to možná bylo něco jiného. Ale od toho 26tt jsem taky byla otevřená na špičku prstu a už na začátku těhotenství mě varovali, že ať počítám, že konec těhotenství odležím v nemocnici. Nakonec ten "konec" znamenal celých 12,5 týdne - až do termínu plánovaného císaře. Přes tři měsíce v nemocnici (plus dalších 10 dní na šestinedělí+neonatologii pod světlem) nebylo nic moc, ale bohatě se to vyplatilo. Doma bych takhle v klidu určitě nebyla, tam mi opravdu nezbylo nic jiného než ležet (a to mě ještě kontrolovali, jak ležím - dovolili mi jen mírný polosed) a věřím, že jen díky té protivné hospitalizaci jsem vydržela až do termínu... Určitě bych to nepodceňovala, přeci jen, na porod je pro Tebe ještě moc brzy a jakékoliv riskování za to nestojí... V nemocnici byly holčiny, které ve 34tt podepsaly reverz, že budou ležet doma a v nemocnici nebudou - většina se jich do pár dní vrátila zpátky se zhoršeným stavem. Ostatní, které tam ležely dlouhodobě, jako já, tak většinou vydržely buď do termínu a nebo jen o málo míň. Držím moc palce, já vím, že mě to teď čeká znovu, možná už i od dřív než od toho 26tt, jsem s tím smířená a vím, že to zdravé a donošené mimčo mi za to stojí... 🙂