Ahoj všem, vím že je to možná otázka pro věštící kouli, ale třeba někdo v těchto zařízeních pracuje a má nějaké info jak by fungovali při úplné karanténě..
Čeká mě ve středu druhý screening, takže asi nejdůležitější vyšetření a logicky se bojím, že prenatální centrum zavřou, nebo to bude bráno jako preventivní kontrola, která není "životně důležitá" a tudíž ji doktoři budou muset přesouvat (což u těhotných logicky moc nejde).
Nemáte někdo info jak v takovýchto situacích postupují doktoři u těhotných? Chápu že třeba klasické preventivky ať už na gyndě nebo kdekoliv jinde se dají odložit, ale u těhotných je třeba odklad měsíc nebo dva kvůli karanténě asi mimo...
@dareenn pracuji v podobném centru a v tuto chvíli nemám žádné informace o omezení provozu
Já jdu 31.3. Na první prohlídku a taky se toho bojím, ale dr. snad zavřít nemůžou ne :(
@hezz17 To mate pravdu, ale gynekolog Vam ultrazvuk po telefonu neudela😔
@martinie88 to ani kardiolog nekontroluje srdce. Bohužel situace je teď taková. Stejně se teď počet UZ radikálně zmenšil.
@hezz17 Ja to chapu, ale vedet jestli je miminko v deloze a nebo nema vaznou vyvojovou vadu je dost dulezite, nemyslite?
@martinie88 to určitě. Tak by právě měli chodit jen ti, kdo mají neodlozitelnou návštěvu. Ne třeba týden po vynechani ms a pozitivním testu. Třeba... Ale tak staci zítra zavolat a dr zhodnotí, co je a co není nutné..
Holky mně treba dnes gynekolog volal, ze rusi na pondeli planovanou schuzku - a presouva to na jineho kolegu, ktery bude ordinovat. Myslim, ze by Vas nejakym zpusobem lekar zkontaktoval.
Ahoj, ja vse zrusila a odvolala. Jsem 24+0, z olomouckého kraje a chodim do fakultky, oboje je promorene. Bydlim v panelaku, ve kterem bydli nad nami syn pozitivniho pacienta v karantene co mu nosi jidlo. Manzel dela ve fabrice mezi 3000 lidma. Jsem na neschopence a v rizikovem, ale momentálně je vetsi risk jit na "prevenci" vc glukozoveho testu, nez nejit a sedet doma. Jsem revmaticka na vyrazne imunitu snizujici lecbe, tedy rizikova skupina. Vcera me manzel prevezl k mym rodicum do Pardubickeho kraje na vesnici u lesa. Mamka i Tata jsou doma. I Pardubická nemocnice momentálně je bezpecnejsi nez fnol, kdyby nastal problem ci porod. Musela jsem zrusit paradontologii (tehotenska hyperplazie dasni), glukozovy test a kontrolu na rizikovem, kontrolu na revmatologii az 27.4. Chci minimalizovat ze to chytnu, budu verit svemu telu ze kdyz doted tehu vse ok, zvladneme to i bez doktoru. Doufam teda ze na porod uz bude bezpecno byt v nenocnici:D 7.7.
Berte to tak, nasim maminkam udelali utz 1-2x za těhotenství, screeningy nebyly vubec. Ted bych resila jen citelny problem, ne prevenci. Muze vas i mimo ohrozot vic nez sedet doma v nevědomosti
@ragdolllegend tak já jsem třeba opak, 25tt v rizikové skupině pro koronavirus nejsem, pro diabetes a jiné těhotenské potíže ale ano (vysoký věk). Lékaře mám v kraji, který zatím promořený není, takže se zítra na prevenci chystám, Ogtt uvidím právě po konzultaci s Dr.
V tvém případě rozhodnutí samozřejmě rozumím.
@ragdolllegend za mojí mamky ultrazvuk nebyl vůbec, ale také předčasně porodila a o miminko přišla... (bylo zdravé, problém byla nedonošenost 26tt). Takže je to těžké...
Tak jsem volala a normálně fungují. Takže jedu, veze mě mamka abych nemusela vlakem, muž hlídá doma syna. Vezmu roušku a dezinfekci, vzhledem k tomu že je to jen středisko pro těhotné nemám z toho takový strach, spíš větší z toho že bych na ten nejdůležitější screening nejela a byla další měsíc nebo víc nervózní jestli je všechno v pořádku 🤷🏻♀️🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@dareenn Já nad tím taky přemýšlím, čeká mě příští týden test na těhotenskou cukrovku a jako sedět přes 2 hodiny v čekárně u odběrů, kde se budou střídat lidi, se mi fakt nechce. :/ Zavolej si zítra tam, kde tě vyšetření čeká a zeptej se jich, i co v případě, že se to zavře. Já to taky tak udělám.