Dobrý den, poslední MS byla 3.9.2020. Původně mi lékař určil termín porodu na 10.6. Nyní jsem byla na 1. screening A bylo nás tam celkem 6 maminek takže byl zmatek. Nyní bych měla být 15tt. Lékař, ale řekl, že to bude spíše 12 týden. Miminko má dle ultrazvuku 13 cm. A dle 3D ultrazvuku 10cm. To mě přijde, ale nějak hodně na 12 týden. Kolik mělo Vaše miminko ve 12 TYDNU? Děkuji za odpovědi.
Na screeningu v 12+3 6 cm
Já si tedy nejsem úplně jistá, ale mám pocit, že na papíru ze screeningu tam je napsaná hodnota celkově, protože vypocitavaji poměr k tělíčku. Od temene ke kostrci by to mělo být 5 nebo 6 cm, na snímku z ultrazvuku máš nejspíš velikost i s končetinami atd. Je blbý, že ti to pořádně neokomentovala a byl tam zmatek. 🤨
Hlavně mě řekl i jiný termín než mi zapsal do průkazky a sestřička mi taky napsala jiný krevní tlak než mi naměřila. Tak si říkám, jestli se nespletl. Jdu tam za 13.1 tak uvidím
@anekry Tak uvidíš. Někdy se může termín podle výpočtu dle PM a dle ultrazvuku lišit. Popravdě já věděla i den početí a datumy se mi lišily o týden podle různých výpočtů a bylo mi řečeno, že od určitého tt to vyhodí ultrazvuk a podle toho se jede, že výpočty podle početí a podobné řešit nemám. Jinak 1.screening se provádí od 11.-14.tt a přijde mi divné, že by tě tam doktor poslal v 15.tt. pokud nemáš stáhni si nějakou aplikaci těhotenství a ta ti bude hezky napomocná. 🙂
@maaaadlaaaaa já tam byla ve 14 týdnů. Nyní jsem 15 tt.
@maaaadlaaaaa Teda jsem si.myslela po poslední návštěvě, že jsem 14 tt :D
Ono taky velmi záleží, jak moc přesně dokáže embryo doktor změřit, takže se to klidně může pár dnama lišit. Já měla v 12+1 velikost 6,3cm. Spíš než na velikost, bych se zaměřila na výsledky screeningu 😉
A to ti po screeningu nedali papir s vysledky? Krom vsech zjistenych hodnot jak z krve tak z utz tam je i jakemu tydnu mimco odpovida a jak je velke🤔
Me by ani tak neznervoznovalo to, kolik meri, jako to, ze by mi doktor rekl, ze odpovida 12tt, kdyz jsem 15tt.
Mela jsem posledni ms chvilku pred vami a jsem 15+3.
Pokud by mi doktor na prohlidce rekl, ze tehotenstvi odpovida 12tt, tak bych byla nervozni spis z toho, nez z toho jestli ma miminko 10cm nebo 13cm.
Já byla včera na první utz,12+1tt miminko 11,8cm.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Byla jsem na 1. Screeningu 12+3tt a miminko mělo 12,9cm. Vše bylo ok