Maminky,jsem v 19 tt a spouští se mi z prsou už mlezivo či colostrum, není to ještě moc brzo? U první dcery mi teklo z prsou až v osmém měsíci.
@klarksonek není to brzo ;)
Jsem z toho celkem v šoku....u dcery až ke konci se spouštělo a teď už tak brzy...vzbudila jsem se s mokrým tričkem a přemýšlím čím to je...teplem,tlakem?
@klarksonek no prý je to i dobře, že se spouští takhle brzo 🙂 slyšela jsem, že je to dobré kvůli kojení
Taky se mi mlezivo začalo spouštět dost brzo, kolem 20 tt.
Tak to jsem už v klidu 😊
@klarksonek me tece od 10. tydne, ale sem po dvou detech, tak se telo chova asi jinak, driv sem to mela kolem pulky tehu... @sisstin, v tehu by gynekolog kontrolovat prsa mel. U me to delaly obe gynekolozky vcetne kontroly tvaru bradavek, u vpacenych se pak doporucuje s tim pred porodem neco delat... Priznam se, ze z takove dr bych byla na nervy, kdyz jsem netehu, tak gynekolozka na preventivce se pta, zda si prsa prohmatavam, coz nedelam, tak kontroluje jestli neni bulka v prsou a nalezitych uzlinach, musim rict, ze z Vasi gynekolozky bych asi byla pekne na nervy...
@akankeo no já bych nepřežila, aby mi někdo na prsa hmatal, já z toho mám osypky, stačilo mi to v porodnici 😅 já jsem sledovaná u odbornice, prsa si prohmatávám pravidelně každý měsíc, fibrom jsem si objevila sama.... a upřímně z toho mám zas schízu, že by mi měl někdo ted znova v porodce prsa očumovat a chmatat mi na ně 😝
Čekám druhé, tak je to možné, že se tělo chová jinak. Tak už si budu muset koupit prsní vložky 😊
V obou těhotenstvích jsem měla mlezivo od 1. trimestru a mléko ještě před porodem.
ja jsem ve 14 týdnu a včera se to objevilo z ničeho nic, takže to asi není brzo, každý to má jinak 🙂
U prvního až před porodem-u druhého to bylo teda dřív...
A mě gyndařka taky vždy kontrolovala prsa a dělá to doted...A po prvním porodu taky a už i v porodce,protože sem měla ,,přídavnou mléčnou žlázu "-bylo to šíleně bolestivé v levém podpaží bouli jako tenisák...To mě jen teda jen očumovali a dostala sem nějakou injekci a pak to povolilo...
A u druhého se mě ta ..přídavná mléčná žláza" objevila už brzo v těhu,tak to jen Dr. pohledem kontrolovala,je to fakt dost bolestivá záležitost...A po porodu se to zas rozjelo naplno,tak mě bohužel očumovali všichni...Byla sem tam jediná s tímto problémem,tak na mě chodili koukat i mladí začínající doktůrci,aby viděli co to je a jak to vypadá...
Ted se snažíme o třetí a počítám,že mě to postihne zase 😢
@janesafari no tak hodně štěstí v početí 🙂 a snad do třetice se to už neobjeví....
@klarksonek Díky,ale spíš se to zas objeví...nevěřím že do třetice mě to obejde 😅 Ikdyž bylo by to fajn-kdyby obešlo...
@janesafari já jsem ráda,že u mě kojení probíhalo naprosto bez problémů....vím jak trpěla má sestra,když dostala zánět...
Ja to mam cca od 24 tt. Jednou ráno dvě mokrý skvrny na košili.
Jsem se lekla jak u první menses, co to je. 😀
holky začala jem 24tt ale mlezivo teda nikde, nevadí to zatim ničemu?
Mě se taky spouštělo od 19tt, nejdříve ve sprše a pak jsem musela spát v podprdě, protože každý ráno jsem měla na pyžamu kruhy od toho :D
@barunka1985 Vůbec, někomu se spouští až po porodu
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mě ho vymáčkla gynekoložka z jednoho prsu už v 18 tt, samo se mi sice nespouští, ale vzhledem k tomu, že se mě prvně ptala jestli "už" mám mlezivo, tak to bude asi normální 😉