Zácpa ve 20tt, co vám zabíralo?

musulka
26. srp 2014

Ahoj holky, jsem ve 20.týdnu a už asi týden mě trápí zácpa, nadýmání, ale hlavně křeče v břiše, doktorka mi řekla, že si musím najít jídlo, které mi bude vyhovovat. Poradíte mi? Co zabíralo vám? V noci, kdy klidně ležím je to docela ok, ale jakmile se postavím a začnu se hýbat, tak děs. Trošku mi pomohla teplá plína na břicho a teplá vana. Co pomohlo vám? Děkuji moc 🙂

bjoucik.15
26. srp 2014

Ahoj jo tak to znám. mě pomohl meloun,švestky a pak jsem si každý den brala Psylium... no a bylo to o mnoho lepší. Snad jsem ti poradila dobře. 🙂

spirulina
26. srp 2014

ráno nalačno velkou sklenici vlažné vody s citronem

kimby
26. srp 2014

Psylium, koupí se v lékárně a je buď s příchutí či bez. Piji ráno či večer jen s vodou, komu by to vadilo, lze zamíchat třeba do jogurtu apod. Pomohlo mi to.

musulka
autor
27. srp 2014

Moc děkuji, zkusím 🙂

janinek
27. srp 2014

Svestky (susene, kompot, svestkova stava, cerstve) denne jako prevence.

beatax
31. srp 2014

me obcas pomuze cerstva cervena repa nastrouhat + pridat jablecny ocet - je to basta a procisti, anebo vyvar z lneneho seminka, a jist hodne vlakniny (celozrnna ryze, pecivo ... apod.), a pomohlo mi i vypiti stavy ze zeli asi 300 ml, do hodiny slo vsechno a ja sem se primo vznasela 😀 , ale to uz je fakt extremni reseni

dora13
31. srp 2014

Svestkovy kompot 🙂

hhhanicka
2. zář 2014

Lnene seminko

silwin
2. zář 2014

Kakao🙂 jogurty...

gepe
2. zář 2014

Glycerinove cipky.

kvetinka84
2. zář 2014

U prvního těhu mě to také trápilo a moc pomohla tato vláknina, ráno ve skleničce vody rozpustit 2 vrchovaté kávové lžičky a vypít nalačno. Bylo po problému. Teď mě to zatím netrápí, ale věřím, že na ní taky dojde

http://www.valosun.com/produkty/prebioticka-vla...

@musulka

petraludvikova
2. zář 2014

Ahoj,se zácpou trpím dost při nemoci,kdy dlouhodobě musím polehávat v posteli a moc se nehýbu.Měla jsem to často-vždy jsem se budila s krečema,byla jsem nafouklá...
Kamarádka mi doporučila LAXOFRUIT (doufám,že to píši dobře 🙂 ) i
v letáčku píšou,že je vhodný pro těhotné a kojící maminky 😉

V lékárně stojí balíček 12 kostek cca 70,-kč.
Večer jsem si snědla kostku,zapila sklenkou vody a rano jsem šla V KLIDU BEZ KŘEČÍ na záchod.
Snad vám to pomůže 😉

mrsnikola
3. zář 2014

@musulka mě o víkendu zabrala návštěva tchýně 😀 beru železo kvůli krvi, takže zácpa je u mě ještě větší standard než u všech ostatních 🙂 nicméně dva řízky, štrúdl s domácí šlehačkou a muffin s tvarohovou polevou a za 20 minut jsem čurala zadkem 😀 😀 😀 mrzí mě, že to říkám, tak veřejně, ale je to pro mě vtipná situace u tchyně doma 😀 a nejlepší na tom je, že já jsem TĚHOTNÁ, takže to nebylo nijak trapný 😀 prostě já teď můžu všechno 😀

arnettacek
3. zář 2014

No ja jedla kazde rano Psyllium. Lnene seminko jsem zacala jist az pred cca 14 dny. Drive se nedoporucuje, i kdyz nektere maminky ho ji cele tehotenstvi 🙂
Postupne zacpa ustala a vystridala se s prujmy a ted se zase vratila.
Je zvlastni co vse v tehotenstvi trapi 🙂
Tak hodne stesti....

musulka
autor
3. zář 2014

Děkuji všem, jste hodné 🙂 Zatím snídám ovesnou kaši a přidávám si sušené švestky a piju kakao a dá se 🙂 ale určitě nějaké tipy ještě vyzkouším 🙂 Je fajn vědět,že v tom člověk není sám 🙂

spirulina
3. zář 2014

výborný je také čaj z kurkumy! pít každá den, klidně dvakrát denně. opravdu velmi dobře upravuje obsah střev 🙂

whirpie
4. zář 2014

Já jsem na zácpu trpívala i před těhu a ted mi pomohl docela makový a konopný olej.Makový ráno půl lžičky a konopný večer taky půl lžičky..Lepší se to, jdu i několikrát denně, spíš teda dopoledne, ale jde to 😀

nocinoci
11. zář 2014

@musulka každé ráno piji hrnek převařené vody (co nejteplejší snesu) s půlkou citronu .. než se zvládnu obléknout, je vše jak má být 😀 ... a navíc citron mi krásně upravil žíly na nohách. už mi hrozily kompresníma punčochama na hematologii a po měsíci na kontrole žíly jsou fuč 😉 .. hlavně nepít kafe a černé čaje! .. stačí hrnek a je zle 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru