Výtok v 15. tt. Je to normální, nebo volat na gyn?

31. říj 2020

Dobrý den, ahoj.
Mám takovou otázku. Jsem poprvé těhotná ( 14+ 1), všimla jsem si, že na toaletním papíře mám občas nazelenalý, občas "hrudkující" výtok. Prosím je to normální, nebo mám v pondělí radši volat na gyn? Děkuji...

luci_ela
31. říj 2020

Ahojky. Výtok v těhotenství normální je, pokud je bílý bez zápachu a nijak ti nevadí - medvědí, nepálí. Pokud je nazelenalý nebo hrudkující raději bych se zmínila doktorovi.

autor
31. říj 2020

@luci_ela děkuji za odpověď. Nazelenalý je většinou jen ráno, nebo když dělám něco náročnějšího (což není často), přes den je čirý... V obou případech je bez zápachu a bez svědění. Omlouvám se za popis...
Četla jsem, že by mohlo být v důsledku konzumace hodně sladkého.... Toho jsem teď v prvních třech měsících snědla opravdu moc, normálně sladké nejím...

mamikry
31. říj 2020

Souhlasím s @luci_ela, pokud je nazelenalý, raději to řekněte doktorovi, ať Vám udělá stěry. Jistota je jistota.

autor
31. říj 2020

@mamikry děkuji

luci_ela
31. říj 2020

I když je nazelenalý jen po ránu nebo nějaké námaze, stejně bych to raději Dr řekla. Jistota je jistota a ona nějaká infekce v těhu není nejlepší. Každopádně i z větší konzumace sladkého to být také může. Já mám výtok od začátku těhu, ale jen bílý bez hrudek apod...

autor
31. říj 2020

@luci_ela dr se zmíním, nicméně myslíte, že bude stačit, když jdu na kontrolu 11.11 nebo mám volat v pondělí?

mamikry
31. říj 2020

Za konzultaci v pondělí nic nedáte, ale jestli Vám to nějak nevadí (pálení atp.), myslím, že Vás dřív na kobtrolu hnát nebudou. Ale zavolala bych si.

luci_ela
31. říj 2020

Je také jdu s maličkým na kontrolu 11.11 ☺️ V pondělí zavolej, řekni co a jak a uvidíš. Buď si tě pozve dříve a nebo jak píše @mamikry půjdeš až toho 11tého.

denisahlavicova
1. lis 2020

Když je občas nazelenaly, říct to doktorovi ať je jistota. Já měla celé tehu vytok takový, že jsem si co 2 hodiny měnila intimku. 🤦‍♀️ někdy čirý, nekdy bily nebo hrudkovany, ale žádné svědění nebo zápach. I tak mi doktor řekl, že pokud bude jiný než jsem zvyklá, mám volat.

domulinkaa
27. dub 2021

Dobrý den, mohu se zeptat jak to s vámi dopadlo ? Resim teď podobnou situaci 🙂 Děkuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru