30. tt zkrácený čípek 21mm, menší bříško miminka. máte zkušenost?

levemete
8. zář 2023

Ahoj holky, jsem 29+2tt. Na screeningu vypalo brisko o trošku menší, čípek zkracen, mírná nálevka:( máte prosím někdo zkušenost?
S kratším čípkem ležím od 21 tt.
Děkuji Vám za odpovědi

aktakd
8. zář 2023

@levemete Byla jsem na tom na chlup stejne. Nastoupila jsem do nemocnice, byla tam dva tydny. Tam jsem dostala kortikoidy na dozrani plic, davali mi magnesko v kapackach. Pote prisny klidovy rezim doma. Porodila jsem nakonec 39+2 a opravdu jsem jen lezela, sla jen na wc a do koupelny. Nevarila, neprala, neuklizela.

vanea
9. zář 2023

Ano, taky jsem půlku těh. ležela (okolo domácnosti i syna jsem ale doma fungovala), rodila jsem 38+2, menší bříško nikdo neřešil, holčička je v pořádku.

pajusz
9. zář 2023

@levemete měla jsem stejně.. Kratky čípek, klidový režim od 25tt. Ten nešlo úplně dodržovat ptz další dítě skolkove.A v 30tt bříško odpovídalo 27tt, hlava a nozka odpovídala 30tt. Nakonec jsem rodila 39tt, malička naprosto v poradku. Porod byl dokonalej, v 15:03 jsem volala rzs, v 15:19 jsme vyrazili od baráku, v 15:34 mě přijali hned na sal a v 15:39 byla kráska s námi. Kratsi čípek nutně neznamená předčasný porod ale je lepší mít se na pozoru (měla jsem tak 2 těhotenství)

levemete
autor
9. zář 2023

Holky děkuji Vám moc za zkušenosti 🙂 mám doma právě také tříletou dračici. Takže připravit jídlo, pomoc pri hygieně je prostě nutná. Snažíme se hrát horizontálně. Ležím, co to jde.
Uklidnily jste mě🙂 díky 🌺

pajusz
9. zář 2023

@levemete za pár týdnů už ti čípek ani nikdo kontrolovat nebude, ještě 4 týdny bych se měla na pozoru a pak už se pomalu chystala na porod. Já mám vynikající zkušenost s bylinnou naparkou, začala jsem od 36tt a naparovala se cca od 3 dny. Na poslední kontrole jsem byla už na 3 cm otevřená, tak jsem požádala o hamiltona asi v 10h (chtěla jsem rodit ten den, manžel měl narozeniny) ještě jsem doběhla do školky a že školky a pak to byl už frkot, že mi sundali jen boty a rodila jsem v šatech 😄

levemete
autor
9. zář 2023

@pajusz 😄😄😄sakraaa, rodis dle datumu na přání, to je paráda, ze vám to takhle vyšlo 🌺
Joo to máš pravdu, jsem na pozoru, doufám, ze minimálně ty čtyři týdny vydrzim 2v1 a pak se mi uleví 🙏

Nad naparkou jsem do budoucna přemýšlela a líbí se mi to. Tak zjišťuji informace, díky za typ🙂)

Takový porod by si přála každá žena 🙏

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru