Ahoj všem. Myslela jsem si, že budu absolvovat screening ve 12 tt (který už mám za sebou v centru prenatální diagnostiky, naštěstí ok) + 2. druhý screening také tam ve 20 tt. Teď mi ale řekla moje dr. na gyndě, že mi bude dělat ještě ona sama testy taky na nějaký vady mimča v 16tt, to že se prý dělá jen z krve. To se jedná o ten tripple test, to je ono?? O tom jsem četla, že se dělá jen když 1. screening dopadne blbě a taky jsem slyšela, že při tom tripltripple testu často něco najdou a při tom je mimi zdravý. Tak jsem se chtěla zeptat, na co vše je to testovaný v tom 16 tt a jestli je to skuetčně ten tripple test? Kdo z vás s tím má zkušenost a taky jestli jste výsledky věděli hned nebo jak dlouho se na to jako čeká....jsem se zapomněla zeptat. Já jen jestli se může něco zjistit, když screening ve 12 tt dopadl dobře..Při screeningu jsem výsledky z utz věděla hned a z té krve do druhého dne. Snad nebudu za blbce, ale chtěla bych v tom mít trochu víc jasno. Díky moc za informace!
@jaja01k Ajo. No já už výsledek ze screeningu vím, je vše v pořádku prý, nic nenašli. Ale příjde mi to zvláštní, že Ti to vyhodnotili dohromady, když se to dělá v rozmezí 4 týdnů...ale každý dr. má jiný postup. Nebo myslíš, že teď v tom 16 tt by mohlo být něco špatně i přes to, že screening ve 12 tt dopadl v pořádku? Já doufám, že ne a snad to bude také ok. Jinak díky moc za odpověď!
Je to tripl test a má dr. mi ho vzhledem k dobrému výsledku z NT screeningu vůbec nedělala..
@kocvarovas Ajo. No já právě na netu se taky dočetla, že se to dělá jen když dopadl screening špatně. Tak teď nevím, když mě dopadl dobře ☹
@ruzicka06 ahoj 🙂. Mně ho dr. dělala... Jedná se opravdu o Triple. Rikala mi, že to proplaci pojišťovna a že nevidí důvod ho neudělat. 1.screening mi dopadl dobře. A výsledek z triplu - vše v pořádku - mi Dr. řekla asi za tři týdny na další poradne. Taky mi říkala, že pokud by výsledek byl špatný, že udělají jen kontrolní utz, ale že větší váhu má stejně 1.screening.
@janaspo O placení mi ani tak nejde. Já si zaplatím vše, co mi dr. doporučí, ať to stojí, co to stojí. Jee 3 týdny čekat, to by mi asi hráblo, to si neumím představit, tak dlouho čekat ☹ No ale malinko jsi mě uklidnila, že jsi také měla screening ok a ten tripple taky pak. Tak snad to bude mít stejně...🙂
U nás se tripply už dost let nedělají. Možná výjimečně nějaký doktor,ale po mně ho Dr nechtěl už před 9 lety,když jsem šla na NT screening a byl v pořádku. A teď u jiného Dr se o tom už ani nezmiňovali. Nejsou moc spolehlivé,a často vychází falešně pozitivně. Navíc v době kdy přijdou výsledky už je pomalu čas na velký utz.
Ahoj, triple test se driv vyhodnocoval jako samostatne vysetreni a vychazel celkem v dost procentech falesne pozitivni. Proto ma tak spatnou povest. Ted se prave dela tak, ze se vysledky triple testu "pridaji" k vysledkum 1. screeningu a v podstate ho zpresni. Takze tohle celkove vysetreni (1.screening, tedy krev + NT + dalsi ultrazvukove parametry, a triple test) vyhodi az 97% pravdepodobnost nejake vyvojove vady. Snad je to srozumitelne 😉
tak zalezi jestli bude delat jen tripple test, ten je na nic protoze dost casto vyjde falesne pozitivne. nebo pak vezme doktor krev jako na tripple a vyhodnoti to spolecne s tema datama z NT sceeningu, tomu se rika integrovany test a ten je nejvic presnejsi. ty vysledky netrvaji 3 tydny, doktorka je vi pomerne rychle ale kdyz neni problem tak rekne pri dlasi poradne, jinak by volala.
Výsledek prvního screeningu jsem měla skvělý a stejně jsem podstoupila i triple a spolu s 1.screeningem to byl nějaký kombinovaný a vše v pořádku. Prý je velmi přesný
@lachtanice86 Jj, díky. Věřím, že na tom budu snad stejně.
Me ted kamaradka rikala, ze z toho tripplu ji zjistili i pohlavi miminka na 98 procent..
@jednaholkaa Jj. O pohlaví mi ani tak nejde, hlavně ať je mimi zdravý!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To bude opravdu asi triple test. Mne ho delali taky. Ale moje doktorka to vyhodnocuje dohromady s tim screeningem v 13tt, takze jsem mela jeden vysledek z obou vysetreni.