Dobrý den, máte některá zkušenosti s tím, že plod neměl žaludek? Na ultrazvuku ve 12 TT mi doktor řekl, že musím ve 20 TT na další vyšetření, že mi nějaká hodnota vyšla kvůli obezitě špatně, ale že na 99% to vždy dobre dopadne. Neřekl mi, ale čeho se to týká, abych se zbytečně nenervovala. Teď mám po vyšetření ve 20 TT, kde mi doktor řekl, že nevidí žaludek a že další vyšetření udělá za 2 týdny. Říkám si co bude dál když ho tam neuvidí ani za ty dva týdny. Měla jste s tím některá zkušenosti?
Ahoj, my sme si tým prešli. Na druhom veľkom ultrazvuku v Prenatale bol žalúdok nenaplnený (nebol dostatočne viditeľný), na kontrole o dva týždne to potvrdil aj dr. Vlašín. Povedal nám, že sa zrejme bude jednať o atréziu jícnu - operovateľná vrodená vada. Odvtedy som bola viac sledovaná aj kvôli tomu, že sa očakávalo zvýšené množstvo plodovej vody, ktoré s tým súvisí a môže nastať predčasný pôrod. Na každej ďalšej prehliadke už potom žalúdok viditeľný nebol vôbec. Aj kvôli tomu sme sa začali zaoberať prípadnou operáciou, diagnóza sa totiž na sto percent potvrdí až po narodení dieťaťa. Šli sme do Motola, kde s tým majú super skúsenosti.
Náš príbeh ale dopadol najlepšie ako mohol - po narodení bola dcéra úplne zdravá. Hneď po pôrode ju skontrolovali a bola na pozorovaní ešte aj cez noc. Nie sme ani zďaleka jediný takýto prípad, ale aj keby sa atrézia potvrdila, je to niečo čo sa riešiť dá a na väčšine detí to po nejakej dobe ani nepoznáš. Ak by ťa zaujímalo niečo konkrétnejšie, kľudne sa spýtaj.
Kamaradka mela stejny problem, na utz ve 20.tydnu nebyl videt zaludek. Takze hrozny stres. Za tyden uz bylo vse ok. Narodilo se ji zdrave miminko. Drzim palce.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kamarádce taky tvrdili, že nevidí žaludek, a pak už ho na dalším UTZ viděl, akorát si prožila týdenní peklo. Takže držím palce ať je to ten stejný případ