Velikost mimi. Může se to ještě srovnat?

barborat13
7. bře 2022

Dobrý den ...poraďte holky dnes byla na kontrole jsem 24tt ...a paní doktorka mi řekla že má malej 24cm ...a myslím 400g ...ze je klucik trošku menší a úplně to neodpovídá 24tt ...měla jste některá taky tak se může ještě srovnat ne....jinak vše úplně v pořádku (ja věk 35 Dekuji)

mmichaella
7. bře 2022

No, koukam do appky a 24cm odpovídá 20/21tt, váha odpovídá cca 21/22 tt, věřím, že se to ještě může srovnat. Není to nějaký šílený rozdi

barborat13
autor
7. bře 2022

@mmichaella úplně nás to rozhodilo...jako že bude malinké a jestli je vše ok...otěhotněla jsem hned po potratu bez menstruace ani nevím kdy byla ovulace ale tak podle doktorky jsem 24tt

chumlee71
7. bře 2022

@barborat13 já jsem měla malého pořád malého 😀. Skoro každý týden ultrazvuk, ale vždycky vyšlo všechno dobře. Nestresuj se....a taky jsem otěhotněla hned po potratu.

barborat13
autor
7. bře 2022

@chumlee71 joo no trošku mě to rozhodilo a přítele asi i víc rikam si jestli za to nemůžu já když málo jim ale trápí mě nechuť

chumlee71
7. bře 2022

@barborat13 já nejedla skoro celé těhotenství, vsechno mi smrdelo. Pořád jsem zvracela až porod byl vysvobození 😁. Já byla taky trošku nervózní, že bude menší,ale v pohodě.

barborat13
autor
7. bře 2022

@chumlee71 tak ze byl malej nakonec velikostí v pořádku

katule1990
7. bře 2022

@barborat13 A na 1. screeningu plod odpovídal týdnu podle gynekoložky? Ono hodně taky záleží, jak moc přesně to změní, někdy stačí kliknout o milimetr vedle a už to udělá hodně. Miminko není 100% menší kvůli tomu, že málo jíš. Je fakt dost možný, že je to chyba v měření, uvidíš, jak to vyjde na další kontrole. Můj syn byl taky menší, nejdřív jen asi o týden, ve 37tt už skoro o měsíc a nerostl vůbec. Zjistilo se, že ho nevyživuje placenta, musel se narodit o 3 týdny dřív, vážil jen 2 kg. Ale je v pořádku, jen je stále drobný hubeňour 🙂.

barborat13
autor
7. bře 2022

@katule1990 1 screening...2 screening...mi bylo řečeno že je vše právě jak má...moc děkuji za odezvu..jsem už trošku klidnější

mmichaella
7. bře 2022

@barborat13 bude to v pohodě, uvidis 🙂 nestresuj se! A to, kolik jis ty nemá absolutně vliv na mimi. Ja jim jako cune, za mesic porod, nahore snad 16kg a mimco predikuji menší🙂

eellushka
7. bře 2022

@barborat13 ja mela něco podobného, nejdříve podle ms a ovulace jsem mela pozitivní test uz 13.9 lekar mi sdělil ,ze jsem o dva týdny méně pri prvnim screeningu. A vcera u posledního screening ve 30 tydnu mi rekl ,ze maly je věští o dva tydny .... Takže bud v klidu, treba do toho 32tt nez ti bude dělá třetí ultrazvuk se to srovná a miminko bude velky akorát

barborat13
autor
7. bře 2022

@mmichaella dekujiii🍀💯💯

barborat13
autor
7. bře 2022

@eellushka No já doufám přišlo mi že dnes paní doktorka neměla den třeba se i sedla o cm 🙈👶💯💯🍀🍀

cinam
7. bře 2022

Moc nevěřím na odhady, mám své i z okolí zkušenosti, že to bylo úplně mimo. Já měla obě děti malé, u prvního se to více sledovalo, byl pořád menší nějak o dva týdny. Narodil se v termínu a měl 2850 g. Druhý syn byl údajně cca o týden menší stále, pamatuji si, že naposledy mi doktor dělal odhad 36+1, 2580 g a že malej pěkně roste. No narodil se 41+1 a měl přesně těch 2580 g 😅

intonace
7. bře 2022

V první půlce těhotenství byl syn menší. Já jedla minimálně, bez speciálních chutí nebo tak něco. Pak nám bylo řečeno, že tak velké dítě nemůžu porodit a ve finále jsem o tři dny přenášela a přirozenou cestou syn 3770 a 54 cm

ellyem
8. bře 2022

Syn měl na druhém screeningu percentil 18 (stupnice je od 10 do 90, 50 je zlatý střed), byl celé těhotenství menší. Narodil se ve 41+1.tt a měl 3,5 kg a necelých 50 cm. Takže neboj, on to v tom posledním trimestru dožene 🙂.

barborat13
autor
8. bře 2022

@ellyem moc dekuji🍀

amazonkajanik
8. bře 2022

@barborat13 náš malej odpovídal týdnům, asi 3 neděle před porodem na dotaz, jak je velký, mi bylo řečeno, že akorát. Nejdřív šlo břicho a pak já, 24kg nahoře a porodila jsem pišišvora, který měl 2,66kg a 46cm🤭
Ale do půl roka dohnal vrstevníky a teď je dokonce větší, jak někteří z nich 😉

barborat13
autor
8. bře 2022

@amazonkajanik jee tak dekuji...ja doufám že to doženeme 💙

chumlee71
9. bře 2022

@barborat13 jj všechno v pohodě. Malý měl 46 cm a 3200 g.

amazonkajanik
9. bře 2022

@barborat13 jo a hlavně si říkám, že díky jeho pidi velikosti byl porod tak rychlý 😉 jako prvorodička, ráno na kontrole, že prý to jen tak nebude a za necelých 10 h na to byl kluk na světě. Doma praskla voda, 6min cesta do porodnice a kluk vykoukl na svět 40min od prasknutí vody🤣 jen ten nástřih jsem v té rychlosti zapomněla odmítnout a to bylo špatné... blbě jsem se hojila

juuulinka
9. bře 2022

@barborat13 mě strašili že dcera je malinká,že neodpovídá tt,pak se narodila na termín přesně,měla 2,5kg a 46cm vše v pořádku jen byla menší,ale zaplať pánbůh,páč jsem dojela ve 22:00 do porodnice a malá se narodila ve 22:10,byl to ficak a ještě že byla menší.....

barborat13
autor
10. bře 2022

No mě přišlo že paní doktorka nemá svůj den jindy pečlivá...ted to tam jen projela ani obrazek mi nedala...brblala že jo malý ale to se ještě vejdeme nebo co....koukala jsem na tabulky a malý je asi o 6 cm menší No ale já doufám ze to bude v pořádku...přitom na 1 a 2 screening vše v pořádku ještě jsem tam dělala dřepy aby se ukázal je to divoch nechtěl spolupracovat

bonavoxa
10. bře 2022

@barborat13 Naše první byla menší, začala ztrácet, až se ten rozdíl prohloubil více, než na měsíc. To už se sledovalo každý týden velkým utz, přeměřovalo. Odhad ve 35. tt. byl jen 1500 g. Nakonec se dcera narodila 36+1 a měla 2160 g a 44 cm. Měla menší hlavičku a to jim v odhadech dělalo horší výsledek. Už je jí devět let a je nejvyšší ve třídě. U dalších dvou těhotenství tenhle problém vůbec nenastal.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru