Zrající sýr v těhotenství. Je to problém?

30. čer 2024

Holky, snědla jsem docela dost zrajícího ovčího sýru a až pak mi to došlo, dávám si pozor, ale tohle mi uteklo, myslíte, že je to problém ? Jsem z toho teď hrozně špatná, abych neublížila mimču, jsem ve 20. týdnu, děkuji za odpovědi …

sikkacirek
30. čer 2024

Já myslím , že můžeš být v klidu,to procento lysterie je téměř nulové (je jasný,že občas se něco posere)..osobně jím všechno kromě tataraku, hermelíny jím často,nivovou omáčku, vlastně všechny sýry..i sushi jsem měla dva týdny zpět,kde byla syrová ryba..ale je to me třetí těhu, jsem 30. t. a prostě už to neřeším no 🙈 nemám na to kapacitu a ani nervy a chutě strašný, u prvního těhu jsem to nejedla si myslím, páč mě všichni děsili vším možným 😅🙈...podle mne je nereálný vše ohlídat a určitě nemá cenu si nic vyčítat, nebýt internetu a připomínek tehuli, nebo matek, tak ani nevím,že se něco nemá, od doktorů nikdy žádné info v tomto směru nešlo.

lenickakl
30. čer 2024

Ted uz je to asi jedno. 🤷‍♀️

anna987
30. čer 2024

Já jím sýry normálně, jen se snažím nejíst ty nepasterizované. Ale upřímně i kdyby jsi takové snědla, tak nákaza listerií je tááák ojedinělá, je větší pravděpodobnost, že tě srazí auto než že by jsi dostala tuhle nákazu. Chápu tvůj strach, taky jsem těhule a plaším ze všeho, tudle jsem zakládala diskuzi na Toxoplazmózu a potom jsem se nad příspěvkem smála, že už mi taky slušně jebe.
Tady máš tabulku kolik lidí za rok byli nakažených a je jich fakt málo. Držím ti palce aby ses co nejdřív z toho dostala a nebála se. ❤️

https://szu.cz/wp-content/uploads/2023/07/Tabul...

j.a.n.i
30. čer 2024

@anna987 No, ono hlavně u nás nepasterizované sýr defacto nekoupíš...

anna987
30. čer 2024

@j.a.n.i V supermarketu moc ne no, ale na farmářských trzích jo.

cilkat
30. čer 2024

Pokud to byl sýr z klasického velkého obchodu, byl z pasterizovaného mléka a tam by fakt ten problém být neměl. Pokud to byl domácí nebo farmářský... je pravděpodobnost, že něco chytíš taky velmi, velmi malá.

me_druhe_ja
30. čer 2024

@j.a.n.i ano, v ČR v marketu nepasterizovany sýr nekoupís..
Tady je každej druhej. 😀 takže jsem v těhotenství dost četla. Nejedla jsem akorát tohle a syrový maso. Jinak všechno. Plísňový sýry a tak. Jo jednou jsem vlastně omylem koupila platkovej sýr z nepasterizovanyho a nic se nestalo. Ta šance je fakt minimální.

l22l
1. črc 2024

Ahoj,
Dej si úplně bez problémů. Nic ti nehrozí. Nedoporučuje se jen kdyby jsi z plisnoveho sýru měla nějaký problém ty, aby se to nepřeneslo na mimi. Ale to je tak vzácne, že by se člověk mohl bát kde čeho. Rozhodne lepší si dopřát sýr, který přes placentu rozhodne nijak diteti neublíží, než pít alkohol , který detatku přes placentu ublížit může.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru