Vysadiť Femibion 2 - áno/nie?

marlen_ka87
6. lis 2017

Ahojte,

už 2 mesiac beriem Femibion 2 ale rozhodujem sa ho vysadiť, je šialene drahý. Môže to nejako ovplyvniť dieťatko, prípadne nemôžem ho ukrátiť o nejaké vitamíny? (je to viacmenej doplnok stravy a odporúča sa ho užívať až do konca kojenia)

ďakujem
Marlen

kachnicky
6. lis 2017

Rozhodně NE... Je to jen raklama, pokud jíte normálně tak nic nepotřebujete.

marlen_ka87
autor
6. lis 2017

@kachnicky tiež si to niekedy hovorím že je to reklamný tahák..vsak nase mamy a staré mamy nemali takú príležitosť a všetci sme zdraví..

kaca_27
6. lis 2017

Miminko si vitamíny vezme tak jako tak, maximálně pak budou chybět tobě, ale s trochou snahy o kontrolu jídelníčku to nebude problém 🙂

pikl
6. lis 2017

Já ho beru obden, někdy jsem zapomněla, tak i min. Záleží, jak jis, já třeba určitě nemam 2x týdně ryby, tak jsem se bála, aby to mimcu nechybělo. A nikdy jsem neměla tak zdravé a lesklé nehty, jako teď, co ho beru 🙂

vandus11
6. lis 2017

Mi doktor říkal, že pokud jím normálně (tj. zeleninu, maso apod.), tak nic brát nemusím, že je to jen reklamní tahák. Ale že to nechá na mně, že dítěti tak ani tak neublížím (pokud bych je brala, tak je ale prý větší pravděpodobnost, že se mi narodí obřík).

kachnicky
6. lis 2017

@vandus11 Jako mě :D Já na začatku těhotenství pěkně Femimbionek a u velkého finale jsem rodila 4100g :D

bayt
6. lis 2017

@marlen_ka87 Ahoj, naopak. Myslím si, že nic se nemá přehánět, ani dopování se umělými vitamíny. Například ve Femibionu 2 je vitamín E, přitom ze stravy, pokud normálně jíš, ho získáš dostatek. A ukazuje se, že dopování se tím vitamínem nad rámec normální denní dávky spíš škodí. Dokonce se diskutovala i spojitost s negativním vlivem na srdíčko miminka.

A pak jsou vitamíny, které v té nepřirozené podobě nejsou stejně pořádně vstřebatelné. Já tedy brala v prvním trimestru kyselinu listovou a teď rybí olej (ale nejím maso, takže to beru jako náhradu)

ariadna12
6. lis 2017

Brala jsem Femibion 1 a pote 2 do porodu, nevim, zda to bylo tim, ale jako vice maminek s Femibionem jsem porodila dite s vahou necelych 4 kg.

usvitka
6. lis 2017

první dítě jsem brala poctivě ( u mě to znamená cca 3-4× týdně) obojí a malá měla 3,5kg. U druhého jsem Fem.1 brala více méně poctivě a Fem. 2 na doporučení lékárnice zobu tak 1-2× týdně, ke konci se má brát každý den a na výsledek teprve čekám. Nemyslím si, že by to byl nějaký zázrak, ale u obou těhotenství jsem minimálně půlku prozvracela (aktuálně 5. měsíc a stále ranní nevolnost), u prvního jsem zvracela naposledy měsíc před porodem 😀 tak chci mít sama před sebou čistý štít, že jsem udělala maximum pro zdraví svého potomka.
Jinak když dítě dovolí, jím vše, včetně sushi, tataráku a podobných dobrot, ale nedostatek vitamínu je pro mě celkem strašák (už kvůli velkým úbytkům váhy v počátcích těhotenství) a těch peněz mi líto není

marlen_ka87
autor
7. lis 2017

Baby ďakujem pekne za Vaše postrehy 🙂 asi pri ňom zostanem ale možno ho budem brať každý druhý deň. pred 2 tyzdnami som dostala nutribullet takze sa snazim teraz vkuse robit ovocne a zeleninove smoothie takze sa celkom zasobim dávkou vitamínov

anguly
7. lis 2017

Já jsem toto konzultovala s mojí dr. přes homeopatii (ona je i pediatrička a laktační poradkyně) a ona taky říkala, že je to zbytečně drahý a zas takový zázrak to není... Prý stačí úplně obyčejná kyselina listová... (a mně konkrétně doporučila, protože mám dlouhodobé problémy s imunitou a střevy... - omega 3 a Lipo C Askor - to je nějakej vylepšenej vitamín C)

carmenz
7. lis 2017

Mně u té dvojky rovnou doktorka říkala, ať beru obden, navíc jsem zase od jiné známé - taky doktorky, slyšela, že v podstatě tento a všechny jemu podobné přípravky fungují spíš jen jako "kypřící prášek" na miminko, nic víc. Kvalitní přísun kyseliny listové a pestrý jídelníček prý postačí, nejsme žádná rozvojová země.

versatilka
7. lis 2017

Mně ho doktor doporučil, ale jen na první tři měsíce a proto, že jsem čekala dvojčata. Jinak by se mi prý o něm ani nezmiňoval.

8slunicko6
7. lis 2017

Femibion je supr protože je vněm naštěpená kys.listová (kterou metabolismus až 50% žen neumí nenaštěpenou využít -ze 100% dávky kys.listové jí díky metabolické vadě přijme tělo jen cca 20-35%).
Ale v druhém trimestru je už téměř zbytečná, protože ta kys.listová je potřeba hlavně v 1.trimestru kdy se zakládají orgány (hlavně páteř)...
Já brala Femibion první 3.měsíce a pak jsem ho nahradila obyč.kys.listovou bez dalších vitamínů apod.-jen tak pro jistotu...
Takže za mě-v 2.trimestru Femibion 2 nebrat...

martinides
17. kvě 2018

já ho zase brala po celou dobu. Ono to zase není na škodu. Má to spoustu kvalitních vitaminu. Je ale pravda, že cca od 7 měsíce jsem brala zvlášť i magnesium, protože jsem měla v nohách šílené křeče.

emilkamilka
19. zář 2018

proč ho chcete vysadit?

bayt
19. zář 2018

@marlen_ka87 Tak já jsem brala Femibion do 12 týdnů, kvůli kyselině listové. Správně by se teda měl brát už před otěhotněním, ale to jsem jaksi nestihla. Ta kyselina listová je prokazatelná prevence určitých vrozených vad, zobala bych ji i samotnou, ale v tom Femibionu je snad nějak líp naštěpená nebo co. Nějaké další pojídání vitamínů je spíš škodlivé. Umělé vitamíny stejně nemají takový efekt, jestli vůbec nějaký, jako ty přírodní. Naopak hrozí, že si tou chemií člověk spíš uškodí.

Co jsem brala a beru doteď je rybí olej.

emilkamilka
2. říj 2018

rybí olej a kyselinu listovou. Ale zase klidně i ten Femibion. je ale pravda, že ten už tohle všechno v sobe. Není potřeba to ještě s někým konzultovat? Nebo se to muže brát bez konzultace?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru