Vysoký titr anti D a transfúze plodu v děloze. Zkušenosti?

vobrmisa
22. říj 2021

Ahoj dámy, hledám někoho kdo si prošel tím stejným, co teď čeká mě. Budu ráda za každou zkušenost.
Ve 14tt mi vyšel vysoký titr anti D protilátek a tím pádem je ohroženo miminko. Byla jsem poslána do Podolí, kde mi sdělili, že má miminko lehčí formu anémie a mám počítat s tím, že se miminko nevyhne transfúzím už v děloze. Prosím, máte s tím někdo zkušenosti?
Moc děkuju za každou odpověď ❤️

anyyyn
28. říj 2021

Ahoj, zkušenosti nemám, ale držím palce, aby jste to v pořádku zvládli.🍀

vobrmisa
autor
29. říj 2021

@anyyyn Moc děkuju.😊

monika12353
5. lis 2021

@vobrmisa ahoj. Jak se to vyvíjí... Mám podobný problém. Jsem RH plus a mám vysoké anti D protilatky. Jsem odeslána do Fakultní nemocnice ... A čekám, co bude.

vobrmisa
autor
5. lis 2021

@monika12353 Ahoj, byla jsem odeslána z FN do Prahy do Podolí. U nás ve FN mi hrozili těžkou anémií plodu, v Podolí se ukázalo, že se jedná o lehkou formu. Jezdím tam teď každý týden na kontroly a zatím se držíme. Každopádně je víc než pravděpodobný, že se malá nevyhne transfuzím krve, které se budou muset po měsíci opakovat. Otázka je kdy k tomu dospějeme. Já pořád doufám, že to bude dobrý a zmákneme to i bez nich.
Ty jestli jsi Rh+ tak to asi nebude tak moc drastický, ničeho se neboj. 🙂 Já měla problém už u prvního těhotenství (ale to bylo až po porodu)mám ty titry hodně vysoké.

monika12353
27. lis 2021

@vobrmisa ahoj. Já mám jiný problém. Mnohem vzácnější. Jedna se o protilátky anti K, které přímo způsobují anemii... Takže budeme mít možná podobný osud..

anyyyn
13. pro 2021

@vobrmisa tak jak to s váma vypadá? Promiň, že se ptam, ale často na to myslim🍀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru