Doufám, že nemám příliš hloupý dotaz. Jsme na dovolené a i přes to, že mi doktorka na poslední kontrole řekla, že mám nízko položenou placentu, "dovolila" mi používat speciální tampony na koupání v bazénu. Řekla ale, ať se s manželem pokud možno úplně vyvarujeme sexu - což vlastně děláme od začátku mého těhotenství, protože jsem prostě měla bolesti. Jenže jsem zjistila, že si tampon nemůžu zavést. Prostě se tam vejde tak na 2 centimetry a dál ho nedostanu - jakoby z druhé strany byl protitlak. Zkoušela jsem to několikrát, určitě to není tím, že bych ho neuměla zavést, používala jsem tampony roky...ale prostě to nejde a při pokusech "prorazit" skrz to hrozně bolí. Samozřejmě to nebudu pokoušet a radši na bazén kašlu, jen mi to dělá starosti, nikde jsem se o tom nic moc nedočetla. Máte zkušenosti??🙏
@arnostek ale zakladatelka ma urcite namysli spesl tampony pro tehule a ty prave zabranuji nejakym patogenum ne?
Jinak odpoved nemam, ale co zkusit se treba trochu vzrusit? Treba by se svaly povolily a slo by to...
@novamamina přesně tak, speciální tampony, bez nich do vody nevlezu, odjakživa trpím na všelijaké infekce ☹ vzrušení nepomáhá...nejde mi ani tak o ten tampon, prostě se koupat nebudu, ale o tu skutečnost, že jsem celkově jakoby "ucpaná" a zavřená, bojím se, co to znamená☹
@misa1106 kdy jsi byla na posledni kontrole? Nic ti dr nerikala? Opravdu nevim jestli to muze neco znamenat. Kdy se vracis z dovci? Jsi v zahranici? Pokud ne, zkus dr zavolat a zeptat se.
Je ten tampón nějak lubrikován?
@misa1106 zkoušela jsi změnit směr tlaku? Zní to blbě, ale jak se zvětšuje děloha, tak to tam může uhnout dostrany, nebo dopředu/dozadu. Prostě zkus zkusit i nepravděpodobné směry 🙂
@novamamina Na kontrole jsem byla začátkem května, z dovči se vracíme 11. června a hned 12. jdu na kontrolu, tak se poptám. Dokud nekrvacím a mimčo se pohybuje, jsem docela v klidu.
@alishka111 to mě nenapadlo, vyzkouším🙂 děkuji
@misa1106 prsty to taky nejde? Dr na kontrole přeci kontroluje stav čípku prsty... Zkusila bych párkrát prstem a pak by to mělo jít snaz...budeš vědět kam přesně strčit 😂
@misulinka44 To je právě to, co mě udivuje - moje doktorka vždy kontroluje ne prsty ale přímo ultrazvukem zevnitř a nic neříkala. Prsty mě to taky bolí, tak už fakt nevím ☹ Prostě tam radši nic strkat nebudu a počkám na kontrolu no😂
@misa1106 a co zkusit ruzne polohy? Treba vleze tak, jak vysetruje doktorka? 😇
@pampeliska1 Zkoušela jsem, už jsem zkoušela i různé směry, ale všechno hrozně bolí. Bojím se to pokoušet abych si ještě nějak neublížila☹
Taky jsem to tak mela.v tehotenstvi me sex bolel a taky je pravda,ze jsem na nej moc chut nemela,takze jsme se s manzelem moc casto nemilovali.po porodu se vam to zpravi.me to bohuzel bolelo i po porodu takze mel manzel dost dlouho celibat.zpravilo se mi to az ted deset mesicu po porodu.rodila jsem akutni sekci takze si myslim,ze to bylo i tim.
@denisa060491 jejda, no tak to jsem zvědavá, jak dlouho to bude trvat. Taky právě na sex ani nemám chuť, manžel je naštěstí hodně pracovně zaneprázdněný, tak si ani nezatěžuje😅 ale má chudák celibát víceméně od ledna😒
@misa1106 Muj manzel sice az od porodu,ale 10mesicu je taky dost dlouho 😀
Ja nemam zkusenosti s tema tamponama, ale na jedne kontrole se doktor zminoval o tom, ze v tehotenstvi jsou ty porodni cesty jakoby nebehle a tim padem zuzene. Rekl to jen tak mezi reci, v tehotenstvi se toho muze spoustu zmenit a u kazdeho jinak. Ale jo, je to mozne a nic spatneho to neznamena 🙂
Celkově jsou porodní cesty oteklé, hlavně útlakem žil a lymfy velkou dělohou, po porodu se to postupně zpraví.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zkušenosti nemám, ale co se koupat bez tampónu? Rozhodně ničemu nezabrání a nikdy se neví nakolik přispěje k pomnožení některých patogenních organismů - přece jen je to cizí těleso.