Dobrý večer, budu mít nárok na hodně nízkou PPvM. Pokud jsem to správně tedy spočítala podle kalkulačky na internetu, tak asi kolem 4000kc.
Slyšela jsem, že RP si mohu nastavit maximálně ve výši PPvM.
Znamenalo by to že jej ani při čerpání nejvyšší částky nestihnu celý vybrat? Je to možné?
Děkuji.
@elwe aha. Takže těch 10tis. je i pro ženy které mají PPM nižší než 10tis.? Chápu to dobře? Děkuji moc.
@ctyrlistecek ano, je to pro všechny, i pro ty, do PPM vůbec nepobírají
To mi přijde dost nízké. V novém roce ty pomůcky pro mimina levnější asi nebudou. Nezbyde nrž věřit v dobrý rok 2020 🤒
Přemýšlím co za almužnu sis měsíčně vydělala v zaměstnání, ze kterého jsi uplatňovala nárok na PPM. 🤔 Já třeba měla v roce 2016 a 2017 PPM větší než vejplatu. 🤔
@ctyrlistecek tak mě ještě napadá, že pokud máš nízkou mateřskou, můžeš si zažádat o vyplacení RP už dřív, a oni ti budou část vyplácet už souběžně s mateřskou. Například pokud bys chtěla mít RP 10000, bude ti chodit za začátku 4000 PPM a 6000 RP. Ale jak přesně se o to žádá to nevím
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ctyrlistecek maximální výše je výše PPM nebo 10000, takže peníze určitě vybrat stihneš. Nebo lze dodat DVZ manžela a nastavit si částku, jakou by měl na mateřské on