Ahoj dámy, začínam trochu stresovat. Každý píše, že už cíti pohyby a ja v 21. týždni vôbec nič.. okrem veľkého bruska a obcasnej bolesti v kríži mi nie je absolútne nič, tak sa začínam cítiť tak nejak netehotná :-/ srdiečko cez angel sound počujem. Som prvý krát tehu, tak mi to už vŕta hlavou. Na screening až o týždeň, už sa neviem dočkať. Aké máte skúsenosti?
Taky bych byla v klidu. Já jsem první pohyby zaznamenala cca v 25 tt a více jsem je vnímala až po 28 tt. Takže nevěš hlavu - taky jsem si říkala, že jsem divná, ale není to tak. Prostě některá to cítí dřív, některá později a hlavně je to i o uložení placenty. Vydrž, určitě se dočkáš 🙂
Prvorodičky prý pohyby vnímají mnohem později než holky, co už rodí po několikáté. Špatné by bylo je cítit a najednou nic, ale pokud jsi je ještě cítit nezačala, tak bych s tím asi nestresovala - zvláště pokud slyšíš, že srdíčko bije.
Já si uvědomila při utz, když dr komentoval, jak pořad kope, že ty divne pocity jsou kopání. Čekala jsem trochu něco jiného 😂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mě pohyby začaly pozdě - nějak na přelomu 21. a 22. týdne. Takže pokud je jinak všechno v pořádku, tak to neřeš. U prvního těhotenství to může být později - ale během 14 dnů už bys měla něco cítit. 😉