Vím že tu diskuze dřív byly na toto téma , něco málo sem dohledala ale i tak se poptám , v 16+2 tt výšku fundu mi dr. naměřil 18 cm - což je něco málo nad "limit" - co sem vyvˇetla na netu , ale zajímalo by mě čím to může být ovlivněno - plnějším močovým měchýřem ? A nebo i tím že by bylo víc plodové vody ? A zajímavé je že ve 12tt mi ultrazvuk dělal dr těsně nad stydkou kostí a teď je ta výška fundu je cca 2 cm pod pupikem...
Jsem ráda, že jsem přečkala těhotenství, aniž bych věděla, co tohle slovo znamená a že je to něčím důležité 😉. Užívej si těhu, hlaď si bříško a mluv na něj, ať je velké nebo malé.
@alassel no ja se hlavně ptala zda je možné že výku fundu dokáže ovlivnit plný moč. měchýř nebo i víc plodovky .... jinak ano břicho mám no ... ale to vím sama 😂
@mourovatakocka no to já u prvního tehotenství nevěděla že něco takovýho je . Možná jo ale je to už dávno , a spíše je to řečnická otázka, ale příště se asi ptát nebudu 😏 No mluvit na břicho se mi moc nechce 😂 myslim si že si mýho hlasu užívá až až takže si myslim že je to rádo když mám klid a ticho 😂
@widowblack samozřejmě že ano. Teda to jsou dotazy, fakt 😀
@widowblack Jen se ptej, náhodou jsem aspoň chytřejší o jeden termit 🙂 a třeba se i dozvíš něco relevantního.
@hezz17 tak fajn takže moje teorie je "potvrzena" super , děkuji za odpověď a pardon zda jsem se ptala blbě , ale jak je to psáno vyše , aspoň se něco dovíme . Občas je fajn jen tak položit triviální otázku a sledovat jak někteří pohrdají dotazem a jak musí jasně dávat najevo svou nadřazenost odpovědí , když si je dotazující né uplně jistý .
@widowblack ne tak mě jen pobavilo, že u 2.těhotenství by si člověk nevšiml, že třeba v noci když se vzbudí ma břicho mnohem větší než když je ráno vycurany 😁
@hezz17 tak to si taky všimnu 😉 ale co já vím jak se organy posunou a srovnaj když ležím na koze ? ... 😉😂☀️Ps- a hlavně sem byla vyčuraná než sem šla do ordinace - ale po pul hodinovém čekáni v sesterně se mi ten močák zas tak nenaplní aby mi to udělalo půl litru 😉
@mourovatakocka Ono vubec člověk tady slyší slova, který slyší prvně v životě
Ahoj .Výška fundu už se měří jen sporadicky.Driv to dělali , když nemohli odhadnout váhu plodu apod .Nutno podotknout , že je to hodně orientační , záleží na poloze , počtech již proběhlých porodu a jak sama píšeš , spíš než na plným mocaku , na prostoru v dutině břišní , velikosti ostatních orgánů etc.etc 😉
Nadmíra plodove vody se dříve zkoumala tak , že se přiložila dlaň nad stydkou sponu , přičemž prsty směřovaly k pupku .Když měla rodička více plodové vody , při takovém speciálním tlaku (nezkoušet doma !) bylo cítit , jak ,,škrundá , žbluňká" pod dlaní porodní báby ...ale pochopitelně polyhydramnion apod na tu výšku může mít též...
@widowblack
@lery92 wow , tak to je odpověď jak zvon ! Paráda , zas je člověk o něco chytřejší 👍
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
No a co chces jako zjistovat? Tak mas bricho.. nekdo ho ma velke nekdo male....