Dobrý den, ahoj.
Mám takovou otázku. Jsem poprvé těhotná ( 14+ 1), všimla jsem si, že na toaletním papíře mám občas nazelenalý, občas "hrudkující" výtok. Prosím je to normální, nebo mám v pondělí radši volat na gyn? Děkuji...
@luci_ela děkuji za odpověď. Nazelenalý je většinou jen ráno, nebo když dělám něco náročnějšího (což není často), přes den je čirý... V obou případech je bez zápachu a bez svědění. Omlouvám se za popis...
Četla jsem, že by mohlo být v důsledku konzumace hodně sladkého.... Toho jsem teď v prvních třech měsících snědla opravdu moc, normálně sladké nejím...
@mamikry děkuji
I když je nazelenalý jen po ránu nebo nějaké námaze, stejně bych to raději Dr řekla. Jistota je jistota a ona nějaká infekce v těhu není nejlepší. Každopádně i z větší konzumace sladkého to být také může. Já mám výtok od začátku těhu, ale jen bílý bez hrudek apod...
@luci_ela dr se zmíním, nicméně myslíte, že bude stačit, když jdu na kontrolu 11.11 nebo mám volat v pondělí?
Za konzultaci v pondělí nic nedáte, ale jestli Vám to nějak nevadí (pálení atp.), myslím, že Vás dřív na kobtrolu hnát nebudou. Ale zavolala bych si.
Když je občas nazelenaly, říct to doktorovi ať je jistota. Já měla celé tehu vytok takový, že jsem si co 2 hodiny měnila intimku. 🤦♀️ někdy čirý, nekdy bily nebo hrudkovany, ale žádné svědění nebo zápach. I tak mi doktor řekl, že pokud bude jiný než jsem zvyklá, mám volat.
Dobrý den, mohu se zeptat jak to s vámi dopadlo ? Resim teď podobnou situaci 🙂 Děkuji
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky. Výtok v těhotenství normální je, pokud je bílý bez zápachu a nijak ti nevadí - medvědí, nepálí. Pokud je nazelenalý nebo hrudkující raději bych se zmínila doktorovi.