Zrychlený tep v těhotenství. Je to v pořádku?

renatkaa1996
25. srp 2020

Ahoj holky, docela me to uz znepokojuje, mam hodinky, ktere mi meri tep. V praci mam celou dobu okolo 120-130. Je pravda, ze si nesednu, porad jen chodim, ale nevim, jestli to je v poradku. Nekdy mam pocit, ze uz neudycham ani nejaky jednoduchy pohyb. Zelezo podle krve mam v pohode, doktorka nic nerikala. Na EKG jsem byla pred tehotenstvim asi 2 mesice take vse v pohode. Zadychavam se uz od 2 mesice, ted jsem 17+4. Mam 51 kg. A je mi 24. K dr nechci chodit s kazdou prkotinou, proto se ptam, zda si myslite, ze je to v poradku. Kontrolu mam az 15 zari. Dekuji za vase nazory. 🙂

nattt
25. srp 2020

@renatkaa1996 ahoj 🙂 ja se taky zadychavam, i kdyz vyjdu uplne normalni kopec nebo schody. Pred tehu jsem cvicila, takze nejsem uplne lemracek. Sla jsem teda radsi k obvodacce na krevni obraz a udelat EKG (protoze na gyndu jdu za dlouho) a vse v poradku, tlak taky ok. Takze jsem si pripadala jako nejaky simulant. Vcera treba mi tlouklo srdce a to jsem jen lezela. Na gynde mi sice rekl, ze zadychavani by nemelo byt tak brzo (jsem v 10tt), ale tak asi kazdy telo reaguje proste jinak. Navic srdicko pumpuje o tretinu/polovinu krve vic v tehu, takze pokud mas vysledky ok, tak bych se nestresovala 🙂 (pokud se teda vylozene nedusis)

cherie24
25. srp 2020

@renatkaa1996 mě se to stávalo teda kvůli tomu, že mi hodně kleslo železo. Ale na jedné kontrole to bylo v normě a za měsíc mě to kleslo tak, že na mě dotkorka valila oči, jak můžu fungovat. Stačilo pár schodů a nebo ty šílený vedra a rozbušilo se mi srdce a měla jsem pocit, že mám hrozně málo kyslíku a že to se mnou každou chvíli šlehne. Koupila jsem si globifer forte (drahé jako sviňa to je) ale za 2 týdny jak železo stouplo tyhle stavy přestaly a už se mi to nestávalo 🙂

anet_98
25. srp 2020

@renatkaa1996 já od 13tt pocitovala jak mi i v sedě buší srdce rychleji a kolikrát jsem vyšla schody a nahoře jsem vypadala jak kdybych každou chvíli měla vyplivnout plíce. Říká se, že jak krev proudí do placenty a k miminku, tak je to ovlivněno tím 😊

ilema
25. srp 2020

@renatkaa1996 já teda pociťovala rychlý puls až ke konci těhotenství, ale měla jsem to taky, plus hraniční tlak, ale EKG v pořádku a doktorka na kardiologii do mě nechtěla prát prášky, takže jsem si jen hlídala tlak a hotovo 🙂 jinak zadýchaná jsem byla snad už do prvního týdne, někde jsem se dočetla, že je to normální a souvisí to s hormony.

petrak15
25. srp 2020

Nenechavala bych to, aspon bych dr zavolala. Kamoska takhle chodila jeden mesic do lekarny na pravidelne mereni tlaku.

renatkaa1996
autor
25. srp 2020

@petrak15 tlak mam spíš nízký😑 merim 90/60 je moje klasika 😄

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru