Žlučník v těhotenství. Jak jste řešily?

jarpa111
23. lis 2019

Dobrý den, pravděpodobně mám problémy se žlučníkem, ještě jsem s lékařem neřešila. Začalo mi to těhotenství, u dcery jsem měla něco podobného, ale ne každý den. Bolí mě mezi lopatkami, občas pod žebrem, píchá u pupíku az do pravé ledviny. Není to nic, co by se nedalo vydržet, jen je to nepříjemné, stále nějaké tlaky, píchání..vy, kdo jste měli problém se žlučníkem v těhotenství, co jste s tím dělaly? Dekuji

panihk
23. lis 2019

Nakonec mě operovali... :(

jarpa111
autor
23. lis 2019

@panihk a můžu se zeptat jaký byly problémy před operací?

panihk
23. lis 2019

@jarpa111 V podstatě ode dne otěhotnění mi to ty hormony strašně rozjely, měla jsem víceméně neustále bolesti a koliky, asi tak 5x jsem za první trimestr skončila na kapačkách na urgentu. Postupně jsem zjistila, že mi to nejvíc dráždí mlíko a mléčný výrobky, tak jsem je vysadila, ale zle mi bylo pořád. Operovali mě první den druhého trimestru, všechno bylo v pohodě a od té doby je mi krásně. 🙂 Až teď v dalším těhotenství jsem to zas trošku cítila v 1. trimestru, ale přešlo to. U mě to prostě není z jídla, ale z hormonů.

jarpa111
autor
23. lis 2019

@panihk tak já mám spíš jen tlaky a různé to propichuje, ale že bych se bolesti kroutila, to ne. V noci spím bez bolesti. Tak snad to vydržím a přejde to.

jarpa111
autor
23. lis 2019

@panihk ještě dobiram utrogestan, takže další hormony navíc, tak třeba se to po vysazení zlepší. Budu doufat. A ty koliky hodně bolí? Já ani nevím jak by se poznaly. Děkuji moc

panihk
23. lis 2019

@jarpa111 Je to taková strašně nepříjemná tupá bolest, k tomu jsem zvracela, nemohla jsem najít žádnou úlevovou polohu. Byly tam dva kameny. Držím palce, ať to zvládneš jen dietou.

jarpa111
autor
23. lis 2019

@panihk tak to snad koliky nemám. Děkuji moc

td96
23. lis 2019

Já tedy měla podezření na žlučník, taky píchání pod žebrem, přes záda až do ledviny. No a nakonec to byla ledvina. Kameny a špatná průchodnost močovodu. V 26.tt mi zavedli stent a vytahovat ho budou až v šestinedělí. Do té doby jsem o ledvině ani nevěděla, spíš jsem měla podezření na ten žlučník 🤔😊. Každopádně určitě si s tím někam zajdi, ať se to podchyti včas.

irena1111
24. lis 2019

@jarpa111 mě začaly problémy se žlučníkem v osmém měsíci. Měla jsem dva záchvaty aleprotože největší bolest přešla než jsme dojeli do nemocnice, tak mi vždy jen natočili ozvi a jelo se domů takže jsem vlastně ani nevěděla, žeje to žlučník. Po porodu to dalo na chvilku pokoj ale po pár měsících se začaly záchvaty stupňovat a byly stále častější. Když bylo synovi 8 měsíců, žlučník mi vyndali a od té doby mám klid.

jarpa111
autor
24. lis 2019

@irena1111 a jak se ty záchvaty projevovali?

irena1111
24. lis 2019

@jarpa111 no cítila jsem tlak uprostřed pod žebry, kolem žaludku a šlo mi to až do zad a to tak, že jsem se chvílema až kroutila bolestí. A když jsem si prohmatala břicho na v pravém podžebří tak to pekelně bolelo

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru